28 / 04 / 2024

Dome Group İstanbul Havalimanı

Dome Group İstanbul Havalimanı

İstanbul Havalimanı'nın işletmecisi İGA borcunun en fazla 5 milyar Euro'luk kısmını yapılandıracak. İGA, Dome Group Financial Services Limited’i yetkilendirdi...

Avartın Group Emlak İnşaat Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi Avartın Group İstanbul Şubesi açıldı!

Avartın Group Emlak İnşaat Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi Avartın Group İstanbul Şubesi 100 bin TL sermaye bedeli ile Soheıl Lashkarı tarafından açıldı.

Ata Group İstanbul Dış Ticaret Ve İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Ata Group İstanbul Dış Ticaret Ve İthalat İhracat Limited Güngören’de  400 bin TL sermaye bedeli ile Houman Karjou, Vahıd Rouzıtalab tarafından kuruldu.

Radisson Hotel Group'tan yatırım atağı! Türkiye'de 5 yılda 50 otele ulaşacak!

Dünyanın en iyi üç otel markasından biri olma hedefiyle yatırımlarını sürdüren Radisson Hotel Group, bugün 120 ülkede faaliyet gösteriyor. 2020'nin ikinci çeyreğinde EMEA bölgesine yönelik 15 yeni otel anlaşmasını duyuran Radisson Hotel Group, İstanbul'da da iki yeni otel açacak.

Marcel Group Bodrum projeleriyle sektörde ilke imza atacak!

Sektörde bil ilk olarak Bodrum'da yer alan bütün konut projelerinin satış ve pazarlama hazırlığını eksiksiz yapıp 800 km mesafede başka bir bölgede ve tek bir çatı altında alıcıya sunmayı hedefleyen Marcel Group, İstanbul'da ofis açtı.

Radisson Hotel Apartments Delta İstanbul Esenyurt için imzalar atıldı!

Radisson Hotel Group, İstanbul'daki 15. tesisi olacak Radisson Hotel Apartments Delta İstanbul Esenyurt yatırımı için imzaların atıldığını duyurdu... 

Fuat Oktay: 3. havalimanı borç yapılandırmayacak!

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA borcunun 5 milyar Euro'ya kadar olan kısmını yapılandırmak amacıyla Londra merkezli Dome Group'u yetkilendirmişti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 3. havalimanının borç yapılandırma işlemini gerçekleştirmeyeceğini belirtti.

İstanbul Havalimanı neden refinansmana çıktı?

İstanbul Havalimanı'nın işletmecisi İGA borcunun en fazla 5 milyar Euro'luk kısmını yapılandıracak. İGA, Dome Group Financial Services Limited’i yetkilendirdi...

İGA'dan refinansman açıklaması!

İstanbul Havalimanı’nın inşaatını ve 25 yıllığına işletmesini üstlenen İGA, kredilerinin refinansmanı için kurumsal finansman ve finansal danışmanlık şirketi Dome Group Financial Services Limited’i yetkilendirdi...

Güçlü İnşaat'ın yaptığı tünelin sonuna yaklaşılıyor!

27 yılı aşkın bir süredir dünyada ve Türkiye’de başarılı projelere imza atan Güçlü Group, İstanbul'daki ilk içme suyu tüneli olan Bağcılar-Kabataş tramvay yolunun altında kalan İsale hattı projesinin büyük bir kısmını tamamladı. 

Hazar İttifak Group İstanbul'da restoran açacak!

2004'te Azerbaycan'da ticari faaliyetlerine başlayan ve ana iş kolu inşaat olan  Hazar İttifak Group İstanbul'da restoran açacak..

Aden House Bursa'ya değer katacak!

Alpiş Group, İstanbul Caddesi üzerinde bulunan kötü görünümü düzeltmek adına harekete geçti. 690 daireden oluşacak site, açılacak 22 iş yeriyle de istihdama büyük bir katkı sağlamış olacak.

Aden House Bursa projesinin temeli yarın atılacak!

Alpiş Group, İstanbul caddesi üzerinde yeni başlayacağı Aden House projesinin temelini yarın saat 14:00'da atılacak.

Yiğit İDK Group Etiler'de kentsel dönüşüme giriyor!

Yiğit İDK Group İstanbul’un en değerli topraklan üzerinde yer alan Etiler Bölgesi’nde kentsel dönüşüm projesi için çalışmalara başladığını belirtti.

Dome Group İstanbul Havalimanı Haberi

Dome Group İstanbul Havalimanı

Habertürk yazarlarından Günaty Şimşek köşesinde "İstanbul Havalimanı neden refinansmana çıktı?" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları;

İstanbul Havalimanı’nı yönetiminin attığı her adım acaip yankılanmalara sebep oluyor. En olumlusu da, ortada olanı da mutlaka ama mutlaka bir negatif alıcının eline düşüyor. Sonra akla ziyan yorumlar yapılıyor. Kısa süre önce havalimanı ortakları uluslararası değerleme ve olası alıcıların bulunması için danışmanlık hizmeti veren yatırım bankası Lazard ile anlaşma yaparak piyasaları yoklamışlardı. 

Lazard’lı bu süreç İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA ve hissedarları için kamu iletişimi açsından sıkıntılı geçti. Kanaatimce burada tam hedef belli edilmeden yola çıkılması ve neticede net bir şey olmaması negatif algı oluşturdu. Bu da kredi refinansı yapmak üzere yola çıkıldığı şu günlere olumsuz olarak yansıdı. Mevzuyu anlamayanların ve konuyu karıştıranlar eleştirilerine sebep...