18 / 05 / 2024

döviz cinsinden kira kontratları ne olacak

döviz cinsinden kira kontratları ne olacak

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ile gayrimenkul satışına döviz yasağı getirildi. Peki, döviz cinsinden kira kontratları ne olacak?

İstanbul'u stres bastı! Herkes evde bunları konuşuyor: Ekonomi, kira fiyatları, döviz kuru, tatil planları...

İstanbul Planlama Ajansı temmuz raporuna göre halkın yüzde 71,5’i temmuz ayında evde, ekonomik sorunları, konut ve kira fiyatlarını, döviz kurunu ve tatilin planlarını konuşuyor. Ayrıca İstanbul'da stres seviyesi de alarm veriyor!

AVM'lerin kira gelirleri döviz borcunun faizine bile yetmiyor! Yatırım değeri 110 milyar dolar geriledi!

Türkiye’de faaliyet gösteren 443 AVM’nin yatırım değerinin 40 milyar dolara düştüğüne dikkat çeken AYD Başkanı Hüseyin Altaş, pek çok AVM'de kira gelirlerinin döviz borcunun faizine bile yetmediğinin altını çizdi.

Dövizle ödemek bundan sonra yasak! Çeklerde döviz dönemi sona erdi! Bakanlık tarafından resmen açıklandı...

Çeklerde bundan sonra döviz cinsinden düzenlenmiş ödemeler yer almayacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı, tarafından resmen açıklanan bilgiye göre; döviz kurları çeklerden kaldırılıyor.

Döviz kuru satılık ve kiralık konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Aveb Proje Danışmanlık Satış Uzmanı Dilan Çelik, Döviz kurunun ev ve kira fiyatlarına etkisini kaleme aldı. İşte Dilan Çelik'in o yazısı... 

Kira sözleşmeleri döviz kurundaki artıştan nasıl etkilendi?

Hukukçu Cüneyd Altıparmak, Açık Görüş'te döviz kurlarının kira sözleşmelerine etkisini anlattığı bir yazı kaleme aldı. İşte Cüneyd Altıparmak'ın 'Döviz üzerinden yapılan sözleşmelerin akıbeti' başlıklı yazısı...

Kiralarda döviz kuru sabitlenebilir mi?

Koronavirüs salgını sebebiyle vatandaşlar kira ödemekte güçlük çekiyor. Peki dövüz kuru üzerinden ödenen kiralarda sabitlenme talep edilebilir mi? Kira bedelinde döviz kurunun sabitlenmesi için ne yapılabilir? İşte detaylar...

SPK'dan serbest fonlara döviz düzenlemesi!

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, serbest fonların portföylerine döviz cinsinden yurt dışında ihraç edilen borçlanma araçları ve kira sertifikaları sadece ilk ihraç aşamasında satın alınarak dahil edilebilecek.

Hazine haftaya avro ve dolar cinsinden kira sertifikasıyla DİBS ihraç edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kurumsal yatırımcılara yönelik avro ve dolar cinsinden devlet iç borçlanma senedi (DİBS) ile kira sertifikası ihracı yapacak.

Kiraların kısa vadede döviz cinsinden düşüş göstermesi bekleniyor!

Cushman & Wakefield 2019 2. Çeyrek Gayrimenkul Pazar Analizleri Raporu'na göre; kiraların kısa vadede döviz cinsinden düşüş göstermesi bekleniyor...

Türkiye'de yerleşik yabancıların döviz cinsinden gayrimenkul sözleşmesi yapmasına izin!

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'de yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, Türkiye'de yerleşik yabancıların döviz cinsinden gayrimenkul kira ve satış sözleşmesi yapmasına izin verildi.

Akbank döviz cinsinden konut kredisi faizleri!

Akbank yurt dışı yerleşiklere euro ve dolar cinsinden düşük faiz oranlarında konut kredisi kullandırıyor. İşte faiz oranları…

Döviz cinsinden TL'ye dönüşlerde arabuluculuk çözüm sağlıyor!

Uluslararası Arabulucular Derneği Başkanı Mehmet Akuğur, döviz cinsinden TL'ye dönüşlerde anlaşmazlık çıkması durumunda arabuluculuğun çözüm sağladığını söyledi.

Dövizle kira düzenlemesi 2018! 

Döviz cinsinden ve dövize endeksli sözleşmeler yeniden düzenlenerek geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Böylece dövizle kira dönemi bitti...

döviz cinsinden kira kontratları ne olacak Haberi

döviz cinsinden kira kontratları ne olacak

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ile gayrimenkul satışına döviz yasağı getirildi. Karar 13 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Karara eklenen bir madde ile gayrimenkul satış ve kiralamalarında bedel, döviz veya dövize endeksli olarak kararlaştırılamayacak. Peki, döviz cinsinden kira kontratları ne olacak?

Döviz cinsinden kira kontratları ne olacak?

Türkiye'de yerleşik kişilerin, Bakanlıkça belirlenen haller dışında, kendi aralarındaki menkul ve gayrimenkul alım satım, taşıt ve finansal kiralama dahil her türlü menkul ve gayrimenkul kiralama, leasing ile iş, hizmet ve eser sözleşmelerinde sözleşme bedeli ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülükleri döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılamayacak.

Bu Kararın 4. maddesinin (g) bendinin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren otuz gün içinde, söz konusu bentte belirtilen ve daha önce akdedilmiş yürürlükteki...