24 / 05 / 2024

Duman kontrol esasları nelerdir

Duman kontrol esasları nelerdir

Duman kontrolü, yangın durumunda duman ve sıcak gazların yapı içindeki hareketini ya da yayılımını denetlemek için alınan önlemler olarak tanımlanıyor. Peki, duman perdesi nedir? İşte yanıtı...

Çevrenin korunması yönünden kontrol altında tutulan atıkların ithalat denetimi tebliği değişikliği!

Çevrenin korunması yönünden kontrol altında tutulan atıkların ithalat denetimi tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğ, 4 Mart 2015 tarihinde 29285 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğte yapılan esaslar...

Çevrenin korunması yönünden kontrol altında tutulan atıkların ithalat denetimi tebliği!

Çevrenin korunması yönünden kontrol altında tutulan atıkların ithalat denetimi tebliği 31 Aralık 2014 tarihinde 29222 Mükerrer sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğ kapsamında yer alan esaslar...

Havalimanlarındaki X-Ray kontrol noktaları kaldırılıyor!

SİVİL Havacılık Genel Müdürlüğü x-ray cihazlarının kaldırılması ile ilgili açıklama yaptı.Açıklamada, havalimanları giriş kontrol noktalarının kaldırılması için yapılan denetlemelerde, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda son aşamaya gelindiği duyuruldu.

İpotek finansmanı kuruluşlarına ilişkin esaslar hakkında tebliğ tam metni!

İpotek finansmanı kuruluşlarına ilişkin esaslar hakkında tebliğ 17 Temmuz 2014 tarihinde 29063 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ, ipotek finansmanı kuruluşlarına ve bu kuruluşların faaliyetlerine ilişkin esasları düzenliyor...

Pera Gayrimenkul yatırımcı ilişkileri bölümü esaslarını yayınladı!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Pera Gayrimenkul SPK'nın II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği'nin yatırımcı ilişkileri bölümü esaslarını yayınladı.

Riskli yapıların tespit edilmesine ilişkin esaslar nelerdir?

Riskli alan üzerinde bulunan yapılar, riskli yapı lisans belgesi bulunan kurum ve kuruluşlar tarafından tespit ediliyor. Bu tespit süresinde bazı esaslara dikkat ediliyor. Peki, riskli yapıların tespit edilmesine ilişkin esaslar nelerdir?

Doğuş Gayrimenkul yönetim kurulu görev ve çalışma esaslarını düzenledi!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Doğuş Gayrimenkul yönetim kurulu görev ve çalışma esaslarını düzenledi.

Bandırma çöplüğündeki yangın kontrol altına alındı!

Bandırma çöplüğündeki yangın kontrol altına alındı. Bandırma Belediye Başkan Vekili Erhan Elmastaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam metan gazı sıkışmasından çıkan yangının çalışmalar sonucu kontrol altına alındığını söyledi.

EPDK ortaklık esaslarını düzenleyen yönetmeliği onayladı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ( EPDK ), Enerji Borsası’na sektör şirketlerinin ortaklık esaslarını düzenleyen yönetmeliği onayladı. Bu onay, aynı zamanda şirketlere ortaklık çağrısı niteliği taşıyor.

Adrasan'daki yangın kontrol altına alındı!

Kumluca’ya bağlı Adrasan Mahallesi'nde dün öğle saatlerinde başlayan ve rüzgarında etkisiyle büyüyerek bazı otel ve pansiyonlar ile işletmelere de zarar veren orman yangını, sabaha karşı kontrol altına alındı.

İmar planı yapma esasları!

Uygulama yapılacak yerde yetkili kurum ya da belediyeler tarafından yapılan incelemeler sonucunda imar planı hazırlanıyor. İmar planının askı süresi kanunlar gereğince bir ay olarak belirleniyor. Peki,imar planı yapma esasları nelerdir?

Enka İnşaat komitelerin görev ve çalışma esaslarını belirledi!

Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada komitelerin görev ve çalışma esaslarını belirlediğini bildirdi. Enka İnşaat tarafından yapılan açıklama haberimizin içinde yer alıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Trafik Kontrol Merkezi'nde öğrenciler trafiğe çözüm bulacak!

Boğaziçi Üniversitesi'nde kurulan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü'nce hazırlanan, akıllı ulaşım sistemleri kullanılarak trafiğin yönetildiği Trafik Kontrol Merkezi'nde öğrenciler, İstanbul trafiğine alternatif çözüm yolları arayacak.

Duman kontrol esasları nelerdir Haberi

Duman kontrol esasları nelerdir

Duman perdesi nedir?

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik esaslarına göre, içinde duman toplanması amacıyla tavanda tasarlanan hacim duman hacmi olarak tanımlanıyor. Peki duman perdesi nedir? Duman Tahliyesi nedir? Duman kontrol esasları nelerdir?


Duman Kontrolü nedir?

Yangın durumunda duman ve sıcak gazların yapı içindeki hareketini ya da yayılımını denetlemek için alınan önlemler olarak tanımlanıyor.


Duman Perdesi.. 

Yükselen dumanın yanal yayılımını sınırlamak amacıyla tavanda sabit konumda, uzaktan kapatılabilen ya da bir dedektör uyarısıyla kapanan yangına karşı dayanıklı bölücü perdedir.


Duman tahliyesi ise, Dumanın yapının dışına kendiliğinden çıkması ya da mekanik yolla zorlamalı olarak atılması olarak karşımıza çıkıyor.


Duman kontrol ve basınçlandırma sistemleri arıza ve konum değiştirme sinyalleri yukarıda bahsi geçen yönetmelik kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


Bir bina ya da yapıda Altıncı Kısımda belirtildiği şekilde duman kontrol ve basınçlandırma sistemleri...