03 / 05 / 2024

dönüşümün sosyal boyutu

dönüşümün sosyal boyutu

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, " Kentsel dönüşümün fiziki kısmının yanı sıra ' sosyal dönüşüm ' tarafı da büyük önem arz ediyor " dedi...

EYT’yi bekleyenler dikkat! Emekli maaşları düşük mü olacak?

EYT düzenlemesinde sona gelinirken, ayrıntılar  da yavaş yavaş şekilleniyor. EYT düzenlemesiyle emekli olanlarda yaş şartı aranacak mı? Maaşları diğer emeklilere göre daha düşük mü olacak? Sosyal Güvenlik Başuzmanı Uzmanı İsa Karakaş yanıtladı.

Çanakkale Belediyesi'nde gündem kentsel dönüşüm!

Çanakkale Belediyesi, Nisan Ayı Belediye Meclis Toplantısının ikinci bilişiminde, Sosyal Konutlar Mevkii kentsel dönüşüm çalışmalarını gündeme aldı. 

Murat Kurum'dan kentsel dönüşüm çağrısı! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya üzerinden kentsel dönüşümün önemine değinen bir paylaşımda bulundu. 

Fikirtepe Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Torkam Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesinde yüzde 95 fiziki ilerleme kaydedildiğini dile getirdi. 

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm krizi! 

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde hayata geçen kentsel dönüşüm projesinde mahalle sakinleri yüzde 45 sosyal donatı istenmesi nedeniyle protesto düzenledi.

Fikirtepe Torkam Vartaş kentsel dönüşüm projesi bu yıl tamamlanıyor!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Fikirtepe'de devam eden Torkam Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesinin bu yıl içerisinde tamamlanacağını dile getirdi.

Rakamlarla Türkiye'de kentsel dönüşüm!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2021'de kentsel dönüşümü ön plana çıkardı. Son 8 yılda 60 milyar TL'lik kaynak ayrılan kentsel dönüşüme, bu yıl sosyal konutlarla beraber toplamda 25 milyar TL kaynak ayrıldı. Peki Türkiye'de kentsel dönüşümde nereden nereye gelindi? İşte rakamlarla kentsel dönüşüm...

Hedef: Türkiye’nin her yerinde kentsel dönüşüm!

Çevre ve Şehircilik Bakam Murat Kurum, Türkiye genelinde yatırım değeri 81 milyar TL olan 272 bin sosyal konut ve kentsel dönüşüm konut inşasının devam ettiğini belirtti. Kurum, 2021 ’e de 25 milyar TL tutarında 80 bin konutluk projeye başlayacaklarını kaydetti.

Zehra Zümrüt Selçuk: Kentsel dönüşümde hiçbir vatandaşımız yerinden edilmedi!

TBMM Genel Kurulu 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi görüşmelerinde konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İstanbul'daki kentsel dönüşüm hakkında çıkan eleştirileri yanıtladı. 

Fahrettin Koca: Tekirdağ Şehir Hastanesi dev bir sağlık kampüsüne dönüşecek!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün sosyal medyada yaptığı paylaşımda Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin bugün açılacağını belirtti. Koca,

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından, 926 konut, her daire için kapalı otopark ve sosyal donatı alanlarını kapsayacak olan Bağlarbaşı Mahallesi 2.Etap 7A Kentsel Dönüşüm Projesi’nin inşaatına başlandı.

Murat Kurum: Kentsel dönüşüm seferberliğini kararlılıkla sürdürüyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Aynı acıları tekrar yaşamamak için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı kentsel dönüşüm seferberliğini kararlılıkla sürdürüyoruz." dedi.

Kayseri Hacılar'da kentsel dönüşüm hızlandı!

Kayseri Hacılar Kentsel Dönüşüm Projesi, toplumun ihtiyacına cevap verecek tüm sosyal donatılarıyla hızla sürüyor.

dönüşümün sosyal boyutu Haberi

dönüşümün sosyal boyutu

Dönüşümün hayata sağlıklı olarak geçirilebilmesi için master planın halk tarafından da benimsenmesinin çok önemli olduğunu söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Kentsel dönüşümün fiziki kısmının yanı sıra 'sosyal dönüşüm' tarafı da büyük önem arz ediyor" dedi. 


Kentsel dönüşümü başarılı bir şekilde hayata geçirmiş olan şehirlerin, bunu halkla bütünleşerek başardığını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Halkla biitünleşmeyen hiçbir proje başarıya ulaşamaz. Bu sebeple de kentsel dönüşümü halkımızın katılımı ile başarabiliriz. 

Yıldırım'ın insanları yeşil bir kentte, tarihi zenginlikler ve doğal güzelliklerle yaşamak özlemindedir. Bu şehir daha güvenilir ve daha yaşanabilir bir yer haline getirilecektir" diye konuştu. 


BAĞ OLUŞTURULACAK 


Dönüşümün 'kentsel' kısmının yanı sıra 'sosyal' kısmının da önemli olduğunun altını çizen Başkan Edebali, "Sivil toplum kuruluşlarının ve derneklerin kalkınmasına destek olacağız ve onları...