29 / 07 / 2024

DSİ Havza master planı

DSİ Havza master planı

Havza, bir göl havzası ya da nehir kaynağı ile bu kaynağın sonlandığı yer arasında kalan alanları ifade ediyor. Peki, havza alanları için hazırlanan havza master planı nedir?

Kayseri Ulaşım Master Planı için dev anket!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Master Planı için yaklaşık 15 bin hane ile anket çalışması yapıyor. Anketörler, Master Plan Anketi için belirlenen hanelerden biri olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in evine de gittiler.

Master Cephe Kaplama İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Master Cephe Kaplama İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Rıza Boz, Sedat Karahan, Hayrullah Çelik, Cemal Ay ortaklığıyla 20 bin TL sermaye ile 20 Mayıs'ta Sancaktepe'de kuruldu.

Havza vergi rekortmeni Burhan Büyük oldu!

Havza Vergi Dairesinden yapılan açıklamaya göre, 2015 yılı vergilendirme dönemi yıllık gelir vergisi rekortmeni inşaat sektöründe faaliyet gösteren müteahhit Burhan Büyük oldu.

Rize Ulaşım Master Planı protokolü imzalandı!

RİZE Belediyesi ile Gazi Üniversitesi, Kent içi Ulaşım Teknolojileri Erişilebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (KUTEM) yetkilileri arasında ‘Rize Ulaşım Master Planı’ protokolü imzalandı.

Deniz Atabay: Her bölgenin master planı olmalı!

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Her bölgenin master planı olmalı. Turizm doğa çevre ve güzle binalar demek. Doğaya katletmeyecek onu geri plana itecek yapılaşmanın olmaması demek." dedi.

İstanbul'da kentsel dönüşüm master planla yapılmalı!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, artık kentsel dönüşümde yeni bir sayfanın açılması gerektiğini belirtti. Kurum, "İstanbul'da kentsel dönüşüm uygulamalarının bir master plan çerçevesinde devam etmeli." dedi.

DS Proje Taahhüt Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

DS Proje Taahhüt Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Osman Bahadır Bozkurt, Serpil Bozkurt, Serkan Erdem, Deniz Çınar ortaklığıyla 50 bin TL sermaye ile 14 Nisan'da Sultangazi, Cebeci Mahallesi'nde kuruldu.

Kenan Şahin: Havza bölgesinde yapılaşmaya izin vermeyeceğiz!

Genç PESİAD üyeleriyle ‘Gençler Soruyor’ programında bir araya gelen Belediye Başkanı Kenan Şahin, havza bölgesinde asla yapılaşmaya izin vermeyeceklerini, bu alanların yeşil ve orman odaklı değerlendirileceğini söyledi.

Kentsel dönüşümde master plan dönemi başlıyor!

Kentsel dönüşümde, rezerv alanlar oluşturularak örnek şehirler kurulmasını esas alan "master plan" dönemine geçiliyor. Dönüşüm alanındaki konut sahipleri yeni kurulacak çevre dostu şehirlere transfer edilecek. Eskişehir ve İstanbul’da ilk adımlar atılıyor

Mersin'in 2030 yılına kadarki Ulaşım Master Planı hazır!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kentin geleceği için 2030 yılına kadar olan Ulaşım Master Planı'nı hazırladıklarını, yeşil bir Mersin için bir dizi projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Fikirtepe kentsel dönüşüm master planı onaylandı!

Türkiye'nin pilot ve en uzun süredir karmaşık süren kentsel dönüşüm bölgesi Kadıköy - Fikirtepe bölgesini şaha kaldıracak olan ve uzun süredir İBB'nin raflarında bekleyen Fikirtepe Master Planı onaylandı.

Master Müteahhitlik Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Master Müteahhitlik Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, İsmail Hakkı Ersoy, Recep Çığır Türe, Ali Özoğlu, Ercüment Cömert ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 14 Mart'ta Zeytinburnu, Merkez Efendi Mahallesi'nde kuruldu.

Kayseri'ye yeni turizm master planı!

Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, “Kayseri bölgesine yeni yapılan Erciyes Turizm Master Planı’nı ilgiyle takip ediyoruz ve bölge turizmine çok olumlu etkileri olacağını düşünüyoruz” dedi.

DSİ Havza master planı Haberi

DSİ Havza master planı

Havza master planı nedir?

Doğal sınırları içinde, iklim, jeoloji, topoğrafya, toprak, flora ve faunanın sular ile etkileşim içinde olduğu, suyun ayrım çizgisinden denize aktığı noktaya, kapalı havzalarda ise suyun toplandığı nihai noktaya göre suyun toplanma alanına deniyor.


Havza, bir göl havzası ya da nehir kaynağı ile bu kaynağın sonlandığı yer arasında kalan alanları ifade ediyor. 


Alt Havza; Havzanın sularını denize boşaltan ana akarsuya bağlı, daha küçük akarsular veya göller için su toplama alanına deniyor. 


Aşağı Havza; Akarsu havzasında ana nehrin deniz veya göle döküldüğü alt bölümünü ifade ediyor.


Ulusal Havza Yönetim Stratejisi, ülkemiz su havzalarının ve onların doğal kaynaklarının korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilir kullanımı ile ilgili orta ve uzun vadeli kararlara ve yatırım programlarına rehberlik sağlamak, toplumumuzun havzaların ekolojik, ekonomik, sosyal ve kültürel fayda...