05 / 05 / 2024

Dönüşümde ek inşaat

Dönüşümde ek inşaat

Kentsel dönüşüm projelerine yüzde 25 ek inşaat hakkı 1 Ekim'de sona erecekti, ancak dün yapılan düzenleme ile bu hak kalıcı hale geldi..

İnşaat sektörünün yeni yüzü kentsel dönüşüm için alternatif olacak! Çelik evlere talep artıyor...

İnşaat sektörü gerek teknolojinin getirdiği yeniliklerden biri olan çelik evler, kentsel dönüşüm için alternatif odu.

Mersin'de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmalarının yüzde 65'i tamamlandı

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Barış Mahallesi'nde, yapımı devam eden inşaat çalışmalarında yüzde 65'i tamamlanan 415 konut ve 50 dükkanlık yerinde kentsel dönüşüm projesinde ilk anahtarların 2024'te teslim edilmesi amaçlanıyor. İşte haberin detayları...

Dünyanın en uzun inşaatında yolun sonuna gelindi! 141 yıldır inşaatı devam eden 'La Sagrada Familia' 2026'da bitiyor!

Dünyanın en uzun inşaatı olan ve 141 yıldır inşaat halinde 'La Sagrada Familia' 2026 yılında bitecek.

Vatandaşlardan ‘Kentsel dönüşümde kira desteği artırılsın’ talebi!

İstanbul’da kira ortalaması 18 bin TL’yi aştı. Evi kentsel dönüşüme giden yurttaşa verilen kira desteği ise 3 bin 500 TL’de kaldı. Bu nedenle, kentsel dönüşümde desteğin artırılması isteniyor.

İstanbul'un kentsel dönüşümde yol haritası ortaya çıktı! Yeni dönüşüm için 4 kritik adım!

Türkiye'de olası depremlere karşın kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Bu kapsamda İstanbul'un kentsel dönüşümde yol haritası ortaya çıktı. İşte yeni dönüşüm için 4 kritik adım...

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası için son 4 gün!

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası için artık son 4 güne girildi. Pek çok kişinin başvurduğu kampanya 31  Mayıs 2023 tarihinde sona erecek.

Kentsel dönüşümde dikkat edilmesi gereken konular neler?

Kentsel dönüşümde hak sahipleri ve inşaat firmaları arasında zaman zaman anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Peki, bu durumda nasıl bir yol izlenmeli? İşte kentsel dönüşümde dikkat edilmesi gereken konular...

Tuzla Yeni Birlik Sitesi için kentsel dönüşümde anlaşma sağlandı!

8 senedir devam eden İstanbul'un Tuzla ilçesine bağlı Yeni Birlik Sitesi için kentsel dönüşümde anlaşmaya varıldı. 

Üsküdar Kirazlıtepe dönüşüm projesinin inşaatı tam gaz!

Üsküdar Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm projesi ile inşaatı süren Kirazlıtepe dönüşüm bölgesinin ilk etabındaki 500 konutun inşası hızla devam ediyor.

Kentsel dönüşüm bitmeden inşaat halindeki daireye taşındı!

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evinden, dönüşüm nedeniyle başka yere taşınan daire sahiplerinden Mustafa Engininsan, kirayı ödeyemeyince inşaat halindeki evine taşındı...

Kentsel dönüşümde yıkılan ibadethanelerin yeniden yapılması için teklif verildi!

Kentsel dönüşümde yıkılan ibadethanelerin yeniden yapılması için Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi...

KİPTAŞ Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi'nde inşaat başlıyor!

KİPTAŞ'ın Kartal'da planladığı 530 konutluk kentsel dönüşüm projesinde inşaat başlıyor. Projede teslimler eng eç 2021'de gerçekleşecek..

Dönüşümde ek inşaat Haberi

Dönüşümde ek inşaat

Kentsel dönüşüm projelerine yüzde 25 ek inşaat hakkı 30 Haziran’da sona ermiş olup, bu süre yeni yönetmelikle 1 Ekim’e kadar uzadı. Buna göre 1 Ekim’e kadar ruhsatını alana bu hak verilirken, alamayanın hakları kaybolacaktı. 


Yeni imar yönetmeliğinin yürürlüğe girmesine bir gün kala Çevre ve Şehircilik Bakanlığı değişiklik yaptı. Kentsel dönüşüm projelerine sağlanan yüzde 25 ek inşaat hakkı, 3’te 2 oranında noter onaylı sözleşme yapanlar için kalıcı oldu. Vatandaşın yeni projeden alacağı metrekareyi büyüten bu hak, inşaat şirketinin de önünü açıyor.  


İSTİSNALAR GELDİ

Müteahhitler açısından en büyük sıkıntı inşaat alanlarında ortaya çıkan emsal dışı alanların yüzde 30’dan fazla olmayacağı kuralıydı.


Yeni yönetmelikle birlikte taban alanına dahil edilmeyecek kullanımlarda, kameriye, pergola, sundurma, açık yüzme ve süs havuzlarının alanı yüzde 10’dan yüzde 20’ye çıkarılırken, katlar alanı...