02 / 05 / 2024

dünya genelinde kadın yoksulluğu

dünya genelinde kadın yoksulluğu

Dünya genelindeki kadınlar, 2020 yılında koronavirüs salgını nedeniyle 800 milyar dolar gelir kaybı yaşadı.

Kadın yatırımcılar konutu güvenli liman olarak görüyor! 2023'te kadınlar 401 bin 933 konut satın aldı!

Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde kadınlara yapılan konut satış sayıları hakkında bilgiler veren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Türkiye genelinde 2023 yılında, kadınlar yüzde 32,8 pay ile 401 bin 933 konut satın aldı.

Türk müteahhitler dünya genelinde 12 binden fazla projeye imza attı! 

Türkiye, küresel anlamda en çok iş yapan ilk 250 müteahhitlik şirketi sıralamasında Çin’in ardından ikinci sırada yer alıyor. Dünya genelinde geçmişten günümüze üstlenilen toplam proje sayısı ise 12 bini aştı. 

Dünya Altyapı Peyzaj İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Dünya Altyapı Peyzaj İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hasan İssi ve Deniz Sarıtoprak ortaklığında kuruldu.

Barınma enflasyonu yayılıyor! Barınmak dünya genelinde mi lüks oldu? 

ABD’de Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB) konut sektörüne ilişkin bir rapor kaleme aldı ve bu raporda barınma sorununa yer verildi. Peki barınmak dünya genelinde mi lüks oldu?  

Dünya piyasalarında resesyon endişeleri artmaya başladı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamalarıyla yön arayışını sürdürürken, dünya genelinde artan resesyon endişeleri emtia fiyatlarında oynaklığa neden oldu.

Dünya Merkez Bankalarının Altın Rezervleri 71 Ton Azaldı, Türkiye Öncü Rol Oynadı

Dünya Altın Konseyi'nin analizine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Nisan ayında 80,8 ton altın satarak küresel merkez bankalarının rezervlerinin 71 ton azalmasına sebep oldu.

Dünya genelinde 2 trilyon dolarlık mega projenin yapım aşaması devam ediyor!

Dünya genelinde inşası devam eden mega projelerin toplam maliyeti 2 trilyon doların üzerinde.  Bu projelerin büyük bir kısmı Körfez ülkelerinde inşa ediliyor. 

A101'den iPhone 13'e ''Aldın aldın'' ve Dünya A101 Günü kapsamında indirim yaptı! Çabuk koşun treni kaçırmayın!

Türkiye'nin önde gelen market zincirlerinden biri olarak bilinen milyonlarca A101'e müjde. A101, Apple'ın en yeni akıllı telefonlarından biri olan iPhone 13'e ''Aldın aldın'' ve Dünya A101 Günü kapsamında indirim yaptı. İşte 11 Nisan 2023 iPhone 13 fiyat listesi ve özellikleri...

Kumtel’den Dünya Kadınlar Gününe özel indirim fırsatı! 5 Mart 2023 fiyat listesi...

Yıllardır kaliteyi uygun fiyatla buluşturan Kumtel, Dünya Kadınlar Gününe özel indirim kampanyası başlattı. Peki, Kumtel HPC-01 Elektrikli Düdüklü Tencerede indirim var mı? Kumtel blender fiyatları ne kadar? İşte Kumtel'in kampanyalı ürün fiyatları...

8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel kampanya! Pırlantada yüzde 40'a varan indirim! Assos 5 Mart 2023 fiyat listesi

Assos Pırlanta'da 8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel kampanya başladı. Seçili pırlanta takılar yüzde 40'a varan indirimle satılıyor. Assos Pırlanta 5 Mart 2023 fiyat listesi.

Arçelik'ten Dünya Çay Gününe Özel kampanya! Çay Makinesi ürünlerine büyük indirim! 15 Aralık 2022 fiyat listesi...

Arçelik'ten Dünya Çay Gününe Özel indirim başladı. Peki Arçelik Dünya Çay Günü için hangi ürünlerde indirime gitti? Çay makinelerinin özellikleri Neler? İşte 15 Aralık 2022 fiyat listesi...

Kriz Kahini Roubini: Dünya bir bombanın üzerinde oturuyor

Nouriel Roubini'ye göre küresel Merkez Bankaları'nın faiz artırımı dünyayı çok daha kötü bir sürece sokacak. Bugün yaşananları 'başlangıç' olarak nitelendiren Roubini, dünyanan bir bombanın üzerinde oturduğunu söyledi.

Altın ve dolar tuzla buz oldu! İslam Memiş öyle bir açıklama yaptı ki... Kabusunuz olacak

Para ve altın piyasası uzmanı İslam Memiş, para ve altın piyasalarının ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra dünyada altın ve doların değer kaybettiğini ve piyasaların çok karşışık olduğunu söyledi. Dünya genelinde altın ve dolar resmen tuzla buz oldu!

dünya genelinde kadın yoksulluğu Haberi

dünya genelinde kadın yoksulluğu

Uluslararası sivil toplum kuruluşu Oxfam'in yeni raporuna göre, salgından en çok etkilenen kadınlar oldu.

Sputniknews'de yer alan habere göre; 2020'de 64 milyondan fazla kadın salgın nedeniyle işini kaybetti, 98 ülkenin gayri safi yurtiçi hasılasına eşdeğer 800 milyar dolar gelir kaybetti. Kadın istihdamında yüzde 5 olan kayıp oranı, erkeklerde yüzde 3,9. 

Oxfam International İcra Direktörü Gabriela Bucher, 800 milyar dolarlık gelir kaybına ev hizmetleri, marketler, terziler gibi kayıt dışı istihdama maruz kalan milyonlarca kadının gelir kaybını içermediğini ve ekonomik kaybın daha çok olduğunu belirtti. 

Tahminlere göre 2021 yılında  dünya genelinde 47 milyon kadının daha aşırı yoksulluğa düşeceği söyleniyor.

Yoksulluk gerçekten azalıyor...