08 / 05 / 2024

dul kadına ev kiralamama cezası

dul kadına ev kiralamama cezası

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunca (TİHEK), dul olduğu nedeniyle bir kadına evini kiralamayan ev sahibine 2 bin TL, emlakçıya 1.000 TL ayrımcılık yasağını ihlalden idari para cezası verildi.

Boğaz manzaralı evde 7 bin TL kira ödeyen kiracısına, ev sahibinden isyan! Evime çöktü!

Kiracı ev sahibi arasında büyük gerginliğe sebep olan kira bedellerine bir yenisi eklendi. Bir ev sahibi, Boğaz manzaralı evinde oturan kiracısının  7 bin TL kira ödediğini söyledi. Ev sahibi 'evime çöktü' diyerek isyan etti...

Konut fiyatları düşüyor: Londra fiyatına ev satılırsa olacağı buydu!

Ev alacaklar fiyatların düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Makine mühendisi Yavuz isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından ev fiyatlarının çakıldığını belirtti. İşte o açıklama ve gelen yorumlar...

Ev sahipleri kuş kadar kiralar yüzünden geçinemiyor: Yüzde 25 sınırı adil oran değil!

Kira bedellerine getirilen yüzde 25 zam sınırı uygulamasına ev sahiplerinden tepki büyüyor. Peki ev sahipleri ne talep ediyor? İşte X sosyal medyadaki o paylaşımlar...

Eşi vefat eden kadınlara Aile Bakanlığından maddi destek! Hemen almak için başvurun!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eşi vefat etmiş kadınlara maddi destek sağlıyor. Peki bu yardımdan kimler faydalanacak? Eşi vefat etmiş kadına ne kadar ödeme yapılacak?

100 metrekare prefabrik ev ne kadara mal olur? 25 Nisan 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evler son yıllarda sıkça tercih edilen konutları arasında yer almaktadır. Kendi arsasına ev yaptırmak isteyenler, prefabrik yapılara dair araştırma yapmaktadır. İşte detaylar!

90 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 14 Mart 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evler son zamanların gözde konut tiplerinden biri oldu. Öncesinde arsasına ev yaptırmak isteyenler bulunuyordu. Şimdi ise bilindiği üzere yaşanan depremden sonra iyice popüler oldu. Peki prefabrik eve dair ne biliyorsunuz?

Eşi vefat eden kadınlara konut desteği resmen başladı! Son dakika!

Eşi vefat eden kadınlara konut desteği resmen başladı!. Aktarılan son dakika detaylarına göre, Sivas'ta eşi vefat etmiş, 18 yaş altında en az üç çocuklu 12 kadına konut inşa edilecek.

Eşi vefat eden kadınlara ev yardımına nasıl başvurulur? 300 bin TL konut desteği hangi illerde verilecek? Hemen göz atın

Eşi vefat eden kadınlara 300 bin Türk Lirası konut desteği ile ilgili detaylar netleşiyor. Şu ana kadar 4 şehirde başlatılacak olan konut yardımı için başvuru şartları da belli oldu. 300 bin TL konut desteği hangi illerde verilecek?

Dul kadınlara konut desteği! Ancak ilginç bir şart var...

Eşi vefat eden kadınlara konut desteği verilecek ancak destekten kadınların yararlanılabilmesi için ilginç bir şartın olduğu ortaya çıktı.

Son dakika! Eşi vefat eden kadına 300 bin liralık konut desteği! Bakan Yanık duyurdu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yapmış olduğu son dakika açıklaması ile eşi vefat etmiş sosyal yardım yararlanıcısı olan kadınlara yönelik yeni bir desteği hayata geçireceklerini bildirdi. İşte detaylar…

Ev kondisyon aletlerinde son trendler! 21 Ekim 2022 fiyat listesi...

Bisikletten yürüme bantlarına ev kondisyon cihazları da gelişen özellikleriyle revaçta. Yeni ürünlerin özellikleri ve fiyatlarına baktık. 

Milyonlarca SGK'lı kadına müjde! Devlet 16 bin lira ödeyecek!

İş dünyasında kadınların daha fazla yer alması için devlet ve özel sektörden çalışma olanaklarını kolaylaştıracak hamleler gelmeye devam ediyor. Sigortalı kadınlar, doğumdan sonra bir süre iş hayatından uzak kalıyor. Bu kapsamda 112 gün üzerinden en az 16 bin lira ödemesi yapılıyor. İşte detaylar...

Kendi arsasına ev yaptırmak isteyenlere müjde!

Koronavirüs salgınında trend haline gelen prefabrik evlere ilgi devam ediyor. Hükümet kendi arsasına prefabrik ev inşa ettirmek isteyen vatandaşlara 30 bin TL yardım yapıyor. 

dul kadına ev kiralamama cezası Haberi

dul kadına ev kiralamama cezası

Eskişehir’de yaşayan bir kadın, dul olduğu sebebiyle kendisine ev kiralanmaması üzerine medeni hali nedeniyle ayrımcılık yapıldığını belirterek, konuya ilişkin Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER) başvurdu. Posta'da yer alan habere göre, başvuru BİMER aracılığıyla Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına iletildi. Başsavcılık ise görevsizlik kararı verdi ve şikayeti Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumuna sevk etti.

Başvuruyu esastan incelemeye alan TİHEK, emlakçı ve ev sahibinden yazılı görüş talep etti. Emlak işletmecisi gönderdiği yazıda, ev sahibinin bekar kişilere evinin verilmesini istemediğini, başvuranın iddiasına konu olan ev için de ev sahibinin talimatını başvurana ilettiğini bildirdi.

Yurt dışında yaşayan ev sahibi ise söz konusu dairenin bulunduğu apartmanda yedi dairesinin bulunduğunu apartmandaki aile ortamına zarar vermemek adına evinin bekar birine kiralanmamasını istediğini söyledi. TİHEK, inceleme ve görüşmelerin tamamlanmasından sonra "Türkiye İnsan Hakları...