02 / 05 / 2024

dolar kurundan gayrimenkul nasıl etkilenecek

dolar kurundan gayrimenkul nasıl etkilenecek

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, piyasalardaki belirsizliğin konut sektörü için bir fırsat olacağını belirterek, "Dolar riskli, borsa riskli. Geriye güvenli liman olarak gayrimenkul kalıyor” dedi.

910 milyon dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 415 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2024 yılının Ocak ayında Türkiye'ye 910 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 415 milyon dolarlık bölümünün yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu belirtti.

1.2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 256 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2023 Kasım'da Türkiye'ye 1 milyar 260 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 256 milyon dolarının yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu açıkladı. 

1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'deki 1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte o rakamlar...

Gram altın kolları sıvadı! Dolardan destek bulan gram altın rekor kırdı!

Altın fiyatları yükselen dolar kurundan destek bularak rekor kırdı. Gram altın kolları sıvadı, yükselmeye devam ediyor. 

İslam Memiş gram altın için son kez uyardı!

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcısını uyardı. Gram altının sadece dolar kurundan destek aldığını söyleyen Memiş, "Daha ons altın bu işe dahil olmadı" dedi.

Cep yakan dolarda fırtına! Gören inanamıyor! 1 dolar ne kadar oldu? İşte dolar kurundan son dakika...

Yatırımcı ve vatandaş haftanın ilk gününde dolar kurunu merakla takip ediyor. Peki dolar Pazartesi gününe nasıl başladı? 12 Eylül 2022'de 1 dolar ne kadar? 1 dolar kaç TL? İşte 12 Eylül 2022 dolar kuru...

Volkswagen meraklıları için Passat'tan sonra Jetta geliyor! İşte 26 Nisan 2022 Jetta güncel fiyat listesi...

Volkswagen sevdalıları için Passat'tan sonra gelen ikinci araba belki de Jetta. Peki, Jetta fiyatları ne kadar? Dolar kurundan sonra Jetta'lar ne kadar oldu. İşte 26 Nisan 2022 güncel jetta fiyat listesi...

Gayrimenkul fiyatları dolar milyoneri sayısını uçurdu!

Dünyada dolar milyoneri sayısı 2020 yılında hisse ve gayrimenkul fiyatlarındaki artışın da etkisiyle 5,2 milyon kişi yükseldi.

Yurttaşlık yasası yabancıya konut satışını artırdı!

Merkez Bankası verilerine göre, 2015’te 19.2 milyar dolar olan Türkiye’ye gelen net doğrudan yabancı yatırım 2018’de toplam 13.1 milyar dolar olurken, bunun 5.9 milyar dolarını gayrimenkul, 6 milyar dolarını sermaye yatırımları oluşturdu.

Yabancılara konut satışında yeni rekor beklentisi!

250 bin Amerikan Doları ile gayrimenkul yatırımı yapan yabancıların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının önün açan karar, yabancı yatırımcının gayrimenkule rağbetini artırıyor. 

Gayrimenkul, yatırımcısına doların iki katı kazandırdı!

Ankara’da gayrimenkul sektörüne yön veren EKN Group Yönetim Kurulu Başkanı Osman Eken gayrimenkul sektörünün yatırımcısına doların 2 katı daha fazla kazandırdığını söyledi.

Dolar kuru gayrimenkul yatırımcısının önünü kesti!

Dünya Ekonomik Forumu’nun konuşmacılarından olan Nurol Bank Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Akkurt, sektörle ilgili görüşlerini paylaştı. Akkurt, dolar kurundaki yükselmenin gayrimenkul yatırımcısının önünü kestiğini söyledi.

İstanbul’da gayrimenkul arzı 250 milyar dolara yaklaştı!

TUVIUS’un verilerine göre son üç yılda kent genelinde gayrimenkul arzı yaklaşık 2.5 kat, arz edilen metrekare alanı yaklaşık 3.5 kat, arz edilen gayrimenkullerin oluşturduğu yıllık ticari hacim ise dolar bazında 3 kat artarak 249,43 milyar dolara ulaştı.

dolar kurundan gayrimenkul nasıl etkilenecek Haberi

dolar kurundan gayrimenkul nasıl etkilenecek

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, piyasadaki belirsiz sürecin konut piyasasına yarayacağı inancında. Konut ihtiyacının devam ettiğini belirten Seba Gacemer, “Bu süreçte vatandaş döviz alsa alamayacak, borsaya girse giremeyecek. Tüm enstrümanlar riskli. Gayrimenkul ise güvenli liman olarak karşımıza çıkıyor. O yüzden bu durumun gayrimenkul piyasası için bir fırsat olduğunu düşünüyorum” dedi. Bu süreçte yatırımlarını sürdüreceklerini ifade eden Gacemer, “Ege” konseptli projelerinin İstanbul’da çok beğeni topladığını, bu konsepti farklı şehirlere de taşımayı planladıklarını ifade eden Gacemer, “Araştırmalarımızda gördük ki, Ege’de yazlık alanların büyük bölümü Ankara’da yaşıyor. Ege’de İstanbul’dan sonra Ankaralılar başı çekiyor. Biz de ‘Ege’ projemizi Ankara’ya taşımaya karar verdik” dedi. 


SANTORİNİ'DEN ESİNLENDİK 

Gacemer, Çankaya bölgesinde, vadi üzerinde konumlanan ve yatırım değeri 600 milyon TL olan projeyi, kendi arazilerinde geliştireceklerini belirterek, “Lansmanımızı...