30 / 07 / 2024

don kişot havalimanı ispanya nerede

don kişot havalimanı ispanya nerede

İspanya’da 4 kilometrelik bir piste sahip olan ve yılda 10 milyon ziyaretçi ağırlayan alan Ciudad Real Don Kişot havalimanı aynı zamanda içinde dev bir sanayi alanı da barındırıyor....

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nda test sürüşleri başladı!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda test sürüşleri başladı...

Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesinde son durum ne?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun "İki yıl içerisinde Çukurova bölgesinde havalimanını hizmete alacağız" açıklamasında bulunduğu Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesi yılan hikayesine döndü.

Adil Karaismailoğlu'ndan Çukurova Havalimanı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "İki yıl içerisinde Çukurova bölgesinde havalimanını hizmete alacağız" dedi.

Atatürk Havalimanı'ndaki hastane kargo binasına yapılabilirdi!

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, havalimanında yapımına başlanan pandemi hastanesinin yerinin çok yanlış seçildiğini ifade ederek, "İki pist kullanılamaz hale geldi. Bunun maliyeti 2 milyar dolar" dedi...

Çukurova Havalimanı'nın inşaatı için bin istihdam!

Çukurova Havalimanı inşaatında 1000 kişilik yeni istihdam sağlanması planlanıyor. Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale edilen Çukurova Havalimanı'nın 2,5 yılda tamamlanması planlanıyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı Camii'nin yüzde 40'ı tamamlandı!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, artan yolcu sayısı dikkate alınarak hayata geçirilen ve yaklaşık 2 bin 800 kişinin aynı anda ibadet etmesine imkan veren Sabiha Gökçen Havalimanı Camii inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

Adıyaman Havalimanı inşaatında kaza: 4 yaralı!

Adıyaman Havalimanı inşaat alanında virajı alamayan kamyonet devrildi. Olay sonucu 4 kişi yaralandı.

Atatürk Havalimanı nasıl dönüştürülebilir?

ULI Türkiye tarafından düzenlenen ve konusunda uzman kişilerin katıldığı forumda, ‘Atatürk Havalimanı Nasıl Dönüştürülebilir?’ sorusu konuşuldu.

Amazon 1.5 milyar dolara kendi havalimanını inşa edecek! 

E-ticaret devi Amazon, kendi havalimanını inşa etmek için hazırlıklara başladı. Amazon CEO’su Jeff Bezos inşaata start vermek için iş makinesinin başına geçti. Havalimanı için 1.5 milyar dolar yatırım yapılacak, 2 bin kişi işe alınacak. 

İstanbul Havalimanı 225 bin kişiye yeni iş kapısı olacak!

İstanbul Ekonomi ve EDAM araştırma merkezinin hazırladığı “İstanbul Havalimanı Ekonomik Etki Analizi” raporuna göre, 2025 yılında İstanbul Havalimanı’nı doğrudan ve dolaylı olarak 225 bin kişilik istihdam yaratacak..

İstanbul Havalimanı tamamlandığında 225 bin çalışanı olacak!

İstanbul Havalimanı’nın ilk aşamasında, 16 bin kişiye istihdam sağlaması planlanıyor. İstanbul Havalimanı tamamlandığında ise 225 bin çalışanı olacak.

İstanbul Havalimanı inşaatında 200 bin 460 kişi çalıştı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yaptığı açıklamada, İstanbul Havalimanı inşaatı süresinde 200 bin 460 kişinin şantiyede çalıştığını söyledi.

İstanbul Havalimanı'nda kaç kişi öldü! Bakan açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Havalimanı'ndaki iş kazalarına ilişkin soruları yanıtladı. Turhan, işin başından itibaren ölümlü kaza sayısının 30 olduğunu ifade etti. 

don kişot havalimanı ispanya nerede Haberi

don kişot havalimanı ispanya nerede


2009 yılında 1 milyar eurodan fazla masraf yapılarak açılan Ciudad Real Don Kişot havalimanı 100 milyon eurodan satışa çıkarıldı.


İspanya’da ekonomik krizin etkileri durulmak bilmiyor. İspanya’da 4 kilometrelik bir piste sahip olan ve yılda 10 milyon ziyaretçi ağırlayan alan Ciudad Real Don Kişot havalimanı aynı zamanda içinde dev bir sanayi alanı da barındırıyor. 2009 yılında 1 milyar eurodan daha fazla bedele mal olan alan şimdi ise satışa çıktı. Alanın 100 milyon eurodan biraz fazlasına satılması bekleniyor. Ciudad Real’s isimli havalimanı ise İspanya’daki emlak balonuna son yıllarda verilen en güzel örnek olarak tanımlanıyor. 


NÜFUSU 75 BİN KİŞİ


Alan yeniden inşa edildikten sonra havayolu şirketlerini çekmeyi başaramadı. Bazı hatlar haftada sadece bir kez uçuş gerçekleştirince alanda işler istendiği gibi gitmedi. 2009 yılında açılıp geçen...