19 / 05 / 2024

'Sektörün içinden biri olarak söylüyorum' diyen gayrimenkul uzmanı: 'Dolar ve faiz yatırımı çöp yatırımdır'

'Sektörün içinden biri olarak söylüyorum' diyen gayrimenkul uzmanı: 'Dolar ve faiz yatırımı çöp yatırımdır'

Bu dönemde pek çok kişi evini satıp parayı faize yatırmayı tercih ederken  Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin'den çarpıcı bir açıklama yaptı. Murat Gültekin açıklamasında  'Dolar ve faiz yatırımı çöp yatırımdır' ifadelerini kullandı. 



Son zamanlarda sık sık gündeme gelen mevduat faizlerindeki artışların ve döviz kurlarındaki yatay seyrin de etkileriyle yurt içi yerleşikleri TL’ye geçişi başladı. Merkez Bankası’nın merakla beklenen seçimler öncesi son Para Politikası Kurulu toplantısında sürpriz bir biçimde politika faizini 5 puanlık artışla yüzde 50’ye çıkartmasıyla beraber 3 aya kadar vadeli TL mevduatlarda başlayan yükseliş 8.6 puanı bulurken, bankaların uyguladığı mevduat faizlerinin ortalaması da yüzde 69’lara dayandı.

Bu dönemde pek çok kişi evini satıp parayı faize yatırmayı tercih ederken  Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin'den çarpıcı bir açıklama yaptı. 

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin resmi X hesabı https://twitter.com/muratguItekin üzerinden yine çok konuşulacak bir paylaşım yaptı.

Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin yaptığı paylaşımda "Sektörün içinden biri olarak söylüyorum." diyerek, "Benim için hiç bir zaman nakit kral olmadı, Bol enflasyonlar ve 2-3 yılda bir krize giren ekonomilerde nakit kral olmaz,  Dolar ve faiz yatırımı çöp yatırımdır." ifadelerini kullandı.

Murat Gültekin'in paylaşımı şu şekilde:

Sektörün içinden biri olarak söylüyorum.

Benim için hiç bir zaman nakit kral olmadı

Bol enflasyonlar ve 2-3 yılda bir krize giren ekonomilerde nakit kral olmaz

Dolar ve faiz yatırımı çöp yatırımdır.


Murat Gültekin'in paylaşımı şu şekilde:


Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte Murat Gültekin'in paylaşımına gelen yorumlar...

Evi ve arsası olanlar dikkat! Emlak vergisinde son tarih 31 Mayıs!

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi seviyesi ne kadar oldu?

Apartmanlarda tadilat saatleri neler? Komşularınız ile sorun yaşamak istemiyorsanız bilmeniz gereken detaylar...


Geri Dön