27 / 04 / 2024

İstanbul'un kentsel dönüşümde yol haritası ortaya çıktı! Yeni dönüşüm için 4 kritik adım!

İstanbul'un kentsel dönüşümde yol haritası ortaya çıktı! Yeni dönüşüm için 4 kritik adım!

Türkiye'de olası depremlere karşın kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Bu kapsamda İstanbul'un kentsel dönüşümde yol haritası ortaya çıktı. İşte yeni dönüşüm için 4 kritik adım...



Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları start aldı. Çalışmaların hızlandırılması için Kentsel Dönüşüm Başkanlığı da kuruldu. Kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yarısı Bizden kampanyası ile en az 200 bin konutu dönüştürerek rezerv alanlarda 350 bin güvenli konut inşa edeceklerini ifade etti. Bakan Özhaseki, "Dönüşümü hızlandıracağız." şeklinde konuştu. 

Türkiye'nin Alpler'den Himalayalar'a uzanan hat üzerinde deprem riski taşıyan ülkeler arasında ilk 5'te yer aldığına vurgu yapan Bakan Mehmet Özhaseki, bu gerçeklikten hareketle çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bakanlığının 2024 senesi bütçesine dair sunum gerçekleştiren Özhaseki, İstanbul'da 6 milyon konut ve 1.5 milyon ticari alandan oluşan toplam 7.5 milyon bağımsız bölümün olduğunu bildirdi. 

İstanbul un kentsel dönüşümde yol haritası ortaya çıktı! Yeni dönüşüm için 4 kritik adım!

Bakan Özhaseki, bunlar arasındaki 600 binlik bölümün acil dönüşmesi gerektiğini ifade etti. İstanbul'un dönüşümünü 4 adımda tamamlamayı düşündüklerini söyleyen Özhaseki, "Kentsel dönüşüm çalışmalarına daha hızlı devam edeceğiz. Yarısı Bizden kampanyamızla en az 200 bin konutu dönüştüreceğiz" diye konuştu.

Rezerv alanlarda 350 bin güvenli ve sağlam konut inşa edeceklerini kaydeden Bakan Özhaseki, kentsel dönüşümün önündeki engelleri ortadan kaldıracak yasa çalışsıyla dönüşümü hızlandıracaklarını anlattı.

Kentsel dönüşümün 3 paydaşının bakanlık, belediye ve vatandaş olduğunu vurgulayan Özhaseki, "Biz her ne kadar büyük bir çaba ile gece gündüz demeden çalışsak da bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar. Ne yazık ki bazı belediye başkanı arkadaşlarımız deprem kapısına geldiği halde kımıldamadan bir polemikle bu işi götürmekte devam ediyor" diye konuştu.

850 BİN GÜVENLİ KONUT

Deprem bölgesinde 6 milyon 609 bin 408 bağımsız bölüm içeren 2 milyon 376 bin 167 yapının hasar tespitinin gerçekleştirildiğini söyleyen Özhaseki, "680 bin ev, 170 bin dükkandepo/ ahır gibi bağımsız bölümün ağır hasar alarak kullanılamaz hale geldiğini tespit ettik. 850 bin güvenli ve sağlam bağımsız bölümün yapımını tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim edeceğiz" dedi.

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2. taksit ödemelerinde son tarih ne zaman?

Gayrimenkul uzmanı oran vererek açıkladı: İkinci el konut fiyatlarında yüzde 20 düşüş!

12 Kasım 2023 altın fiyatlarında son dakika! Gram altın, çeyrek altın, tam altın ne kadar? 


Geri Dön