02 / 05 / 2024

Döviz cinsinden borçlanma faizleri

Döviz cinsinden borçlanma faizleri

Bankaların bir hafta vadeli olarak TCMB'den son borçlanma imkanı faizleri yarından itibaren dolar için yüzde 10'dan yüzde 7,5'e, avro için yüzde 10'dan yüzde 6,5'e indirildi.

Dolarda yeni rekor! Dolar ve euro bugün ne kadar? 14 Kasım Salı döviz kurları

Dolar/TL kuru haftanın ikinci işlem gününde tarihi rekorunu yeniledi. Bugün piyasalarda ABD enflasyon verileri ve Hazine'nin bugün tamamlayacağı kasım ayı iç borçlanma gündemi takip edilecek. Peki  Dolar ve euro bugün ne kadar? 14 Kasım Salı döviz kurları.

9 aylık dönemde bireysel borçlanma enflasyonun üzerinde büyüdü!

Tarım, madencilik, imalat sanayii, enerji, inşaat ve hizmetler sektörlerinin toplam kredi hacmindeki büyümesi yüzde 35,1 olurken; tüketici kredisi ve kredi kartları ile bireysel borçlanma yüzde 57,9 olarak gerçekleşti.

Kur şokunun Hazine’ye maliyeti ağır oldu! Borçların üçte ikisinden fazlası döviz cinsi!

Merkezi yönetimin borçlarında TL-döviz dengesi son on yıl içerisinde tersine döndü. 2013’te üçte biri oluşturan döviz cinsi borçlar, artık üçte ikiden de büyük bir paya sahip hale geldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran-Ağustos dönemi için 215 milyar liralık iç borçlanma stratejisini açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran-Ağustos dönemi iç borçlanma stratejisini açıkladı. Bakanlık, bu dönemde 311,2 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık, 215 milyar TL'lik iç borçlanma gerçekleştirecek.

Binlerce kişinin merak ettiği soru! Bağkur'da geçmişe dönük borçlanma var mı?

EYT düzenlemesinin içeriği halen bilinmiyor. 2023 yılına ötelenen EYT düzenlemesinde geçmişe dönük borçlanma, prim tamamlama imkanı 4A kapsamında çalışanlar için mümkün ancak binlerce Bağkur'lunun geçmişe dönük borçlanma yapması ek bir düzenlemeye bağlı.  

EYT için borçlanma yapacakların bilmesi gereken çok önemli detay!

EYT düzenlemesinin Aralık ayında Meclis'e gelmesi 15 Ocak tarihinde ise yürürlüğe girmesi ve ilk etapta 1.5 milyon kişiyi kapsaması bekleniyor. EYT'li olup olmadığınızı merak ediyorsanız ve borçlanma konusunda ikilem yaşıyorsanız. Bu detayı bilmenizde fayda var.

Hazine'den rekor borçlanma hamlesi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kasım-ocak dönemine ilişkin iç borçlanma stratejisini ilan etti. Buna göre Hazine, kasım ve ocak arası dönemde 102,1 milyar liralık iç borç servisine karşılık, 176,3 milyar liralık iç borçlanma yapacak. Bu dönemde dış borçlanma yapılmayacağı da ifade edildi.

Hazineden dev borçlanma

Hazine ve Maliye Bakanlığı önümüzdeki üç ay için izleyeceği borçlanma stratejisinin açıkladı. Bakanlık bu dönemde 122 milyar liralık iç borç seviyesine karşılık 130,5 milyar liralık iç borçlanmaya gidecek. Söz konusu dönemde dış borçlanma yapılmayacak.

Dövizle ödemek bundan sonra yasak! Çeklerde döviz dönemi sona erdi! Bakanlık tarafından resmen açıklandı...

Çeklerde bundan sonra döviz cinsinden düzenlenmiş ödemeler yer almayacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı, tarafından resmen açıklanan bilgiye göre; döviz kurları çeklerden kaldırılıyor.

İstanbul'daki metro projeleri için 150 milyon avro dış borçlanma teklifi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, 2 metro hattının inşaatında kullanılması için 150 milyon avro dış borçlanma yetkisi talep etti. 

İBB'ye 3 metro hattı için 655 milyon Euro'luk borçlanma yetkisi verildi!

İBB’nin Ümraniye-Ataşehir- Göztepe Metrosu, Mahmutbey-Bahçeşehir Metrosu ve Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu inşaatları için dış borçlanma talep etmişti. İBB'nin bu talebi, mecliste oybirliği ile kabul edildi.

İstanbul'daki metro hatlarının inşaatı borçlanma tekliflerine onay verilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin inşaatı durdurulan metro hatlarının inşaatı için hazırladı dış borçlanma teklifi komisyonda gündeme alınmadı. 

İstanbul'daki 4 metro hattı inşaatı için dış borçlanma teklifi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, 4 metro hattının inşaatı için dış borçlanma yetkisini gündeme aldı.

Döviz cinsinden borçlanma faizleri Haberi

Döviz cinsinden borçlanma faizleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankaların bir hafta vadeli olarak TCMB'den son borçlanma imkanı faizlerinin yarından itibaren dolar için yüzde 10'dan yüzde 7,5'e, avro için yüzde 10'dan yüzde 6,5'e indirilmesine karar verildiğini...