15 / 05 / 2024

TMB Başkanı Erdal Eren: Yurt dışında 100 bin Türk işçi hedefine artık daha yakınız!

TMB Başkanı Erdal Eren: Yurt dışında 100 bin Türk işçi hedefine artık daha yakınız!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren yaptığı açıklamada Türk müteahhitlerin yurt dışında 100 bin Türk işçi istihdam etme hedefine odaklandıklarını dile getirdi.



Çıkarılan Torba Yasa ile hedeflerine artık daha yakın olduklarını söyleyen Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Erdal Eren, yasa kapsamında kabul edilen yurt dışında çalışan Türk işçilerin gelir vergisinden muaf olmaları ile ilgili kanunun hedeflerine katkı sağlayacağını dile getirdi. 

Erdal Eren, "Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanımız ile Bakan Yardımcımız ve Gelir İdaresi Başkanlığımıza şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

TMB Başkanı Erdal Eren: Yurt dışında 100 bin Türk işçi hedefine artık daha yakınız!

Sırada hukuki uyuşmazlıkların giderilmesi konusu var

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Eren, yurt dışında Türk işgücü istihdamının önündeki bir diğer önemli engelin de işçi-işveren uyuşmazlıklarının bazı avukatlık büroları tarafından istismar edilmesi olduğunu dile getirerek, son dönemde yargıtayın açılan haksız davalarda emsal kararlara imza attığını söyledi.

Bunun içtihat haline getirilmesine ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Erdal Eren, ayrıca Adalet Bakanlığının da başka ülkelerdeki işler ile ilgili bu tip davalar için  Ankara  ve İstanbul’da bazı mahkemeleri ihtisas mahkemesi olarak belirler ve diğer mahkemelerde açılacak bu tür davaların bu mahkemelere aktarılmasını sağlarsa, konunun kesin bir çözüme kavuşması, ilgili ülkelerin mevzuatına hâkim bu mahkemelerin verecekleri kararların adil olması sağlanacağını da kaydetti.

TOKİ 250 bin sosyal konut projesinde yerel müteahhit önerisi!

Konutta arz açığı için devlet ve müteahhit işbirliği yapmalı!

Müteahhit mağduru olmamak için bunlara dikkat!


Geri Dön