08 / 05 / 2024

Altına hücum! Dünya çapında talep patladı! Herkes altın alıyor!

Altına hücum! Dünya çapında talep patladı! Herkes altın alıyor!

Dünyada altına olan talepte tarihi patlama yaşandı. Açıklanan verilere göre, küresel altın talebi, ekonomik endişeler taşıyan yatırımcıları değerli metale yönlendirirken, merkez bankalarının da alımlarını artırmasıyla, 2022’de bir önceki yıla göre yüzde 18 artarak 4 bin 741 tona ulaştı!



Son zamanlarda yıldızı yeniden parlayan ve en fazla ilgi gösterilen yatırım araçlarının başında gelmeye başlayan altında, geçtiğimiz sene büyük bir talep patlaması yaşandığı ortaya çıktı.

Altına hücum! Dünya çapında talep patladı! Herkes altın alıyor!

Dünya Altın Konseyi'nin, 2022 yılına ait raporuna göre, merkez bankaları ve yatırımcıların güçlü alımları geçtiğimiz sene altında yıllık talebi 2011’den beri en yüksek seviyesine çıkardı.

Rapora göre küresel çapta altın talebi, geçtiğimiz sene bir önceki yıla göre yüzde 18 artışla 4 bin 741 bin tona, toplam altın arzı ise yüzde 2 yükselişle 4 bin 754,5 tona ulaştı.

Konsey raporuna göre, güçlü yıllık toplam, geçen yılın dördüncü çeyreğinde bin 337 tonluk rekor taleple desteklenirken, bu dönemde mücevher talebi ise yüzde 3 düşüşle 2 bin 86 tona geriledi.

Geçtiğimiz sene yatırım amaçlı olarak sikke ve külçe altın alımında artış yaşandı. Buna göre, yatırım amaçlı altın alımının, (tezgâh üstü piyasalar hariç), geçtiğimiz sene, 2021’e göre yüzde 10 artarak 1.107 tona ulaştığı açıklandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön