15 / 05 / 2024

Don Justo katedral

Don Justo katedral

İspanya’nın başkenti Madrid yakınlarındaki bir kasabada yaşayan 86 yaşındaki Justo Gallego Martinez ne mühendis, ne müteahhit, ne de bir inşaat işçisi. Buna rağmen kendi katedralini, tek başına inşa edebilmek için 50 yıldır emek veriyor.

360 derece dönebilen ev yaklaşık 19 milyon TL'ye satılıyor!

Mühendis Don Dunick tarafından tasarlanan 'Fener' isminde olan ve Kuzey Adası'ndaki Auckland şehrine bağlı sahil kasabası Maraetai'de bulunan 360 derece dönen ev satılıyor. İşte ayrıntılar...

Altında rekor yükseliş, gram altın 1714 TL'ye çıktı! 29 Temmuz 2023 çeyrek, yarım ve Cumhuriyet altını fiyatı ne kadar?

Altın fiyatları FED faiz kararı sonrası yükselişini sürdürdü. Bu durumda altın fiyatları yatırımcılar ve hediyelik altın almak isteyenler tarafından sorgulanıyor. İşte don dakika altın fiyatları...

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! 1 ton demir fiyatı resmen çakıldı! 11 Şubat 2023 demir fiyat listesi

Haftanın başından itibaren durağan işlem gören demir fiyatlarına dün büyük indirim geldi. Gelen indirimle 1 don demir fiyatı resmen çakıldı. Güncel demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? 11 Şubat 2023 demir fiyat listesi.

Fındıkta yokluk senaryosu fiyatı yükseltti! Üreticiye 28 Şubat uyarısı

Fındık fiyatları yükseliş trendini sürdürüyor. Son olarak 53 liraya yükselen fındıkta kuraklık etkisi ve ilerde oluşabilecek zirai don etkisi riski artırıyor.

Donıa Turizm Ve Seyahat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Donıa Turizm Ve Seyahat Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da Mahmoud Ahmed Youssef Weshahı tarafından kuruldu.

Köylüler gece uyuyup sabah bahçeye bakınca dehşete düştü! Yazın favori meyvesinde yüzde 70 kayıp var

Yaz aylarının favori meyveleri arasında yer alan kayısıyı don vurdu. Malatya'daki bahçelerde yüzde 70 ve üzeri kayıp olduğu ifade ediliyor.

Soğan ve patates fiyatları 2 haftaya düşecek! A101, ŞOK, MİGROS, Carrefoursa 7 Nisan 2022 fiyat listesi...

Patates ve soğan fiyatlarındaki artışın altından stokçular çıktı. Don sebebiyle mahsulün gecikmesini fırsat bilen tüccarlar, depodaki ürünü piyasaya sürmeyince soğan kg 8 lirayı, Patates kg ise 10 TL'yi buldu. İşte ayrıntılar...

İsrail, Filistin'de AB finansmanıyla inşa edilen binaları da yıkıyor!

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi, İsrail'in, 2019 yılında AB'li donörlerin finansmanıyla hayata geçirilen 127 binayı yıktığını, bunun 2018 rakamlarının 2 katı olduğunu duyurdu.

Depremde hasar gören Zagreb Katedrali onarılıyor!

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de bulunan Zagreb Katedralindeki 22 Mart'ta yaşanan 5,3 büyüklüğündeki depremde hasarlanmıştı. Katedral onarılıyor...

Geçici Notre Dame Katedrali önerisi!

Fransa’nın başkenti Paris’te çıkan yangında küle dönen Notre-Dame Katedrali'nin papazı Patrick Chauvet, ilginç bir teklifte bulundu. Chauvet, Notre Dame’ın önüne ahşaptan geçici bir katedral yapılmasını istedi. 

Olmayan daireye don biçmek!

Hürriyet Emlak Projeland ve Homsters CEO'su Andrew Olejnik, Türkiye'de toplam pazarın yarısına yakınını oluşturan yeni projelere gireceklere doğru seçim olanağını sağlayacak bir rehber olduklarını söylüyor. 

Irak Ramadi'de zarar gören evler yeniden imar edilecek!

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Casim Muhammedu'l Caf, donör ülkelerin iç göçmenlere sunacağı yardımların çatışmalardan zarar gören evlerin yeniden imarını kapsayacağını söyledi.

Braas Çatı Sistemleri ile kışa hazır olun!

Çatıların yağmur, kar, rüzgar, dolu ve don gibi zorlu hava koşullarına kış gelmeden hazır olması sorunsuz bir mevsim geçirilmesinde büyük önem taşıyor.

Don Justo katedral Haberi

Don Justo katedral



İspanyollar tarafından “Don Justo” olarak tanınan Martinez eski bir keşiş. Yaşadığı Mejorada del Campo kasabasında 1960’lı yılların başından beri katedral inşaatına tek başına devam ediyor.


Keşiş olmadan önce çiftçilik ve matadorluk yapan Martinez’i bu binayı inşa etmeye iten ise ettiği bir yemin olmuş. 1961 yılında tüberküloza yakalanıp bu sebeple manastırı terk etmek zorunda kalan Don Justo, hastalığı yenerse bir katedral inşa edeceğine yemin etmiş.


60’lı yıllarda kasabaya gelen Martinez anne ve babasından miras kalan arsa üzerine kiliseyi inşa etmeye başladı.


50 yıldır inşaatı devam eden katedralin tek bir kişi tarafından, hem de en ufak bir inşaat bilgisi olmayan Martinez tarafından inşa edildiğine inanmak oldukça...