27 / 04 / 2024

döviz konut satışı

döviz konut satışı

İzmir Emlak Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Akgün, inşaat ve emlak sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Akgün, gayrimenkul satışının sadece TL üzerinden yapılması gerektiğini söyledi.

Yatırımcılar gayrimenkulden ayrılıyor! Döviz ve altındaki artış beklentisi ev sahiplerini satışa yönlendirdi!

Yatırımcı son 2 senedir park ettiği gayrimenkul pazarından çıkmaya başladı. KKM’de faiz sınırının kalkması, döviz ve altının yükseleceği beklentisi de konut sahiplerini satışa yönlendiriyor. Peki fiyatlar düşer mi?

Döviz alım satımı yapanlar Kapalıçarşı piyasasına hücum etti!

Merkez Bankası’nın talimatı ile bankalar döviz alış satış fiyatı arasındaki farkı ciddi oranda artırdı. Dolar ve euro ile işlem yapan vatandaşlar da Kapalıçarşı’dan 40-50 kuruş avantajla döviz alım satımı yapmaya başladı.

Yazlık konut satış değerinde en çok artış yüzde 432 ile Datça'da!

Yapay zekâ ile gayrimenkul değerlemesi yapan Endeksa, 19 ilçenin pandemi dönemi konut satışlarında yaşanan değer değişimini inceledi. Son 3 senede konut satış değerinde en çok artış yüzde 432 ile Datça’da gerçekleşti. Konut metrekare satış fiyatı en yüksek ilçeler, ortalama 35 bin 696 TL ile Çeşme

Şeref Oğuz: Alım gücü düşüyor konut satışları artıyor!

Türkiye'de konut satışları konut fiyatlarındaki artışa rağmen devam ediyor. Dünya Gazetesi yazarı Şeref Oğuz artan konut fiyatları ve satış rekorlarını kaleme aldı.

Döviz kurundaki dalgalanma konut sektörünü nasıl etkiliyor?

Döviz kurlarındaki ani düşüşler konut fiyatlarını etkilerken, düşüşün ardından daha pahalıya gelen satışlarda iptaller yaşanmaya başlandığı ileri sürüldü.

Döviz kuru satılık ve kiralık konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Aveb Proje Danışmanlık Satış Uzmanı Dilan Çelik, Döviz kurunun ev ve kira fiyatlarına etkisini kaleme aldı. İşte Dilan Çelik'in o yazısı... 

Döviz kurlarındaki hareketlilik konut satışlarını nasıl etkiledi?

Merakla beklenen konut satış rakamları resmen açıklandı. Peki döviz kurlarındaki hareketlilik konut satışlarını nasıl etkiledi?

Konut fiyatları döviz kurlarındaki oynaklıktan nasıl etkilendi?

Döviz kurlarındaki oynaklık devam ediyor. Peki konut fiyatları ve satışları döviz kurlarındaki oynaklıktan nasıl etkilendi? Uzman isimler sektördeki son durumu değerlendirdi...

Konut kredisi faizlerinin düşmesi konut satışlarını hızlandıracak!

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini indirmesinin yeni konut satışlarını da hızlandırması bekleniyor...

Konut satışlarında rekor sinyali!

Koronavirüs salgını döneminde konut satışlarında düşük faiz kampanyası pandeminin yarattığı olumsuz tabloyu ortadan kaldırdı. Yılın ilk 10 ayında satışların yüzde 27 artması konut satışlarında rekor ihtimalini güçlendirdi.

Kredi faizleri düştü, konut satışları patladı!

Kamu bankaları tarafından Haziran ayı başında başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyaları konut satışlarında rekora sebep oldu. 2020 Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 24 bin 534 kişi ev sahibi oldu.

Döviz kurlarındaki artış konut piyasasını nasıl etkiledi?

Konut satış verilerine bakıldığında döviz kurlarındaki artışın yanı sıra faiz artışının ekonomik aktivite üzerinde soğutucu yönde etkileri görüldü.

2020'nin ilk yarısında 624 bin konut satıldı!

‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2020 2. Çeyrek Raporu’na göre, ekonomide toparlanma işaretleri konut satış rakamlarında gözlemleniyor. 2020 yılının aynı döneminde konut satış rakamları 624 bine ulaştı.

döviz konut satışı Haberi

döviz konut satışı

İzmir Emlak Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Akgün, inşaat ve emlak sektörüne ilişkin birçok konuyu değerlendirdi. Akgün, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ‘AVM’lerde kiraların döviz bazında değil Türk lirası bazında olması gerekiyor’ açıklaması hakkında konuştu.

İlk Ses Gazetesi'nden Suştan Gümüş'ün haberine göre, döviz üzerinden yapılan konut satışlarının acilen yasaklanması gerektiğini söyleyen Akgün, “Türk lirasına güvensizlikten aslında birçok iş adamı dolarla ilgisi olmadığı halde dolarla ticaret yapmaya çalışıyor” diye konuştu. 

Kiralar TL olarak ödenmeli

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na çağrıda bulunan Akgün, “Bakanlık tarafından AVM’lerde kiraların döviz bazında değil Türk lirası bazında olması gerektiği söylendi. Türkiye’ye baktığımız zaman ise özellikle garantili olsun diye Türk lirasına güvensizlikten aslında birçok iş adamı dolarla ilgisi olmadığı halde dolarla ticaret yapmaya çalışıyor. Gayrimenkul sektöründe özellikle inşaat...