01 / 05 / 2024

Elektrik faturasında hayat kurtaracak küçük ama etkili ipuçları

Elektrik faturasında hayat kurtaracak küçük ama etkili ipuçları

Evinizde hiç fark etmeden elektrik tüketimini dolayısıyla da faturayı balon gibi şişirdiğinizi farkında mısınız? Her gün elinize aldığınız ütü ve saç kurutma makinesinin buzdolabınızdan daha fazla elektrik tükettiğini biliyor musunuz? Peki ya sadece çoklu ve düğmeli priz alarak tüketimi yüzde 5 düşü



Enerji Verimliliği Uzmanı Altuğ Karataş, evlerdeki tüketim canavarı olan aletlere dikkat çekerek faturadan tasarrufun püf noktalarını aktardı. Gazete Vatan'da yer alan habere göre evde en yüksek elektrik tüketenler beyaz eşyalar. Beyaz eşya içinde en yüksek tüketimi ise buzdolapları yapıyor. Eski dolaplar yılda 700 kilovat elektrik tüketirken yeni nesil enerji tasarruflu dolaplar ise yılda 350 kilovat civarında elektrik tüketiyor. Yani eski topları yenileriyle değiştirmek elektrik tüketimini yarı yarıya düşürüyor.

Enerji Uzmanı Karataş'a göre önemli tasarruf noktalarından biri de bulaşık ve çamaşır makinelerinde elektrik tüketiminin sıcaklık ayarı ile bire bir ilişkisi var. Çamaşır ve bulaşık makinesi düşük sıcaklık ayarlarıyla kullanılırsa yüzde 30 oranında elektrik tasarrufu sağlam mümkün.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön