20 / 06 / 2024

Kıbrıs; konut almak isteyenlerin radarında! Dövizle kira getirisi Türk yatırımcılarını cezbediyor!

Kıbrıs; konut almak isteyenlerin radarında! Dövizle kira getirisi Türk yatırımcılarını cezbediyor!

Dünyaca ünlü bir dergi, neredeyse yarı yarıya daha ucuz olduğunu hesaplayarak Amerikalılara mülk satın almak için tavsiye ettiği lokasyonların ilk sırasına Kuzey Kıbrıs’ı yerleştirdi. Özellikle Dövizle kira getirisi Türk yatırımcıları cezbediyor.



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), tarih boyunca stratejik konumu nedeniyle büyük öneme sahip oldu. Son yıllarda  yeniden uluslararası ilgi odağı haline gelen KKTC, sahip olduğu doğal kaynaklar, güvenli yaşam koşulları ve gelişen altyapısıyla gayrimenkul yatırımı yapacak yabancıları kendisine çekiyor. Adelante Construction Kurucusu Oğuz Alp Tan,  “Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama (Yabancılar) (Değişiklik) Yasa Tasarısı”na dikkat çekerek, Kuzey Kıbrıs’ın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için de kazançlı bir seçeneğe dönüştüğünü söyledi.


KONUT FİYATLARI BODRUM'U GEÇECEK

 Yabancılara mülk satışına yeni düzenlemeler içeren ve geçtiğimiz haftalarda yapılan yasa değişikliğiyle, artık Türk vatandaşları Yavru Vatan’da 3 konut sahibi olabiliyor. Adada ticari ağırlıklı projeler üreten bir inşaat şirketi, fiyatların yakın zamanda Bodrum’u geçeceğini tahmin ediyor.

DÖVİZLE KİRA GETİRİSİ TÜRK YATIRIMCILARINI CEZBEDİYOR

Dünyaca ünlü bir derginin, yüzde 47 daha ucuz olduğunun altını çizerek Amerikalılara mülk satın almak için tavsiye ettiği lokasyonların ilk sırasına yer alan Kuzey Kıbrıs’taki gayrimenkul yatırımı fırsatlarına yönelik bilgiler veren Adelante Construction Kurucusu Oğuz Alp Tan, “Kuzey Kıbrıs, yabancılar için yatırım anlamında oldukça avantajlı bir yer haline geliyor.

Özellikle Amerika ve Batı Avrupa vatandaşları yatırımlık konut tercihlerini KKTC’den yana kullanıyorlar. Bunun pek çok sebebi var. Öncelikle ekonomik açıdan avantajlı seçenekler bulunuyor.

Çünkü başta ABD olmak üzere, birçok batı ülkesinde ev sahibi olmak oldukça zorlaştı. Bunun yanında güzel iklim, birçok yere kolay ulaşım, adanın sakinliği gibi unsurlar da yatırım ve oturum için konut sahibi olacakları cezbediyor” şeklinde konuştu. 

 Oğuz Alp Tan, Adadan konut sahibi olmak isteyenlerin ikiye ayrıldığını söyledi. Bunların ilkinin amacı tamamen yatırım yapmak.  Diğer seçenek ise dövizle kira getirisi sebebiyle adayı tercih ediyor.

Tan konuyla ilgili şu örneği verdi: ''Bugün Girne’de 2+1 ev, 600-800 İngiliz Sterlini civarında kira getirisi sunuyor. İkinci grup ise oturumluk konut sahibi olmak isteyenler.

Bunlar genelde yakın ülke vatandaşları. İlk sırada da Türk vatandaşları bulunuyor. Metropolün karmaşasından kaçmak ve adada doğanın tadını çıkarmak isteyenler buraya geliyor. Ayrıca Kuzey Kıbrıs’ta gayrimenkul fiyatları da bölgeye göre çok fazla değişim gösteriyor.

Örneğin Lefkoşa bölgesine yatırım yapmak istediğinizde, 2+1 apartman dairesine 60 bin İngiliz Sterlini öderken, Girne’de bu rakam 160 bin seviyelerine çıkabiliyor” dedi. 

KIBRIS GELİŞMEYE DEVAM EDİYOR

Tan, Ada'nın henüz gelişimini tamamlamadığı için her yeni yapılan konut projesi daha yüksek meblağdan fiyatlandığını söyleyerek  bu duurmun yatırımcıların iştahını kabarttığını söyledi.

Tan ''Adanın gelişme hızı göz önüne alınırsa bu durumun en az 10 yıl daha süreceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Kuzey Kıbrıs’ta konut ve ticari projelerin prim yapmaya devam ediyor. Burası bir ada olduğundan, her yeni yapı fiyatın yükselmesine neden oluyor. Katma değer üretilen her bölgede hızlı bir şekilde fiyatların yükseleceğine inanıyoruz. Türkiye’de Bodrum’u örnek alalım. O bölgedeki fiyatları yakın zamanda yakalayıp geçeceğimizi tahmin ediyoruz.” dedi.

Kıbrıs'taki emlak krizi yeni bir boyut kazandı! Projeler durdu, satışlar iptal ediliyor, lansmanlar erteleniyor!

Geri Dön