29 / 04 / 2024

dünya devi şirketler

dünya devi şirketler

Enerjiden otomobile, yapımdan internete pek çok alanda dünya devi olan şirketler, Rusya ile bağlarını koparma kararı aldı. İşte o şirketler…

Dünya devi Türkiye'den şirket satın almak için harekete geçti!

Dünya devleri arasında yer alan İsveçli Systemair, Türkiye'de şirket satın alman için harekete geçti. 

Dünya devi o modeli dünyada ilk kez Türkiye’de üretilecek! Dünyanın gözü o şehirde olacak!

Dünya devi Toyota, ilk şarj edilebilir hibrit aracını yeni Toyota C-HR'yi Dünyada ilk kez Sakarya'da üretecek. Toyota, Sakarya'da senede 75 bin adet batarya üretimine de imza atacak.

Dünya devi şirketlerde işten çıkarma kabusu! Philips’ten de açıklama geldi!

Dünyanın dev teknoloji şirketlerinde 2023’ün ilk günlerinden itibaren başlayan işten çıkarmaların son halkası Philips oldu. Bazı şirketler sınırlı sayıda, bazı şirketler binlere varan kişinin işine son verirken Philips de, tam 6.000 çalışanını işten çıkarıyor.

Otomotivde müthiş haber! Dünya devi o otomobili Türkiye’de üretme kararı aldı!

Türkiye otomotiv sanayinde bir ilk daha gerçekleşecek. Japonya’nın otomotiv devi Toyota, Türkiye’nin ilk şarj edilebilir hibrit otomobili yeni Toyota C-HR’in, dünyada ilk kez Toyota Otomobil Sanayi Türkiye tarafından Sakarya’da üretileceğini duyurdu.

Türkiye'de dünya devi markaya soruşturma açılmıştı! Nedeni belli oldu işte soruşturma nedeni

Türkiye'de de faaliyet gösteren dünya devi Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret AŞ'ye Rekabet Kurumu tarafından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmanın nedeni de belli oldu. Buna göre şirketin fındık alım sürecinde ihlalde bulunup bulunmadığı araştırılacak.

Güle güle dolar! Dünya devi resmen açıkladı! Kimsenin aklına gelmezdi! Elinde doları olanlar bakın sonra pişman olmayın

Amerika Merkez Bankası kararının açıklanmasından sonra, dolar rezerv eden küresel şirketler dolarları eritmeye başladı. Resmen dolarlara güle güle diyen bu hamle dünya devi tarafından açıklandı. Elinde dolar olanlar sakın bakmadan geçmeyin. İşte son dakika dolar kuru gelişmesi.

Dünya devi Netflix batıyor mu? Popüler internet televizyon ağı açıkladı

Dünya ünlü internet televizyonu Netflix, 2022 yılının ikinci çeyreğinde bir milyona yakın kullanıcı kaybetmesi akıllara, ”Netflix, batıyor mu” sorusunu getirdi. İşte detaylar…

Dünya devinden ilginç vardiya! Cuma günleri 14.00'e kadar çalışacaklar

Dünya devi Nestle, çalışanlarına yaz boyu cuma günleri mesainin saat 14.00’te biteceğine ilişkin paylaşımda bulundu.

Evden çalışma iyice oturuyor! Dünya devinden flaş karar

Koronavirüs salgınıyla hayatımıza giren evden çalışma iyice oturmaya başladı. Dünya devi Apple, çalışanlarını 3 günlüğüne çağırma planını erteledi.

Limak, Daha İyi Bir Dünya İçin Söylemden Eyleme raporunu yayınladı!

Limak Şirketler Grubu, sürdürülebilirlik hedeflerinin devamı niteliğinde olan ‘Daha İyi Bir Dünya İçin Söylemden Eyleme’ raporunu yayımlandı. Raporda, Limak’ın faaliyet gösterdiği sektörler ile Limak Vakfı’nın sürdürülebilirlik projelerinin değerlendirmesi bulunuyor.

Üç dünya markası Türkiye’de yer bakıyor!

Üç dünya devi Türkiye’de yer bakıyor. JLL Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Ander, Uniqlo, New Yorker ve Selfridges markalarının Türkiye’de uygun yer baktığını söyledi.

Ağaoğlu Dünya En Çok Kişiyle Baret Giyme Rekoru'nu kırdı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu, "Dünya En Çok Kişiyle Baret Giyme Rekoru''nu kırarak, Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı. Etkinlik, Maslak 1453 projesinin ortak alanında düzenlendi.

Ağaoğlu, Guinness Dünya En Çok Kişiyle Baret Giyme Rekorunu kırdı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu tarafından düzenlenen "Guinness Dünya En Çok Kişiyle Baret Giyme Rekoru" etkinliği, Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin şantiyesinde gerçekleştirildi. Ağaoğlu 2 bin 770 kişi ile rekorun sahibi oldu.

dünya devi şirketler Haberi

dünya devi şirketler

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali devam ederken dünya devi birçok şirket Rusya ile ortaklık, yatırım ve tüm iş hareketlerinin durdurulacağı yönünde açıklamalar yapıyor. Küresel ekonomide önemli yer teşkil eden bu şirketlerden peş peşe gelen açıklamalar ve bu tavır neticesinde karşılaşacakları zararlar da dikkat çekmeye devam ediyor. Bloomberght'de yer alan habere göre işte Rusya'ya tavır alan dünya devi bu şirketler...

BP

Rusya’ya tavır alan ilk şirketlerin başında gelen BP, Rus petrol üreticisi Rosneft’teki yüzde 20 hissesini elden çıkaracağını bildirdi. Şirketin 25 milyar dolar zarar etmesi beklenirken, küresel petrol ve gaz üretiminin üçte bir oranında azalacağı da öngörülüyor.

Shell

Shell, Sakhalin II sıvılaştırılmış gaz tesisi ve Kuzey Akım 2 boru hattındaki ortaklığını sonlandırmayı tercih etti ve iki projenin toplam tahmini değeri, 3 milyar dolar civarında.

Equinor

Norveç’in en büyük...