15 / 05 / 2024

Dülük Antik Kenti Şehitkamil Belediyesi

Dülük Antik Kenti Şehitkamil Belediyesi

Dünyanın en eski yerleşim bölgelerinden biri olan Dülük Antik Kenti’nde kazı çalışmaları 1 yıl aradan sonra yeniden başladı. Kazı alanını ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, çalışmaları yerinde inceledi...

O şehre dünyanın yaşanabilir üçüncü kenti ödülü!

Eskişehir, dünyanın yaşanabilir üçüncü kenti ödülü layık görüldü. İşte detaylar!

Gaziantep Şehitkamil'de 11.4 milyon TL'ye icradan satılık sanayi tesisi!

T.C. Gaziantep İcra Dairesi, Gaziantep ili, Şehitkamil ilçesi, Dülük Mahallesi, 165 ada 2 parselde yer alan sanayi tesisini 11 milyon 364 bin 745 TL'ye satıyor...

Bodrum'da Pedasa Antik Kenti'ndeki 170 dönümlük arazi 35 milyona satılıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Pedasa Antik Kenti'nin bir bölümünü de içine alan 170 dönümlük arazinin hissedarları tarafından 35 milyona satışa çıkarıldı.

Şehitkamil'de 76.7 milyon TL'ye icradan satılık halı fabrikası!

Gaziantep İcra Dairesi, Gaziantep ili, Şehitkamil ilçesi, Dülük Mahallesi, 135 ada 13 parselde yer alan 49 bin 697 metrekare alanlı halı fabrikası 76 milyon 713 bin 158 TL'ye icradan satıyor...

Gaziantep'te 7.2 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Gaziantep İli, Şehitkamil İlçesi, Dülük Mahallesi'nde yer alan fabrika vasıflı gayrimenkul 7 milyon 284 bin 636 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Bargylia antik kenti 35 milyon liraya satılıyor!

2 bin 500 yıllık Bargylia antik kenti 35 milyon lira fiyatla satılıyor. 330 dönümlük arazinin hissedarlarından 87 yaşındaki Hüseyin Üçpınar, arsasını satılığa çıkardığını söyledi...

Palmira Antik Kenti'ndeki yıkım görüntülendi!

Rusya Savunma Bakanlığı, Palmira Antik Kenti'ndeki yıkımı görüntüledi. IŞİD tarafından ele geçirilen yerde Tetrapylon anıtını ile Roma tiyatrosunun ön cephesi tamamen yıkıldı.

Suriye'deki Palmira Antik Kenti yıkıldı!

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Suriye'deki Palmira Antik Kenti'nin bir kısmı IŞİD tarafından yıkıldı.

Burdur Sagalassos Antik Kenti'nde bin 900 yıllık lahit bulundu!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Burdur'daki Sagalassos Antik Kenti, M.Ö. 333 yılına dayanan geçmişiyle araştırmacıların ve tatilcilerin ilgisini çekiyor.

Alanya Syedra Antik Kenti ziyarete açıldı!

Alanya'nın önemli arkeolojik ve kültürel değerleri arasında sayılan Syedra Antik Kenti'nde yapılan çalışmalar, Kaymakamlık öncülüğünde Müze Müdürlüğünde düzenlenen toplantı ile tanıtıldı. Tanrıseven, Syedra'nın gün yüzüne çıkan değerleriyle Alanya'ya ve turizmine istikbal vadettiğini söyledi.

Burdur Kibyra Antik Kenti seneye açılacak!

Burdur'un Gölhisar ilçesinde bulunan Kibyra Antik Kenti, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünce hazırlanan projeyle gelecek yıl ziyaretçilerini kabul edecek.

Şehitkamil Belediyesi'ne 'ideal kent' ödülü!

II. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi kapsamında Şehitkamil Belediyesi, Dülük Tabiat Parkına Biyolojik Gölet projesiyle İdeal Kent Ödülü'ne layık görüldü.

Sebastapolis Antik Kenti'ndeki evler taşınıyor!

Tokat Sulusaray'daki Sebastapolis Antik Kenti'ndeki 200 evin taşınması için çalışmalar yapılıyor. Evlerin ilçe girişindeki 500 dönümlük alana taşınması için Belediye ve Kaymakamlıkça başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Dülük Antik Kenti Şehitkamil Belediyesi Haberi

Dülük Antik Kenti Şehitkamil Belediyesi

Dünyanın en eski yerleşim bölgelerinden biri olan Dülük Antik Kenti’nde kazı çalışmaları 1 yıl aradan sonra yeniden başladı. Kazı alanını ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Fadıloğlu, “Ümit ediyorum ki Eylül ayı sonuna kadar çok güzel buluntularla bu sezonu da kapatmış olacağız” dedi.


Şehitkamil Belediyesi’nin destekleriyle 2001 yılından bu yana kazı çalışmalarının yapıldığı Dülük Antik Kenti’nde, 1 yıl aradan sonra kazı çalışmalarına tekrar başlandı. Almanya Münster Üniversitesi’nden arkeolog Prof. Dr. Engelbert Winter başkanlığında başlatılan kazı çalışmaları 2 ay sürecek. Kazı alanını Prof. Dr. Engelbert Winter ile gezen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Bu yılki kazı çalışmalarının da 2 ay süreceğini belirten Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “Her yıl olduğu gibi...