19 / 07 / 2024

dündar yetişener türk yapı sektörü raporu

dündar yetişener türk yapı sektörü raporu

Geniş mekanlara sahip lüks konutların bir kısmının özensizce inşa edildiğini anlatan Nazmi Durbakayım, “Buralarda bırakın yaşam garantisini, yaralıları, cenazeleri dahi çıkarmamız mümkün olamayacak” dedi

Kıbrıs; konut almak isteyenlerin radarında! Dövizle kira getirisi Türk yatırımcılarını cezbediyor!

Dünyaca ünlü bir dergi, neredeyse yarı yarıya daha ucuz olduğunu hesaplayarak Amerikalılara mülk satın almak için tavsiye ettiği lokasyonların ilk sırasına Kuzey Kıbrıs’ı yerleştirdi. Özellikle Dövizle kira getirisi Türk yatırımcıları cezbediyor.

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

TMB Başkanı Erdal Eren: Yurt dışında 100 bin Türk işçi hedefine artık daha yakınız!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren yaptığı açıklamada Türk müteahhitlerin yurt dışında 100 bin Türk işçi istihdam etme hedefine odaklandıklarını dile getirdi.

Yerli alamadı yabancıya gitti! Türk Traktör rakamları açıkladı

Türk Traktör 2022 yılı üçüncü çeyreğinde piyasa beklentilerinin üzerinde net dönem karı elde ettiğini duyurdu. Şirket, 9 aylık net dönem karında Türk Lirası bazında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 94’lük artış sağladı.

Fibrobeton Yatırım Proje Ve Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Fibrobeton Yatırım Proje Ve Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi bugün Beykoz'da 10 milyon TL sermaye bedeli ile Arif Dündar Yetişener ve Muhammed Maraşlı ortaklığında kuruldu.

Türk Traktör görülmemiş kampanyaya imza atıyor! T540 traktör, römork ve tarım aletleri hediye ediyor! İşte detaylar

Türk tarımının öncü kuruluşu Türk Traktör, Tarlam Cepte mobil uygulamasını akıllı telefonları üzerinden indirip bilgilerini doğru şekilde giren çiftçilere T540 traktörün yanı sıra römork, manuel dümenleme kiti, pulluk, Türk Traktör bakım kiti ve New Holland maketi kazanacak. Türk Traktörün kampanya

Amerika'dan Türk kamu bankalarına yaptırım tehdidi!

ABD'li üst düzey bir yetkili, Türk kamu bankalarına yaptırım uygulayabileceklerini açıkladı.

En fazla 3.500 Türk Lirası verip yeni telefona sahip olabilirsiniz! İşte fiyat listesi...

Akıllı telefon almanın zorlaştığı bu son dönemlerde 3.500 Türk Lirası ve altı fiyatlarda olan uygun fiyatlı akıllı telefon modelleri hangileri, özellikleri neler ve fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılar...

Yurt dışında öne çıkan Türk inşaat şirketleri belli oldu!

Yurt dışında kurulu en büyük 50 Türk şirketi belli. Peki yurt dışında kurulu en büyük Türk inşaat şirketleri hangileri? İşte o şirketler...

Ruhsar Pekcan: Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın, AB'de ekonominin ve sanayinin hemen hemen her alanını etkileyecek değişikliklerin hayata geçirilmesini öngördüğünü söyledi ve "Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı" dedi.

Türk Lirası'nda 2 yılın en hızlı yükselişi!

Dolar/TL kuru, Merkez Bankası'nda yaşanan başkanlık değişimi, ABD'de Joe Biden'ın başkanlık yarışını önde tamamlaması, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa haberleri sonrasında yeni haftaya sert düşüşle başladı. Türk Lirası, dolar karşısında yüzde 5 değer kazanarak 8.02 seviyesini gördü.

Tekirdağlı emlakçı ABD'deki araziyi Türk Lirası'yla satıyor!

Tekirdağ'da emlakçılık yapan Sedat Kapçak, ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı Napa kentinde 67 dönüm araziyi Türk Lirası üzerinden 29 milyon 500 bin liraya satışa çıkardı.

ABD Dışişleri yetkilisine Türk inşaat firmasından rüşvet almaktan 87 ay hapis!

ABD Dışişleri Bakanlığı’nda ihalelerden sorumlu olan bir yetkiliye, Türk inşaat firmasından rüşvet almaktan 87 ay hapis cezası verildi.

dündar yetişener türk yapı sektörü raporu Haberi

dündar yetişener türk yapı sektörü raporu

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, olası İstanbul depreminde yüksek gelirli kesimin oturduğu pahalı konut stoğunun daha fazla zarar göreceğini söyledi. 


Yapı Endüstri Merkezi tarafından yapı sektörünün yıllık performansına dair hazırlanan, “Türk Yapı Sektörü Raporu 2014” sektörün paydaşları ile yapılan Yapının Geleceği isimli panel ile açıklandı. Raporun açıklandığı panelde TSMD, İMSAD, ULI, İNDER, ve ÇEDBİK gibi sektörü temsil eden sivil toplum örgütlerinin yöneticileri de katıldı. Panelde konuşan İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, İstanbul’un mütevazı bölgelerinde mekanların daha küçük olduğunu belirterek şunları söyledi: 


“100 metrekare, 70 metrekare daireler var. Bunlar en kötü malzemeyle dahi yapılsa burada oturanların ağır yaralı kurtulma şansı var. Ama zengin bölgelerde aynı itinasızlık 120 metrekare salonlarda olacak. Eğer santral kirişi yan çevirdiğim vakit yassı oluyor mantığında...