17 / 05 / 2024

düden şelalesi turizm

düden şelalesi turizm

Antalya'nın önemli doğal güzellikleri arasında yer alan ve her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Düden Şelalesi'ne özellikle Arap turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Dünyanın en iyi 4 turizm köyü seçildi! Türkiye'de bu köylerde yeri olanlar çok şanslı...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 2021 senesinde Dünyanın En İyi Turizm Köyü'nü seçtiğini açıkladı. Açıklanan listeye Türkiye'den 4 köy girdi. En İyi Turizm Köyleri listesine giren köyler ve detaylar.

Rg İç Ve Dış Mimarlık Turizm Petrol Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rg İç Ve Dış Mimarlık Turizm Petrol Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da Rüstem Güney tarafından kuruldu.

Bitcoin'de hızlı düşüş devam ediyor! Aralık 2020'den bu yana bir ilk yaşandı

Yüksek enflasyon, ABD'nin faiz oranlarındaki artışlar ve yatırımcıların riskli varlıklardan kaçması Bitcoin fiyatını düşürmeye devam ediyor. Bitcoin, Aralık 2020'den bu yana geçen süreçte ilk kez 20 bin doların altını gördü. Ethereum da düşüşden nasibini aldı.

U.B.D İnşaat Turizm Mühendislik Mimarlık Dekorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

U.B.D İnşaat Turizm Mühendislik Mimarlık Dekorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli bugün gerçekleştirildi. U.B.D İnşaat Turizm Mühendislik Mimarlık Dekorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Eyüpsultan'da yapıldı.

Dıonısos Turizm Ve Otelcilik Anonim Şirketi kuruldu!

Dıonısos Turizm Ve Otelcilik Anonim Şirketi Şişli'de Tamer Çiçek tarafından kuruldu.

Peridot İnternational Gayrimenkul Dış Ticaret Ve Turizm Otelcilik Limited Şirketi kuruldu!

Peridot İnternational Gayrimenkul Dış Ticaret Ve Turizm Otelcilik Limited Şirketi Maltepe'de Cengizhan Güngör ve Muhammet Sahil Durmuş ortaklığında kuruldu.

Türkeş Dış Ticaret Ve Turizm Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Türkeş Dış Ticaret Ve Turizm Danışmanlık Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Akmal Khan Khıljı, Esmatullah Sharıfı, Jahangır Shah Popal Zaı, Qaıs Qayum ve Saıd Aqa Hashımı ortaklığında kuruldu.

Şenocak Dış Ticaret Ve Turizm Sanayi Limited Şirketi Golden Cıty Hotel Şubesi açıldı!

Şenocak Dış Ticaret Ve Turizm Sanayi Limited Şirketi Golden Cıty Hotel Şubesi Beyoğlu’nda 3 milyon 600 bin TL sermaye bedeli ile Sezayi Şenyuva ve Umut Egemen Şenyuva tarafından açıldı.

Trabzon Uzungöl'ün imar planları değişti! 

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'ün imar planları değişti. Yeni planlara göre; konut ve pansiyonlar için 2, oteller için 3 kat sınırlaması getiriliyor.

Yanık Kiraz Danışmanlık Dış Ticaret Ve Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Yanık Kiraz Danışmanlık Dış Ticaret Ve Turizm Anonim Şirketi Beyoğlu’nda  50 bin TL sermaye bedeli  ile Ünal Çak tarafından kuruldu.

Dıjla Gayrimenkul Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dıjla Gayrimenkul Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Karrar Wadeea G Al-Shaıkhlı ve Mohammed Saadal Alaarna ortaklığında kuruldu.

Yardımcı Gıda İnşaat Dış Ticaret Ve Turizm Tekstil İmalat Sanayi Limited Şirketi Beşiktaş Şubesi açıldı!

Yardımcı Gıda İnşaat Dış Ticaret Ve Turizm Tekstil İmalat Sanayi Limited Şirketi Beşiktaş Şubesi Beşiktaş'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Süleyman Yardımcı tarafından açıldı.

Uzungöl'deki dönüşümde 1. etap tamam! Göl çevresindeki yapılar yıkılıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Proje kapsamında göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak, görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak, görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak ve gölün çevresi tamamen açılacak.

düden şelalesi turizm Haberi

düden şelalesi turizm

Antalya'nın önemli doğal güzellikleri arasında yer alan ve her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Düden Şelalesi'ne özellikle Arap turistler yoğun ilgi gösteriyor.Kent merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve kaynağını Kepez Hidroelektrik Santrali'nden alan şelaleyi, her yıl yurtiçi ve yurtdışından yerli ve yabancı çok sayıda turist ziyaret ediyor.


Serinlemek, piknik ve doğada güzel zaman geçirmek isteyenlerin tercih ettiği Düden Şelalesi'nde turistler, yürüyüş yapıyor ve fotoğraf çektiriyor.Kuzey Irak, Çin, Japonya, Azerbaycan, Irak, Kırgızistan ve  İran başta olmak üzere çok sayıda ülkeden şelaleye gelen turistler, doğal güzelliğiyle büyüleyen şelalede güzel vakit geçiriyor.


Geçen yıl ocak-temmuz döneminde 83 bin 580 kişinin ziyaret ettiği şelale, bu yıl yüzde 45'lik artışla 115 bin 459 turist ağırladı.


Temmuz ve ağustosta artış

Antalya Büyükşehir Belediyesinde Düden Şelalesi'yle ilgili birimin müdürü Hakan...