16 / 05 / 2024

Düğmeli evler restore mi ediliyor

Düğmeli evler restore mi ediliyor

İş adamı Aydın Özgüvenin başlattığı restorasyon çalışmalarıyla, ahşap tarihi yapılar ayağa kaldırılıyor. Kent merkezindeki bir 'düğmeli evi' aslına uygun restorasyonunu yapan Aydın Özgüven, ilk etap çalışmalarını tamamladı.

Asgari ücrette şok öneri! Vergi düzenlemesi ile KDV yüzde 1'e düşmeli!

Asgari ücretlileri yakından ilgilendiren vergi düzenlemesi önerisi geldi. Vergi Hukuku uzmanı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, Asgari ücretli üzerindeki ağır vergi yükünün de dikkate alınması gerektiğini açıkladı.

Elektrik faturasında hayat kurtaracak küçük ama etkili ipuçları

Evinizde hiç fark etmeden elektrik tüketimini dolayısıyla da faturayı balon gibi şişirdiğinizi farkında mısınız? Her gün elinize aldığınız ütü ve saç kurutma makinesinin buzdolabınızdan daha fazla elektrik tükettiğini biliyor musunuz? Peki ya sadece çoklu ve düğmeli priz alarak tüketimi yüzde 5 düşü

Elektrik ve gaz fiyatları düşmeli! Son dakika açıklaması geldi!

Elektrik ve gaz fiyatları zirveye oynuyor. Fiyatlar aldı başını gitti. Bunun üzerine flaş açıklama geldi! Hemen bakın!

Düzce'deki tarihi evler restore edilecek! 

Düzce Belediyesi, Konuralp’in tarihi canlandırmak için çalışmalarına devam ediyor. Belediye bölgede yer alan 8 kültür varlığını restore edecek. 

Tekirdağ'da tarihi evler restore ediliyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde bulunan tarihi binaları restore ederek kültür varlığını korumaya devam ediyor. 

Antalya'daki tarihi düğmeli okul binası turizme kazandırılıyor!

Antalya'nın kendisine özgü düğmeli evleriyle ünlü Akseki ilçesinde inşa edildiği 1926 yılından beri ayakta kalmayı başaran okulda, restorasyon çalışmaları başladı

Çukurca'da 400 yıllık taş evler restore edildi!

Hakkari'nin Irak sınırının sıfır noktasında yer alan Çukurca'da 400 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi kale evlerinin turizme kazandırılması için devam eden restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.

Şanlıurfa'daki 800 yıllık Döşeme Camii yeniden açılıyor!

Şanlıurfa'nın simgesi haline gelen Balıklıgöl Yerleşkesi'nde yer alan, zeminindeki kayma ve su sızıntısı sonucunda 5 yıl boyunca kapalı halde bulunan 800 yıllık Döşeme Camii restore edildi. Zemini sağlamlaştırılan caminin Ramazan ayında ibadete açılması planlanıyor.

Kumkapı Tavaşi Süleyman Ağa Camisi açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore edilen, Kumkapı Tavaşi Süleyman Ağa Camisi yeniden ibadete açıldı. Açılışa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan katıldı...

Edirne Devlet Konuk Evi hizmete açıldı!

Edirne Valiliği tarafından himayelerinde yer alan tarihi konakların turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalar kapsamında, Edirne Valiliği Çevre Koruma Vakfı Müdürlüğünce restore edilen Devlet Konuk Evi, faaliyete başladı.

Ordu Taşbaşı'ndaki tarihi evler restore ediliyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Taşbaşı Mahallesi’nde yer alan tarihi evlerin restorasyon çalışmalarını inceledi.

Kırklareli Tophane-i Amiriye restore edilecek!

Kırklareli'de Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethinde savaşta kullanılan topların döküldüğü, Osmanlı'dan kalma Tophane-i Amiriye (Fatih dökümhanesi) restore edilip turizme açılacak.

Konut kredi faizleri ve fiyatları düşmeli! 

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Özel bankalar kamu bankaları gibi faizleri düşürerek, müteahhitler de konut stokunun azalması için konut fiyatlarını aşağı çekerek elini taşın altına koymalı" ifadelerini kullandı...

Düğmeli evler restore mi ediliyor Haberi

Düğmeli evler restore mi ediliyor


İbradı İlçesi Ormana Beldesi'nde mimarisiyle dikkati çeken 'düğmeli evler' tek tek restore edilerek turizme kazandırılıyor. 


İş adamı Aydın Özgüvenin başlattığı restorasyon çalışmalarıyla, ahşap tarihi yapılar ayağa kaldırılıyor. Kent merkezindeki bir 'düğmeli evi' aslına uygun restorasyonunu yapan Aydın Özgüven, ilk etap çalışmalarını tamamladı. İçinde, turizm enformasyon bürosu, kafeterya ve sanat atölyelerinin bulunduğu düğmeli ev hizmete açıldı. 

Türkiye'ye gelen turistlerin artık deniz, güneş, kum üçlemesine alternatifler aradığına işaret eden Özgüven, "Ormana Beldesi alternatif turizm gezileriyle turistlere hizmet sunuyor. Bu yıl 2 bin Amerikalı turist tatilini geçirmek için Ormana Beldesi'ne geldi" dedi. Bölgeye gelen tatilcilerin 'düğmeli evler'de konakladığı söyleyen Özgüven, bu nedenle kendilerinin de tarihi bir yapı olan bir düğmeli evin restorasyonunu tamamladıklarını kaydetti. 

Beldeye gelen turistlerin doğa ve kültür gezilerinin yanı sıra yöre kadınları...