29 / 04 / 2024

TMB Başkanı Erdal Eren: Yurt dışında 100 bin Türk işçi hedefine artık daha yakınız!

TMB Başkanı Erdal Eren: Yurt dışında 100 bin Türk işçi hedefine artık daha yakınız!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren yaptığı açıklamada Türk müteahhitlerin yurt dışında 100 bin Türk işçi istihdam etme hedefine odaklandıklarını dile getirdi.



Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, TBMM’de kabul edilen ekonomiye ilişkin kanun teklifi kapsamında “yurt dışındaki inşaat, onarım, montaj işleri ile teknik hizmetlerde çalışan hizmet erbabına, fiilen yurt dışındaki çalışmaları karşılığı işverenin yurt dışı kazançlarından karşılanarak gerçekleştirilen ücret ödemelerinin gelir vergisinden istisna olması” konusundaki düzenleme ile ilgili açıklamalar yaptı.
 
Son senelerde yurt dışı müteahhitlik projeleri artmaya devam ederken bu projeler için Türkiye'den götürülen işçi sayısının hızla düştüğünü dile getiren Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), 20 binlerin altına gerileyen Türk işgücü sayısının gerekli düzenlemelerle 100 bine çıkarılması hedefi doğrultusunda son dönemde ilgili makamlarla bugüne dek yoğun çalışmalar yaptıklarını kaydetti. 

Yaptığı açıklamada müteahhitlerin artan maliyetler ve yaşanan hukuki sorunlar sebebiyle ağırlıklı olarak çalışılan ülkeden ya da Uzak-Doğu, Afrika ülkelerinden işgücü istihdam etme mecburiyetinde kaldığına işaret eden Eren, bu konudaki iki önemli engelden birinin çıkarılan Torba Yasa ile aşıldığını dile getirdi. 

TMB Başkanı Erdal Eren: Yurt dışında 100 bin Türk işçi hedefine artık daha yakınız!

Yurt dışında daha fazla sayıda Türk işçisiyle çalışmak adına ilgili bakanlıkların ve kurumların yürüttükleri çalışmalar neticesinde bu senenin Ağustos ayında Yurt Dışı Başarı Ödülleri Töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yurt dışında Türk işgücü istihdamının önündeki engellerin aşılması için adım atılacağı müjdesini aldıklarını kaydeden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB)Başkanı Erdal Eren bu konuda iki önemli sorun olduğunu kaydetti.

İlkinin işçilerin ücretlerinin bir kısmının ya da tamamının Türkiye’deki ailelerine ödenmesi durumunda, maalesef o kişiler ülkemizde çalışıyormuş gibi algılanarak, gelir vergisi tahakkuk ettirilmesi olduğunu kaydeden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, söz konusu bu sorunun aşılması için gelir vergisi muafiyeti talebimizin karşılık bulmasından büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.
 


Geri Dön