29 / 04 / 2024

Doları bozduran konuta gelir

Doları bozduran konuta gelir

Ortadoğu'nun en büyük gayrimenkul buluşması Cityscape Global 2015 Fuarı açıldı. Dolardaki artışı yabancının fırsata çevireceğini düşünen sektör temsilcileri, dövizi bozduranların konuta yönelmesini bekliyor. İşte ayrıntılar...

Faiz, dolar, euro, borsa ve altın! Hangi yatırım aracı 2-3 sene sonra ev aldırabilir?

Konuta ulaşmak her geçen gün zorlaşıyor. Günümüzde konut fiyatları çok yüksek ve kiraların da çok artmasından kaynaklı olarak, vatandaşlar barınma konusunda büyük sorun yaşıyor. Konut almak isteyenler birikimlerini altın, dolar, euro gibi yatırım araçlara yapıyor.

Dolar, euro, KKM, ilk 9 ayda hangisi kazandırdı, hangisi kaybettirdi?

Enflasyonun yükseleceğini öngörenler dolar ve konuta hücum etti. Peki, dolarizasyonun önüne geçilmesi için çıkarılan KKM yatırımcıyı enflasyondan korudu mu? İşte en çok merak edilen sorunların yanıtları...

Döviz ve altınını bozduran konuta koştu! Yabancı yatırımcılar da konutta rekor kırdı!

TÜİK Mayıs 2022 Konut Satış İstatistikleri’nden yola çıkan inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcileri konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu ve konut sektörünü masaya yatırdı. İşte ayrıntılar...

Altının kokusunu alan adam İslam Memiş uyardı! Bu tarihlerde altın ve dolar bozduran kaybeder

İsabetli tahminleriyle tanınan Altın ve Piyasalar Uzmanı İslam Memiş dolar ve altın için Youtube kanalında kritik açıklamalarda bulundu.

6 milyon konuta yalıtım yapılması gerekiyor!

Türkiye'de bulunan 10 milyona yakın binanın yüzde 87'si konut niteliğinde kullanılıyor. Bu konutların yer aldığı 6 milyon konuta  ise doğru yalıtım uygulaması gerekiyor. Bu sayede yılda 1 milyar dolar enerji tasarrufu yapılabilir.

Yabancı, Türkiye'de konuta 135 bin dolar ödüyor!

Nevita International Yönetim Kurulu Başkanı Akbal, "Yılın ilk çeyreğinde 9 bin 618 yabancı Türkiye'den konut alırken, ev başına ortalama 135 bin dolar ödeme yaptı. İlk çeyrekte yabancıya konut satışından elde edilen gelir 1,3 milyar dolar oldu" dedi...

Doları bozduran yabancı konuta koştu!

Yabancı yatırımcının ev almak için Türkiye'ye koştu. Ağustos ayında, markalı konut projelerindeki satışların yüzde 11’lik kısmı yabancıya yapıldı...

Doları bozduran konuta yöneldi!

2018'in Temmuz ayında 123 bin 878 ev satıldı. Sektör temsilcileri dolarını bozduran hem yerli hem de yabancı alıcının konuta yöneldiğine dikkat çekti.

Altın ve döviz bozduranlar konuta hücum etti!

Geçtiğimiz hafta dolar, euro ve altının rekor kırması konutta stokları eritti. Konut firmalarının yüzde 20 indirim yaptığı, konut kredisi faizinin de yüzde 0.98’e indiği bu ortamda altın ve döviz bozduranlar konuta yöneldi. 

Doları bozduran gayrimenkule yöneliyor!

Muratpaşa Müteahhitler Derneği Başkanı Adnan Saraç, son dönemde yaşanan Türk Lirası devriminin gayrimenkul sektöründe de hakim olduğunu belirterek, ev almak için son derece uygun bir dönem olduğunu söyledi.

Dolar bozduran ev alıyor!

Sektör temsilcileri dolarını bozdurup ev alanların yüzde 35 kazanç sağlayacağını belirtirken, dolar bozdurana indirimler yapılıyor.

Edirne'de dolar bozdurup ev alana yüzde 10 indirim!

Edirne'de bir müteahhit, yaptığı dairelerin satış fiyatının yarısı kadar dolar bozduran müşteriye yüzde 10 indirim uygulayacağını açıkladı.

Dolarını bozduran, gayrimenkule yöneldi!

TL’ye dönüş seferberliği ekonomiye umut oldu. Dolarlarını bozduran vatandaşların önemli bir kısmı yatırım amaçlı olarak gayrimenkule yönelmeye başladı.

Doları bozduran konuta gelir Haberi

Doları bozduran konuta gelir

Körfez Bölgesi'nin en büyük gayrimenkul buluşması Cityscape Global 2015'in açılışı gerçekleşti. 

Türkiye'den 61 firmanın çıkarma yaptığı fuarda sektör temsilcileri, kur artışını yabancı yatırımcının fırsata çevirmesini ve TL'deki düşüşten dolayı elindeki doları bozduran Körfez sermayesinin gayrimenkule yatırmasını bekliyor. Yeni konut projelerinin de ilk kez görücüye çıktığı fuarda milyon dolarlık satış bekleniyor. 


REZİDANSLARIN TESLİMİ 2017'DE


Çalık Gayrimenkul; Tarlabaşı 360 projesinde Körfez yatırımcılarına 300 milyon dolarlık satış hedefliyor. 

Türkiye'nin kamu özel sektör iş birliğiyle gerçekleştirilen ilk kentsel dönüşüm yenileme projesi Tarlabaşı 360'ın, yeni rezidanslardan oluşan bölümleri ilk kez Dubai'de yatırımcıların beğenisine sunuldu. Beyoğlu Belediyesi ile geliştirilen projenin ofislerden oluşan ilk bölümü 2016'da, rezidansların ilk teslimi ise 2017'de tamamlanacak. 


PROJENİN YÜZDE 25 İ SATILDI


Toplantıda konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Körfez ülkelerindeki yatırımcıların İstanbul'da özellikle Taksim bölgesine...