03 / 05 / 2024

dünya çapında hayat pahalılığı en çok olan kent

dünya çapında hayat pahalılığı en çok olan kent

EIU'nun araştırmasında, Singapur en pahalı kentler sıralamasında ilk sırayı alırken, ikinci sırayı Zürih ve Hong Kong paylaştı.

Peugeot açıkladı! Peugeot satışlarında Türkiye ilk 10'a girdi!

Peugeot 2023'te dünya çapında satışlarını 1.1 milyona çıkardığını duyurdu. Yapılan açıklamada Türkiye, satılan araç sayısı bakımından ilk 10'da yer aldığı kaydedildi. 

Türkiye kira artış oranında dünya zirvesinde mi?

Sosyal medyada bir araştırmaya göre 2015'ten beri dünya çapındaki kira artışlarında Türkiye’nin açık ara birinci olduğu ileri sürüldü. Peki bu doğru mu? İşte ayrıntılar...

Lüks konut pazarında son trendler neler? 

Son yıllarda lüks konut pazarı dünya çapında alıcıların isteklerini ve yaşam tarzlarındaki değişikliklerle beraber değişiyor. Buna göre, modern lüks evler sadece gösterişli mekanlar olmaktan çıkıp teknoloji sürdürülebilirlik ve kişiselleştirme unsurların da yer aldığı yapılar oldu.

Dünya piyasalarında resesyon endişeleri artmaya başladı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamalarıyla yön arayışını sürdürürken, dünya genelinde artan resesyon endişeleri emtia fiyatlarında oynaklığa neden oldu.

Tether piyasa değeri yükselişte! Resmen tüm zamanların altın çağında!

Tether, dünya çapında yatırımcılara finansal bağımsızlık sağlama misyonunda büyük bir adım attı. Tether'in stabil kripto para birimi olan USD₮, tarihindeki en yüksek değere ulaşarak yeni bir zirve yaptı.

Honda Accord'a Nisan ayında gelen zam dudak uçuklattı! Peki Nisan ayında Honda Accord'a ne kadar zam yapıldı?

Güvenilirliği, kalitesi, konforu, performansı ve yakıt verimliliği yer alır. Honda Accord, dünya çapında çok sayıda kişi tarafından tercih edilen bir sedan araçtır. Honda Accord'a Nisan ayında gelen zam dudak uçuklattı. Peki 03 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

Dünyaca ünlü şirketten dev işten çıkarma!

İsveçli telekom grubu Ericsson, dünya çapında 8 bin 500 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. İşte tüm detaylar...

Altına hücum! Dünya çapında talep patladı! Herkes altın alıyor!

Dünyada altına olan talepte tarihi patlama yaşandı. Açıklanan verilere göre, küresel altın talebi, ekonomik endişeler taşıyan yatırımcıları değerli metale yönlendirirken, merkez bankalarının da alımlarını artırmasıyla, 2022’de bir önceki yıla göre yüzde 18 artarak 4 bin 741 tona ulaştı!

Dünya çapında MIUI 14 alacak Xiaomi modelleri açıklandı! İşte o liste!

Android 13 tabanlı MIUI 14'ü alacak ilk Xiaomi modelleri dünya çapında duyuruldu. Yeni sürümü hangi cihazlar alacak?

Dolar düşerken, altın atak yaptı! Ons altın 1.660 dolara fırladı!

Altın fiyatları, dünya çapında gerçekleşen ekonomik durgunluk risklerinin artması ile sarı metale yönelik güvenli liman talebinin canlanması nedeniyle haftanın ilk günü önemli bir destek seviyesinin üzerinde sabitlendi.

Gümüş yükselişe geçecek mi? Dünya çapında bankalardan gümüş analizi!

Uzman analistlere göre, güçlenen Amerika Birleşik Devletleri doları, artan faiz oranları ve yavaşlayan büyüme nedeniyle mart ayından bu yana dolar karşısında yaklaşık olarak yüzde 20 değer kaybeden gümüş, bu yılın sonlarından itibaren yükselişe geçebilir.

20 yıl sonra dünya piyasalarında bir ilk Türkiye'ye kötü haber

Türk Lirasının hızla değer kaybetmesi bir yana son dönemde euro’daki eriyiş ve dolar kurundaki sıçramayla birlikte dünya piyasalarında 20 yıl sora bir ilk yaşanıyor. Dolar, en güçlü rakibi euroyu 20 yıl sonra neredeyse yakaladı. 17.38 TL’ye yükselen dolar kuru 17.49 TL’den işlem gören euro’ya adeta

Amerika'dan sonra kripto para düzenlemesi Türkiye'ye mi geliyor?

Bitcoin, 18 ayın en düşük seviyelerini düştü. Yatırımcıların zarar gördüğü bu durum, dünya çapında düzenleme çağrılarına neden olurken Türkiye’de düzenleme yapılıp yapılmayacağı heyecanla bekleniyor.Peki, bu düzenlemeye yönelik son gelişmeler neler oldu?

dünya çapında hayat pahalılığı en çok olan kent Haberi

dünya çapında hayat pahalılığı en çok olan kent



EIU'nun araştırmasında, Singapur en pahalı kentler sıralamasında ilk sırayı alırken, ikinci sırayı Zürih ve Hong Kong paylaştı. Singapur'un, özellikle Otomobil fiyatları, ulaşım maliyetleri ve giyim sektöründe New York'tan 2,7 kat daha pahalı olduğu belirtildi.


Yılda iki kez yapılan araştırmada aralarında yiyecek, içecek, giyim, ev eşyaları, kişisel bakım ürünleri, ev kiraları, ulaşım, özel okul, hizmetli çalışan ve eğlence gibi 160 ürün ve hizmete dahil 400 farklı fiyat üzerinden yapılan değerlendirmede, Singapur 116 puan, Zürih ve Hong Kong 114 puan aldı.


Listeye göre, yaşamın en ucuz olduğu kentlerin çoğu ise Asya'da bulunuyor.


EIU araştırmasında hayat pahalılığının en az olduğu kentler sıralamasında Hindistan'dan Bangalore, Mumbai, Chennai kentleri ve başkent Yeni Delhi yer aldı.



Dünyanın en pahalı kenti olan Singapur'da uygulanan yasaklar ise şaşırtıyor. Sakız çiğnemenin yasak...