06 / 05 / 2024

dünya mega projeleri

dünya mega projeleri

Türkiye mega projeleri ile, Dünya Bankası’nın Global Kamu-Özel Sektör işbirliği raporunda açık farkla lider oldu..

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Dünya genelinde 2 trilyon dolarlık mega projenin yapım aşaması devam ediyor!

Dünya genelinde inşası devam eden mega projelerin toplam maliyeti 2 trilyon doların üzerinde.  Bu projelerin büyük bir kısmı Körfez ülkelerinde inşa ediliyor. 

Dünya konut krizine etkili çözüm: Çevre dostu evler!

Dünya konut krizine etkili çözüm bulundu. Cal-Earth şirketi, evlerin yapımında kum ve kil olmak üzere maliyeti düşük ve tamamen çevre dostu doğal malzemelerin kullanılmasını öngören projeleri hazırladı. İşte sıradışı görünümüyle dikkat çeken çevre dostu evler...

Dünya Mega Yapı İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Dünya Mega Yapı İnşaat Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ümit Köse tarafından kuruldu.

Dünyadaki mega projelerin 4’ü Türkiye’de!

Türkiye mega projeleri ile, Dünya Bankası’nın Global Kamu-Özel Sektör işbirliği raporunda açık farkla lider oldu..

Katar'dan 2022 FIFA Dünya Kupası projeleri için güvence!

Katar, 2022 FIFA Dünya Kupası projeleri için güvence verdi. Katar'daki Projeler ve Miras Yüksek Kurulu Genel Sekreteri Zevadi: "Statların ve spor tesislerinin yapım maliyeti 12 yıla yayılmış şekilde yaklaşık 23 milyar Katar riyali tutuyor" dedi.

2022 Dünya Kupası projeleri için 500 milyar dolar harcanacak!

Katar'da düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası projelerinin maliyetleri dudak uçuklattı. El-Emadi, "Stat dışında, otoyollar, havaalanları, limanlar ve hastaneler gibi birçok alana yatırımda bulunuluyor'' dedi.

Dünya Bankası okul inşaat projelerini yönetiyor!

Dünya Bankası, Milli Eğitim Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, AB ve Alman Kalkınma Bankası ile birlikte "Türkiye'deki Sığınmacılar Fonu Kapsamındaki Okul İnşaat Projeleri" projesini başlattı.

Türk müteahhitler dünya kupası hazırlıklarına talip!

Rusya, FIFA 2018 Dünya Kupası için 13 kentte 50 milyar doları aşan altyapı projeleri hedefliyor. Türk müteahhitleri çok sayıda inşaatı kapsayan bu projelerde yer almak üzere çalışmalara başladı.

Türkiye, dünya mega projeler listesine girdi!

Son dönemde mega projelerdeki başarımız dünyadaki projelerle yarışır hale geldi. Türkiye, Marmaray projesiyle dünya mega projeler listesine girdi..

Türkiye'de dünya standartlarında mega projeler yapıldı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, her gün yeni projelere imza attıklarını ve yeni açılışlar yaptıklarını belirterek, Türkiye için dünya standartlarında mega projeleri tek tek hayata geçirdiklerini anlattı.

JLL'ye göre İstanbul gelişen dünya şehiri oldu!

JLL'nin araştırmasında İstanbul 'gelişen dünya şehri' oldu. Yabancı yatırımcıların gözdesi olarak gösterilen şehir, rekabetçi mega şehirler sıralamasında da Kuala Lumpur ve Mexico City ile yarışıyor

İstanbul, Gelişen Dünya Şehirleri listesinde 10. oldu!

İstanbul, JLL tarafından gerçekleştirilen “Şehir Endeksi ve Şehirlerin Yeni Dünyası” araştırmasında “Gelişen Dünya Şehirleri” kategorisinde yer aldı. İstanbul, rekabetçi megaşehirler sıralamasında da Kuala Lumpur ve Mexico City ile yarışıyor.

dünya mega projeleri Haberi

dünya mega projeleri

Son yıllarda imza attığı dev projeler, Türkiye’yi Dünya Bankası’nın Global Kamu-Özel Sektör işbirliği raporunda zirveye taşıdı. Listedeki en büyük 8 projeden 4’ü Türkiye’den. 

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre listenin ilk sırasında 35,6 milyar dolarlık yatırım değeriyle İstanbul 3. Havalimanı bulunuyor.

Türkiye’nin Kamu-Özel işbirliği modeliyle imza attığı yatırımlar hayranlıkla izleniyor. Son 10 yılda dünya çapında bu modelle gerçekleştirilen en büyük 8 büyük projenin 4’üne Türkiye imza attı. 

Bu kulvardaki gücünü bütün dünyaya gösteren Türkiye’yi zirveye taşıyan en büyük dört proje; İstanbul 3. Havalimanı ve Osmangazi Köprüsü-Gebze-Orhangazi- İzmir Otoyolu ile Enerjisa ve Limak’ın inşa ettiği iki enerji santrali oldu. İlk sekizdeki diğer projelerin üçü Brezilya, biri ise Rusya imzalı.

1-) Türkiye

3. Havalimanı

* İnşaata başlama tarihi: 1 Mayıs 2015
* İlk etabının...