20 / 05 / 2024

dörtyol orman yangını

dörtyol orman yangını

Dörtyol ilçesi Beşikgöl mevkisinde çıkan yangında 10 hektar kızılçam ormanı zarar gördü. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Sabuncu: "Yangın henüz kontrol altına alınamadı. Sarp ve kayalık arazi işimizi zorlaştırıyor"dedi...

Son Dakika!... Hatay’da gece yarısı orman yangını çıktı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde ormanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Bölgeye sevk edilen çok sayıda itfaiye ve Orman bölge Müdürlüğü ekipleri yangına müdahaleyi sürdürüyor.

Edirne Keşan'daki Dörtyol Kavşağı'nın imar planına onay verilmedi!

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından köprülü olarak yeniden düzenlenen Dörtyol Kavşağı'nın imar planına, Keşan Belediye Meclisi tarafından CHP ve MHP’li üyelerin karşı oyuyla onay verilmedi.

Kastamonu'da esrarengiz yangın!

Kastamonu'nun Küre ilçesine bağlı Topçu köyü Ustaoğlu Mahallesi mevkisinde akşam saatlerinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Dün gece aynı bölgede yine yangın çıkmıştı...

Nizip Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nde yangın çıktı!

Gaziantep'in Nizip ilçesinde Tapu ve Kadastro Müdürlüğünde yangın çıktı. Fevzi Paşa Mahallesi'nde bulunan kurumun alt katında bulunan arşiv bölümünde bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın söndürüldü.

Hatay'da orman yangını!

Hatay'ın Dörtyol İlçesinde Çökek Yaylası Kırmızıburun mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında 5 dönüm kızılçam ormanı zarar gördü. Söndürülen yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Bartın'da çıkan yangın nedeniyle 40 dönüm alan zarar gördü!

Bartın’da dün iki noktada çıkan orman yangınında yaklaşık 40 dönümlük alan zarar gördü.Bartın Orman İşletme Müdürü Yanık: "Yanan alanların yeniden ağaçlandırılması için hazırlık çalışmalarımıza başladık” dedi.

Zonguldak Alaplı'da orman yangını meydana geldi!

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde kontrol altına alınan orman yangınında soğutma çalışmaları sürdürülüyor. Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, yaptığı açıklamada, orman örtüsünde etkili olan yangında soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Kastamonu'da orman yangını!

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde çıkan orman yangını, kuvvetli lodos nedeniyle güçlükle kontrol altına alındı. Kuğu köyü Çiftlik Mahallesi'nde ormanlık alanda, yüksek gerilim hattından çıkan kıvılcım yangına neden oldu.

Avustralya'daki orman yangını uzaydan görüntülendi!

Avustralya'daki orman yangını uzaydan görüntülendi. Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), Avustralya’nın Adelaide bölgesinde 3 Ocak'tan beri söndürülemeyen orman yangınını uzaydan çekilmiş görüntülerini web sitesinden paylaştı.

İzmir ve Manisa'da orman yangınları azaldı!

İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, 2014 yılında İzmir ve Manisa bölgesinde orman yangını sayısını bin 284'ten 967'ye düşürdüklerini söyledi. Aydın, "Biz, yangın çıkmadan müdahale ediyoruz" dedi

Marmaris'te 4 bölgede orman yangını çıktı!

MARMARİS'te önceki gün ilk belirlemelere göre piknik tüpü iddiasıyla çıkan orman yangınında 44 hektarlık alan kül oldu. Aynı gün içinde Antalya, Adana ve Seydikemer'de de orman yangınları yaşandı.

Halkalı Gümrük Müdürlüğü'ndeki yangın kontrol altına alındı!

Halkalı Gümrük Müdürlüğü sahasındaki tekstil ve kozmetik malzemelerin olduğu bir antrepoda yangın çıktı. Hasara neden olan yangın kontrol altına alındı.Enkaza dönen antrepoda, itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları sürüyor.

Marmaris'teki orman yangınında soğutma çalışmaları devam ediyor!

Marmaris'te 44 hektar orman alanına zarar veren yangın tamamen söndürüldü. Yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle korku ve paniğe neden olan yangın söndürüldü, soğutma çalışmalarına devam ediliyor.

dörtyol orman yangını Haberi

dörtyol orman yangını


Dörtyol ilçesi Beşikgöl mevkisinde çıkan yangında 10 hektar kızılçam ormanı zarar gördü.


Alınan bilgiye göre, Beşikgöl mevkisindeki kızılçam ormanlarının bulunduğu bölgede, akşam saatlerinde nedeni henüz belirlenemeyen yangın çıktı.


Yangına, Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekiplerle çevre il ve ilçelerden çağırılan itfaiye, arazöz ve iş makineleriyle müdahale ediliyor.


Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mehmet Sabuncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının çıkış sebebinin araştırıldığını söyledi.


Sabuncu, yangınla ilgili şu bilgileri verdi:


"Yangın henüz kontrol altına alınamadı. Sarp ve kayalık arazi işimizi zorlaştırıyor. Ama tahmin ediyorum ki sabah saatlerine kadar yangın kontrolümüzde olacak. Şimdilik yaklaşık 10 hektar alan yandı. Ekiplerimiz, yangın çıktığı andan buyana müdahalesini sürdürüyor. 18 arazöz ile 46 iş makinesi ve itfaiye aracıyla söndürme çalışmaları devam ediyor. Toplam 72 kişilik bir ekiple buradayız. İnşallah sabah saatlerinde yangın...