03 / 05 / 2024

dünden bugüne konut sektörü

dünden bugüne konut sektörü

1964 yılında, ülkenin en önemli sosyal davalarından olan konut sektörüne 2 milyar 26 milyon liralık yatırım yapılacakmış. 29 bin 150 sosyal konut ünitesiyle beraber 75 bin köy evi yapılacakmış.

Migros'ta bugüne özel Prima 74'lü bebek bezi 429, Sleepy 64'lü bebek bezi 149, Aptamil mama 439 TL! Dev indirim fırsatı!

Migros'ta bugüne özel bebek ürünlerinde yüzde 28'e varan indirim fırsatı sunuluyor. Şanslı saatler kapsamında Prima 74'lü bebek bezi 429, Sleepy 64'lü bebek bezi 149 TL'ye düştü. İşte ayrıntılar...

Arabası olanlar dikkat! Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem bugünden itibaren başlıyor!

Arabası olan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren zorunlu trafik sigortasında yeni dönem bugünden itibaren resmen başlıyor. İşte ayrıntılar... 

Bakan Özhaseki: Bugüne kadar 2 milyon 250 bin konut dönüştü, 425 bin civarında konutun dönüşümü sürüyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem hazırlığında kentsel dönüşümün önemini işaret ederek, bugüne kadar 2 milyon 250 bin konutun dönüştüğünü dile getirdi. İşte Özhaseki'nin o açıklaması...

Ankara’nın yıllardır bitmeyen Cumhuriyet Kulesi için bugüne kadar 355 milyon 653 bin TL harcandı! Hala tamamlanamadı!

2003'te Ankara'da temeli atılan, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de gerilimlerine sahne olan Cumhuriyet Kulesi için, bugüne kadar toplam dört ihale gerçekleştirildi ve kamu kaynaklarından 355 milyon 653 bin lira para harcandı. 

Bakan Özhaseki açıkladı, bugüne kadar 2,2 milyon konutu dönüştürdük

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne kadar 2 milyon 200 bin konutun hızla dönüşümünü gerçekleştirdik. Şu anda sahada da 400 bin konutumuzun dönüşümüne hızla devam etmekteyiz." diye konuştu.

Kira anlaşmazlıklarında arabulucu dönemi bugün başladı! Arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır? Ne kadarda sonuçlanır?

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında arabuluculuk dönemi bugünden itibaren başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, süreçle ilgili merak edilenleri dün açıkladı. Peki arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır? Ne kadarda sonuçlanır?

Gram altın 2 bin TL'yi görecek mi? Altın fiyatları ne kadar? İşte son gelişmeler...

Dünden bugüne altın fiyatları yukarı doğru seyrederken altın fiyatlarında son durum yatırımcıların ve vatandaşların piyasa ve ekonomi takipçilerinin gündeminde yer alıyor. Peki, altın fiyatları ne kadar? İşte 6 Ağustos 2023 Pazar günü gram, çeyrek, yarım ve ons altın fiyatları...

Dün rekor kıran Borsa İstanbul bugüne düşüşle başladı!

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi dün yüzde 2,69 artışla günü 5.732,86 puandan kapatarak tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirmişti. Bugüne ise yüzde 0,14 düşüşle 5.725,06 puandan başladı.

Uzmanlardan korkutan açıklama: ‘Merkez Bankası’nın rezervleri 2022’den bugüne ilk defa negatife döndü’

Merkez Bankası'nın toplam rezervlerinin geçen hafta 3,5 milyar daha azalarak 101.5 milyar dolara gerilediği düşünülüyor. Ayrıca, rezervlerin 2022 yılından bugüne kadar ilk defa negatife döndüğü tahmin ediliyor.

Yarısı Bizden Kampanyası'na bugüne kadar 709 bin bağımsız birim için 155 bin başvuru geldi! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na gelen başvuru sayısını duyurdu. Kampanya kapsamında, bugüne kadar 709 bin bağımsız birim için 155 bin başvuru yapıldı. 

Hurda fiyatları zamlandı! Demir ve bakır hurda fiyatları kaç TL oldu? İşte 23 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Dolar kurunda yaşanan yükselişler hurda fiyatlarına da zam olarak yansıyor. Hurda fiyatları dünden bugüne yine zamlandı. Peki demir ve bakır hurda fiyatları bugün kaç lira oldu? İşte demir ve bakır hurda 23 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Doların ayak sesleri dünden gelmeye başlamıştı! Bakın dolar bugün kaç lira oldu?

Dolar haftanın son işlem günü  milyonlarca kişi tarafından yakından yurt içi piyasalarda takip edilmeye devam ediyor. Dün, Merkez Bankası faiz kararından sonra dolar yükseliş eğilimine devam etti, bugün de fırladı. Doların yükseliş ayak sesleri dünden gelmeye başlamıştı. Dolar bugün kaç lira oldu?

Shiba Inu değerleniyor!

Bitcoin, Ethereum gibi ana akım kripto paralarda rekorlar kaydedilirken, altcoinler de de hızlı artışlar görülüyor. Shiba Inu dünden bugüne yüzde 37 oranında prim yaptı ve 0.00003849 dolar seviyesinden işlem gördü. 

dünden bugüne konut sektörü Haberi

dünden bugüne konut sektörü

1964 mesken yatırımı 2 milyar lirayı aşacak.


Gelecek yıl 29 bin 150 sosyal mesken ünitesi ile 75 bin köy evi yapılacak - Gecekonduların ıslahı da ele alınacak.


Ankara, 29 (HA) - Memleketimizin önemli sosyal davalarından biri olan mesken sektörüne, 1964 yılında 2 milyar 26 milyon liralık yatırım yapılacaktır. Gelecek yıl ise, mesken talebinin 142 bin 483 ünite olacağı tahmin edilmektedir. 

  1964 yılı programına göre, gelecek yılda köylerde yalnız nüfus artışından doğacak mesken ihtiyacı tahmini ise, 75 bin civarındadır. Şehirlerde yapılacak mesken yatırımlarının 627 milyon lirası, sosyal meskenlere ayrılacaktır. Sosyal mesken programı için ayrılacak tahsisatla 29 bin 150 sosyal mesken ünitesinin sağlanacağı, köylerde ise 75 bin civarında ev yapılacağı hesaplanmaktadır.

  Bu arada, gelecek yıl gecekondu yapımı ve ıslahı çalışmalarına önemle hız verilecek,...