05 / 05 / 2024

Dubai Port projeleri

Dubai Port projeleri

Dubai Port için nihai karar verildi. Dubai Port Limanı için Danıştay, bölgede yeni imar planı yapıldıktan sonra ÇED sürecinin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi değerlendirmesi gerektiğini söylemişti.

Dubai One Palm'daki dairenin fiyatı rekor kırdı!

Cityscape Global sona erdi. Dubai World Trade Center’da düzenlenen fuarda, standart konut projeleri değil, içinde göletlerin olduğu büyük çaplı projeler öne çıktı.

Nivo Projeleri Körfez yatırımcısıyla buluştu!

Cathay Group, Nivo İstanbul ve Nivo Ataköy Projeleri’ni, 11-13 Eylül 2017 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’de gerçekleşen Cityscape Dubai’de tanıttı.

Türk projeleri Dubai’de boy gösterdi!

Emlak Konut’un 50, Artaş’ın 11, Tahincioğlu’nun 2 ve Katay’ın bir marka projeyle katıldığı Dubai Cityscape Global 2017’de, Türk firmalarına yabancı ilgisi ilk günden başladı.

AGÜ İnşaat Bölümü öğrencilerinden Dubai’ye teknik gezi!

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Yapı Kulübü’nün, Dubai ve Abu Dhabi’ye düzenlediği teknik gezide, İnşaat Bölümü öğrencileri, yapılan projeleri yerinde inceledi.

Kocaeli'nin yollarına Dubai Port düzenlemesi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Körfez İlçesinde Yarımca girişinde olan Seramik ve Mehmet Akif Ersoy caddelerinde yol çalışmalarına devam ediyor.

Kocaeli Dubai Port Limanı açıldı!

Kocaeli’nin Körfez ilçesi Yarımca’da yapımı tamamlanan Dubai Port Limanı, 3 bakan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferansla katılımıyla açıldı.

Kocaeli Dubai Port Limanı kaçak mı?

ÇEKÜL Vakfı Şube Başkanı Numan Gülşah, “Dubai Port Limanı Kocaeli İdare Mahkemesi tarafından verilmiş olan kararla iptal edilmiştir. Yasa dışı yollarla Dubai Port Liman inşaatı bitirilmiştir. Liman kaçaktır.” şeklinde konuştu.

Kocaeli Dubai Port Limanı'nın açılışı Cuma günü yapılacak!

Kocaeli’ndeki Dubai Port Limanı’nın açılışını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yapacak. Cuma günü açılışı yapılacak olan liman için bugüne kadar 600 milyon doların üzerinde yatırım yapıldı.

Kocaeli Dubai Port Limanı'nda sürpriz durdurma kararı!

Körfez Yarımca sahillerine inşa edilen Dubai Port’un uzun süredir devam eden davasında her geçen gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Mahkemeden iptal kararı alan başkanlara karşı şirket yetkilileri temyiz başvurusunda bulundu ancak iptal kararı çıkmadı.

İstanbul'daki konut projeleri Cityscape'te yoğun ilgi gördü!

Dubai’deki Cityscape Emlak Fuarı’na katılan Türk şirketleri memnun döndü. Fuarın ilk günü 250 milyon dolarlık satışa imza atılırken, bu rakam son gün 2 katına çıktı. Fuarda en çok ilgiyi İstanbul’un yeni projeleri gördü.

Dubai Cityscape Emlak Fuarı’nda en çok ilgi İstanbul'a!

Dubai’deki Cityscape Emlak Fuarı’na katılan Türk şirketleri memnun döndü. Fuarın ilk günü 250 milyon dolarlık satışa imza atılırken, bu rakam son gün 2 katına çıktı. Fuarda en çok ilgiyi İstanbul’un yeni projeleri gördü.

Garanti Koza'nın projeleri Dubai'de yoğun ilgi gördü!

Garanti Koza, İstanbul Esenyurt ve Bulgaristan projelerini Dubai'de görücüye çıkardı. Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Baykal, fuarın ilk gününde yoğun ilgi gördüklerini belirtti.

Babacan Yapı Dubai fuarına Premium ve Port Royal projeleriyle katıldı!

Dubai fuarına Esenyurt Premium ve Port Royal projeleri ile katıldıklarını söyleyen Babacan Yapı Başkanı İbrahim Babacan, "Esenyurt'ta bin 400 konutluk projemizde metrekare satış fiyatı bin 500 dolar.

Dubai Port projeleri Haberi

Dubai Port projeleri

Dubai Port için karar verildi. Alınan karara bu kez Çevre Bakanlığı itiraz etti, ancak Yargıtay 4. Dairesi dc 6. Daire'nin aldığı kararın isabetli olduğunu belirterek. 1/50.000 ölçekli planın yapılmasını istedi. 


DANIŞTAY KARARI REDDETTİ ÇED 


kararı plan süreci göz önünde bulundurularak değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Danıştay, uyuşmazlığa konu olan projenin yapımının planladığı alanı kapsayan 1/50.000 ölçekli İzmit Körfezi Bütünsel Planının Danıştay 6. Dairesi tarafından iptal edilmesinin ardından hala yeni bir plan yapılmadığı belirtildi. Davaya işlem olan konuda bir hukuksuzluk olduğunu görmediklerini söyleyen Danıştay, Kocaeli 1. İdare Mahkemesinin aldığı 26 Nisan 2012 tarihli kararının bozulmasının ve dosyanın mahkemeye gönderilmesine karar 

verildi.


DUBAİ Port tarafından Yarımca'da yapılan ve bölgenin en büyük limanı olması beklenen Dubai Port Limanı ile ilgili açılan yürütmeyi durdurma ve ÇED iptali davası...