02 / 05 / 2024

dönüşüm vergi muafiyeti

dönüşüm vergi muafiyeti

KENTSEL Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkam Prof. Dr. Gürsel Öngören, imar rantı vergisini desteklediklerini belirtti...

Bakan Özhaseki açıkladı: Yerinde Dönüşüm Projesi'nde depremzedelere harç muafiyeti tanınıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yerinde Dönüşüm Projesi ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Kahramanmaraş'tan bir örneği paylaşan Bakan Özhaseki, proje ile ilgili detayları da verdi. İşte Bakan Özhaseki'nin o açıklamaları...

Kentsel dönüşüm tapu harcı muafiyeti var mı?

Kentsel dönüşümde yıkılarak yenilenen binaların bazı harç ve vergiler için muafiyet bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı muafiyeti var mı?

Dönüşüm projelerindeki gayrimenkuller rant vergisinden muaf mı?

İmar planı değiştiği için aşırı değerlenmiş olan arsalardan değer artış payı alınacak. Rant vergisinden vergi muafiyeti tanınan vakıflar ile kentsel dönüşüm projelerindeki gayrimenkuller de muaf tutulacak

Kentsel dönüşüm harç muafiyetinden kimler yararlanabilir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kentsel dönüşüme harç muafiyeti geldi. Peki, kentsel dönüşüm harç muafiyetinden kimler yararlanabilir?

Kentsel dönüşüm harç muafiyeti yasası!

Yürürlüğe giren yeni yasa ile kentsel dönüşüm projeleri inşa eden ve kentsel dönüşümden ev alanlar için harç muafiyeti geldi. İşte kentsel dönüşüm harç muafiyeti yasası..

Kentsel dönüşüme harç muafiyeti geldi!

Kentsel dönüşüm uygulamalarını teşvik etmek için yeni yapıların ilk satışlarında harç muafiyeti sağlanacak...

Kentsel dönüşüm sürecinde vergi değişikliği olur mu?

Gayrimenkul sahipleri tarafından her yıl ödenen emlak vergisi kentsel dönüşüm sürecinde değişir mi?

4 soruda kentsel dönüşümde vergi avantajları!

Kentsel dönüşüm kapsamında ev ve işyeri yıkılan hak sahiplerine sunulan avantajlar arasında vergi muafiyeti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde hak sahipleri hangi vergi ve harçları ödemeyecek?

Kentsel dönüşüm harç muafiyeti kalktı mı?

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği gereğince kentsel dönüşümde tapu ve noter harçlarında muafiyet uygulaması bulunuyordu. Peki, yeni düzenleme ile kentsel dönüşüm harç muafiyeti kalktı mı?

Ümraniye kentsel dönüşümünde harç ücreti mi alıyor?

Kentsel Dönüşüm kapsamında harç muafiyeti söz konusu. Ancak Ümraniye Belediyesi’nin ‘Teknik elaman ücreti’ altında harç parası aldığı iddia ediliyor.

İnşaat sektörü temsilcileri kentsel dönüşüm için toplandı!

Konut inşaatçıları, 2023 Stratejik Eylem Planı adı altında başlattıkları çalışmayla kentsel dönüşüm, iş güvenliği, vergi başta olmak üzere sektörün 600'den fazla sorununu belirledi.

Kentsel dönüşümde vergi indirimi sınırlandı mı?

Kentsel dönüşüm kapsamında olsa bile bir binanın kat sahiplerinden alınan bedel karşılığı yıkılıp yeniden inşası konut teslimi değil inşaat taahhüt işi sayıldı.

Kentsel dönüşüm tapu harcı muafiyeti!

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılarak yenilenen binaların bazı harç ve vergiler için muafiyet bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı muafiyeti var mı? Kentsel dönüşüm muafiyetleri nelerdir?

dönüşüm vergi muafiyeti Haberi

dönüşüm vergi muafiyeti

KENTSEL Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkam Prof. Dr. Gürsel Öngören, imar rantı vergisini desteklediklerini belirterek, şöyle konuştu: "Devletin ve belediyelerin karan ile mülk sahiplerine piyango gibi bir inşaat hakkı veriliyorsa tabii ki bu olanağı veren kamunun bundan pay alması gereklidir. Ancak kentsel dönüşümü teşvik etmek için riskli yapılan ve riskli alanları rant vergisinden muaf tutmak...