10 / 05 / 2024

Doruk Pamir Gökkafes

Doruk Pamir Gökkafes

Mimar Doruk Pamir, Stüdyo 14 Mimarlık ve Kentsel Tasarım Ltd. Şti.’nin ortağıdır. Doruk Pamir, birlikte anılmak istemese de 2001 yılında inşa edilen Gökkafes'in (Süzer Plaza) mimarıdır. Peki Doruk Pamir kimdir? İşte biyografisi...

LC Waikiki yöneticileri 74.1 milyon TL'ye 2 yeni gayrimenkul şirketi kurdu!

Pamir Güçlü Dizdar, Ayşe Pürlen Dizdar Köksalan ve Şefik Yılmaz Dizdar, 74 milyon 175 bin 849 TL'ye gayrimenkul alanında iki yeni şirket kurdu. İşte ayrıntılar...

Efla Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Efla Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 44 milyon 266 bin 917 TL sermaye bedeli ile Pamir Güçlü Dizdar, Ayşe Pürlen Dizdar Köksalan ve Şefik Yılmaz Dizdar ortaklığında kuruldu.

Leyla Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Leyla Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 29 milyon 908 bin 932 TL sermaye bedeli ile Ayşe Pürlen Dizdar Köksalan, Şerif Yılmaz Dizdar ve Pamir Güçlü Dizdar ortaklığında kuruldu.

Zentra Gayrimenkul Ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Zentra Gayrimenkul Ve Yatırım Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 7 milyon 229 bin 488 TL sermaye bedeli ile Pamir Güçlü Dizdar, Şefik Yılmaz Dizdar ve Ayşe Pürlen Dizdar Köksalan ortaklığında kuruldu.

Mehmet Doruk Pamir kimdir?

O.D.T.Ü Mimarlık Fakültesi 1960 mezunu, mimar Mehmet Doruk Pamir kimdir? Mehmet Doruk Pamir daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Mehmet Doruk Pamir'in biyografisi...

Mimar Mehmet Doruk Pamir vefat etti! 

Mimar Mehmet Doruk Pamir hayatını kaybetti. Ailesi taziye ilanı yayınladı. 

Yatay mimarinin vakti geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘yatay yapılaşma’ vurgusu da Başbakan Davutoğlu’nun ‘Gökkafes’ göndermesi de gösterdi ki Türkiye'de artık mimari hassasiyet konusunda başka bir boyuta geçildi. Sektör temsilcileri de ‘Yatay mimarinin vakti geldi’ diyor.

Doruk Yalıtım Malzemeleri ve İnşaat Teknolojileri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doruk Yalıtım Malzemeleri ve İnşaat Teknolojileri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Aylin Işık tarafından 850 bin TL sermaye ile 28 Mart'ta Güngören, A.Nafiz Gürman Mahallesi, Platform Merter Suıts'te kuruldu.

Doruk Kentsel Dönüşüm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doruk Kentsel Dönüşüm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Çetin Göcen tarafından 50 bin TL sermaye ile 5 Şubat'ta Esenler, Oruç Reis Mahallesi, T.Kent Caddesi, T.Kent Ticaret Merkezi'nde kuruldu.

AC Grup Yapı Gıda Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

AC Grup Yapı Gıda Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Coşkun Pamir tarafından 20 bin TL sermaye ile 3 Aralık'ta Üsküdar, Mimar Sinan Mahallesi, Doğancılar Caddesi'nde kuruldu.

Süzer Grubu'ndan Gökkafes’teki Ritz'in satışı hakkında açıklama!

Sözcü Gazetesi'nde 14 Kasım 2015 tarihinde yayınlanan "Beşiktaş Gökkafes’teki Ritz bölümünün satışı" haberi hakkında Süzer Grubu bir açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Olcay Doruk Kent fiyat listesi!

Olcay Doruk Kent fiyat listesi dairelerin kat ve planlarına göre değişiyor. Toplam inşaat alanı 35 bin metrekare olarak belirlenen projede teslimlerin 2017 yılı içerisinde gerçekleşmesi planlanıyor.

1999 yılında Gökkafes'e kilit!

1999 yılında Danıştay 6. Dairesi, Dolmabahçe'de inşası devam eden Gökkafes'in (Süzer Plaza) bulunduğu alanda Turizm Bakanlığı'nın yaptığı 'Uygulama İmar Planı'nın, yürütmesini bilirkişi incelemesi yapılıncaya kadar durdurmuş.

Doruk Pamir Gökkafes Haberi

Doruk Pamir Gökkafes

Doruk Pamir kimdir?


Mehmet Doruk Pamir, 1938 yılında İstanbul’da doğdu. Stüdyo 14 Mimarlık ve Kentsel Tasarım Ltd. Şti.’nin ortağı olan Pamir, 1960 yılında Orta Doğu Teknik üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Lisans eğitimini, 1961'de Massachusetts Institute of Technology Department of Architecture and Planning'de Mimarlık Yüksek Lisans eğitimini bitirdi. 


Harvard University Graduate School of Design Extension Courses'da 1966 yılında Bilgisayar Grafiği Belgesi aldı. 1963 - 1986 yılları arasında Orta Doğu Teknik üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve The Pennsylvania State University Department of Architecture'da akademik görevlerini yürüttü. 


1963 yılında mimarlık çalışmalarını sürdürmek için Studio 14'ü kurdu. K.G.Aran (1963-69), F.Ayanlar (1969-74), E.Gümrük (1974-) ile sürdürdüğü çalışmalarını, 1990'da Limited Şirket'e dönüştürdüğü Studio 14'de Mimar Murat İlter ile ortak olarak devam ettirmektedir. TMMOB Mimarlar Odası ve Serbest Mimarlar...