27 / 04 / 2024

Türk projeleri Dubai’de boy gösterdi!

Türk projeleri Dubai’de boy gösterdi!

Emlak Konut’un 50, Artaş’ın 11, Tahincioğlu’nun 2 ve Katay’ın bir marka projeyle katıldığı Dubai Cityscape Global 2017’de, Türk firmalarına yabancı ilgisi ilk günden başladı.



Gayrimenkul sektörünün önemli fuarlarından olan Dubai Cityscape Global 2017 fuarı dün kapılarını açtı. 13 Eylül’e kadar açık olacak Cityscape fuarı halihazırda Türk gayrimenkul firmalarının en fazla satış yaptığı Körfez ülkelerinde yapılması açısından dikkat çekiyor. Türkiye’de Emlak Konut’un 50, Artaş’ın 11, Tahincioğlu’nun 2 ve Katay’ın bir markalı projeyle katıldığı Cityscape Global 2017’de yabancı ilgisi ilk günden başladı. Patronlar stantları ziyaret eden yabancı yatırımcılarla masaya oturup görüşmelere başladı. Yabancı yatırımcıların patronlara sorduğu en önemli soru mega projeler oldu.


YABANCI İLK GÜNDEN ARTAŞ’IN KAPISINI ÇALDI

Fuara katılan şirket sayısında geçen yıla göre azalma görülse de firmaların görücüye çıkardığı proje sayısında ise artış dikkat çekti. Geliştirici firmaların yanı sıra aralarında mimarlık ve mühendislik şirketlerinin olduğu toplam 13 şirket katıldı. Avrupa Konutları markasıyla tanınan Artaş İnşaat, geçen yıl fuarda 200 adet konutu satınca bu yıl fuara 11 projesiyle çıkarma yaptı. Fuarda gazetecilerle bir araya gelen Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, bu tür fuarlara tanıtım amacıyla katıldıklarını söyledi. Çetinsaya söyle konuştu: “Amacımız Türkiye’de ki inşaat sektörünü canlılığını bu fuarlara katılarak sürdürmek ve sektöre destek vermek. Bu amaçla Dubai fuarına 11 projeyle katıldık. Daha ilk gün olmasına rağmen yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Blok alımının yanı sıra bizimle gerçekleştirmek istenler de oluyor.”


PROJENİN İSMİ CADDEYE VERİLİYOR


Fuara Anadolu Yakası’nda Ümraniye’de yapmaya başladıkları Yaman Evler, Başakşehir’deki Tema İstanbul ve Vadi İstanbul projelerinin maketini getirdiklerini söyleyen Çetinsaya, “2500 konutu, ofisi ve AVM’si olan Vadi İstanbul’da toplam 30 bin kişi yaşayacak. Bu ayın 14’ünde AVM’si de açılacak olan projede sadece 130 milyon lirayı yola ve havraya harcadık. Deneme sürüşlerinin başladığı havaray çalışmaya başladığında her vagonda 250 kişiyi 4 dakikada vadi projesinden Galatasaray’ın Stadına taşınabilecek. Bölgeye ismini veren Cendere Vadisi’de projemizle birlikte isim değişikliğini istedik. Vadi İstanbul Caddesi ismi için belediyeye müracaat ettik” diye konuştu.


Cazibemizi koruyoruz

Artış inşaatın geçtiğimiz ay Türkiye’de görücüye çıkardığı Yamanevler projesinin ilk yurt dışı tanıtımı Dubai’de yapıldı. Yeni projeler hakkında bilgi veren Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “1.2 milyarlık Yaman Evler projesinin dışında yakın dönemde Avrupa Konutları Arıcılar, Avrupa Konutları Atakent 4B, Vadipark Seyrantepe ve Emar İstanbul projelerine başlayacağız” dedi. Firma olarak satışlarının yüzde 5’ni yabancıya sattıklarını söyleyen Süleyman Çetinsaya, Katar kaynaklı siyasi krizin fuara yansımaları hakkında da konuştu. Çetinsaya, “Yaşanan olaylardan dolayı Dubai’de herhangi bir zorlukla karşılamadık. Fuar boyunca bize karşı stand alımında giriş ve çıkışlara kadar hiç bir sorun yaşanmadı. Ortadoğu için Türk konut pazarı cazibesini koruyor” diye konuştu.


Türkiye'nin vizyonu yeter


Tahincioğlu ise Dubai Cityscape Global 2017 Fuarı’na bu yıl da 2 nitelikli projesi ile katıldı. Nidapark Bomonti ve Nidapark Küçükyalı projelerini görücüye çıkaran Tahincioğlu, uluslararası platformda da yatırımcılarla buluştu. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da uluslararası arenada pek çok organizasyonda yerimizi alacağız. Sektörümüz için bu organizasyonlar birer fırsat. Ülkemizin gücü, yatırım potansiyeli ve vizyonunu göstermek adına bu fırsatları değerlendiriyoruz” dedi.


Yeni Şafak Dubai Özel'e büyük ilgi var


Yeni Şafak Gazetesi’nin 24 sayfalık Dubai gazetesi, fuarda katılımcı firmalar ve ziyaretçilere sunuldu. Türkiye’de yapılan mega projelere ilişkin bilgilerin yanısıra Türk şirketlerinin geliştirdiği gayrimenkul projelerinin tanıtıldığı çalışma fuarda beğeni topladı. Eki inceleyen Emlak Konut Genel Müdür Murat Kurum, “Bu ek yabancı yatırımcılara bilgi akışını sağlaması açısından güzel bir kaynak oldu. Bu tür çalışmalarla ülkeyi daha fazla tanıtmalıyız” dedi.



Yeni Şafak / Emine AÇAR 


Geri Dön