27 / 07 / 2024

dolar kurunun yükselmesi mega projeleri etkiliyor mu

dolar kurunun yükselmesi mega projeleri etkiliyor mu

Dolarda yalnızca bir ayda yüzde 7.0'yi bulan hızlı yükselişin, ithalata dayalı birçok sektörde olduğu gibi, üçüncü köprü ve üçüncü havalimanı gibi büyük projeleri ve konut sektörünü de olumsuz etkilemesi bekleniyor.

Konut fiyatlarında dolar bazlı yüzde 25 düşüş bekleniyor!

Son beş sene içinde fırlayan konut fiyatları son aylarda yavaşlamaya başladı. Konut fiyatlarında şelale düşüş beklediğini belirten Turizmci Mert Budak, dolar bazlı yüzde 25 düşüşün olacağını söyledi. 

Dev bankalar dolar tahminlerini tek tek açıkladı, doları olanlar rakamlara inanamadı!

Hem doları olanlar hem de dolar almak isteyenler dolar kurunun yönünü merak ederken, dev bankalardan da peş peşe dolar tahminleri geldi. Peki dolar kuru 2024 yılının sonunda kaç TL olacak? 

Alman banka doların 35 TL olacağı tarihi açıkladı!

Yaklaşık 2 hafta sonra ilk kez 33 TL'nin üzerini test eden dolar kurunun yıl sonunda ne kadar olacağı yatırımcılar tarafından merak edilirken, Commerzbank 2024 sonu için 35 olan beklentisini koruduğunu kaydetti.

Merkez Bankası doların yükseleceği tarihi açıkladı!

31 Mart tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerden sonra yatay seyir izleyen dolar kuru, birikimini dövizde değerlendiren yatırımcılarda tedirginliğe sebep olurken, Merkez Bankası da doların yükseleceği tarihi açıkladı.

Fitch'ten son dakika yıl sonu dolar tahmini geldi! Dolar 2024 sonunda işte tam bu kadar olacak!

Fitch Direktörü ve Türkiye Analisti Morales yatırımcıların gözdesi dolar kurunun yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı. İşte son dakika yıl sonu dolar tahmini...

Ünlü bankadan yaz sonu için flaş dolar tahmini geldi!

Yatırımcılar dolar kurunun yükselip yükselmeyeceğini merak ederken, Barclays analistleri, son zamanlarda istikrarlı seyreden Dolar/TL kurunda yaz aylarında ılımlı da olsa bir yükseliş olabileceğini bekliyor. 

Dolar neden yükseliyor? Ekonomist Mahfi Eğilmez tek tek açıkladı! Dolar yatırımcıları dikkat!

İktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, dolar/TL kurundaki yükselişin nedenlerini tek tek açıkladı. Dolar neden yükseliyor? İşte o açıklama...

Dolarlarımızı bozduralım mı? sorusuna net yanıt! Selçuk Geçer doların yönünü resmen açıkladı! Hemen bakın

Dolar/TL kurundaki dalgalı seyir devam ederken ekonomist Selçuk Geçer'den dolar yorumu geldi. Doların yönünü açıklayan Geçer, yatırımcıları uyardı. Dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Dolar için şaşırtan yıl sonu tahmini geldi! Dolar kuru 2024 sonunda kaç TL olacak? 

Hem doları olanlar hem de dolar almak isteyenler dolar kurunun yıl sonunda ne kadar olacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki dolar kuru 2024 sonunda kaç TL olacak? 

Dolar neden yükseliyor? İslam Memiş'ten son dakika dolar yorumu geldi!

Dolar/TL kuru yükseliş trendine geçti. Bugün dolar 32,41 TL'ye yükseldi. Peki dolar neden yükseliyor? Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş'ten son dakika dolar yorumu geldi.

Dr. Mahfi Eğilmez dolar kurunun yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı!

Dr. Mahfi Eğilmez yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan dolar kurunun yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı. Peki dolar kuru yıl sonunda ne kadar olacak? 

Kripto fenomeninden çok konuşulacak açıklama: Evini satıp BIST yatırımı yapan biri dolar bazlı yüzde 49 getiri elde etti

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda evini satıp BIST yatırımı yapan birinin dolar bazlı yüzde 49 getiri elde ettiğini açıkladı. 

Dolar son viraja giriyor! İslam Memiş'ten dolar yatırımcılarını titreten yorum!  Doların yönü bu hafta...

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, doların yönüyle ilgili milyonların beklediği açıklamayı yaptı. Dolar son viraja giriyor; yükselecek mi, düşecek mi? 

dolar kurunun yükselmesi mega projeleri etkiliyor mu Haberi

dolar kurunun yükselmesi mega projeleri etkiliyor mu

Dolarda "faiz indirim" baskılarıyla tetiklenen yükseliş, uluslararası gelişmelerin de etkisiyle hız kazandı ve ABD para birimi 2.5155 liralık yeni zirveye çıktı. DHA'nın sorularını yanıtlayan Ekonomist Mustafa Sönmez,  üçüncü köprü ve üçüncü havalimanı gibi büyük projelerin başladığı dönemde 1.80 lira düzeylerinde olduğunu anımsatarak, bugün yüzde 40 yakın oranlarda artışla 2.50 lirayı aştığına dikkat çekti.


CİDDİ ARTIŞLAR OLACAK

Bu yükseliş nedeniyle inşaat sektöründe konut yatırımları dahil tüm projelerin gözden geçirilmesi gerekeceğine işaret eden Sönmez, "Üçüncü köprüde 2.5 milyar dolarlık gibi bir maliyeti var. Bu kaynağın dışarıdan bulunması gerekiyor. Bu proje yapılırken dolar 1.80 liraydı. Şimdi çok ciddi bir kur farkı ortaya çıkıyor. Fizibiliteleri bütün yatırım projelerinin gözden geçirilmesi gerekiyor. Bazı projelerin, kamu özel işbirliklerinin tekrar masaya getirilmesi muhtemel. Bunların çok ciddi yatırım maliyet...