03 / 05 / 2024

dünya su rezervi

dünya su rezervi

Ülkemizde ilk kez olarak su ile ilgili mevzuat tek yasada toplanıyor, özellikle Karadeniz bölgesindeki dere yataklarına imar yasağı getiriliyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın su yasa taslağı üzerinde bir yıldır sürdürdüğü çalışmalar son aşamasına geldi

Dünya Bankası’ndan kırmızı alarm! Böyle giderse bir bardak suya muhtaç olacağız! Su kıtlığı kapıda!

Dünya Bankası, gelecek dönemde insanoğlunu bekleyen tehlikelere karşı uyardı. Dünya nüfusunun son 50 yılda ikiye katlanmasına rağmen doğal su depolama hacmi ise giderek azalıyor.

Emir Adıgüzel, Dünya Çimento Birliği’ni kurdu!

HeidelbergCement Group’un uluslararası ticaret şirketi HC Trading’in CEO’su Emir Adıgüzel, Dünya Çimento Birliği’ni (The World Cement Association) oluşturdu.

Dünya finansının attığı yerlere yatırım yapılacak!

Yatırım bankası ve varlık yönetim grubu Ünlü&Co’nun Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mahmut L. Ünlü, dünya finansının kalbinin attığı merkezlerde yatırım yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Hasankeyf için UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne başvuruldu mu?

Türkiye’nin Ilısu Barajı göl suları altında kalma tehlikesi bulunan antik kent Hasankeyf için Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi’ne başvurmadığı öne sürüldü.

Mağlova Su Kemeri dünya mirasına kazandırılacak!

Mimar Sinan’ın Alibey deresi üzerine inşa ettiği Mağlova Su Kemeri, Dünya Su Günü’nde yeniden gün yüzüne çıkıyor. Sultangazi Belediyesi sınırları içerisinde bulunan kemerlerin çok yakında yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılması bekleniyor..

KKTC Su Temini Projesi, Türkiye'yi dünyada temsil edecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Ülkemizin prestij projelerinden olan ve deniz geçişi ünitesi açısından dünyada ilk kez uygulanan bu projenin 7. Dünya Su Forumu'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum" dedi.

İstanbul - Güney Kore Gyeongju Dünya Kültür Expo’su başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, Güney Kore Eyalet Valiliği ve Gyeongju Belediyesi ile birlikle geçen yıl ilkini İstanbul’da gerçekleştirdiği İstanbul - Güney Kore Gyeongju Dünya Kültür Expo’sunun ikincisi Gyeongju’da başlıyor.

TUSKON'nun 20.Dünya Ticaret Köprüsü İstanbul'da inşa edildi!

TUSKON'un düzenlediği Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü'ne 100 ülkeden bin iş insanı katıldı. Dünyanın en büyük çelik üreticisi Mittal'in İnşaat Grubu CEO'su Anoop Kumar Mittal, "Türk inşaat sektöründen çok etkilendik. Yatırım için buradayız" dedi

Viko, Panasonic ile dünya liderliği hedefliyor!

Viko CEO'su Nusret Kayhan Aydın, "2013 sonunda şirketin cirosunun 328 milyon TL'ye çıktı, 2014 hedefimiz, bu rakamı 385 milyon TL'ye çıkarmak. Asıl amacımız ise şirketimizi dünya markası haline getirmek" diye konuştu...

Viko Panasonic'i dünya lideri yapacak!

Viko CEO'su Nusret Kayhan Aydın, "2013 sonunda şirketin cirosunun 328 milyon TL'ye çıktı, 2014 hedefimiz, bu rakamı 385 milyon TL'ye çıkarmak. Asıl amacımız ise şirketimizi dünya markası haline getirmek" diye konuştu...

Profilo’dan Dünya Çevre Günü’nde tasarruf mesajı!

Profilo Dayanıklı Ev Aletleri, Dünya Çevre Günü’nde su ve enerji tasarruflu ev aletlerine geçişin tek tek aileler için küçük ama ülkemiz ve doğal kaynakların korunmasında toplamda çok olumlu sonuçları olacağı mesajını veriyor.

Dünya Yatırım Konferansı İstanbul'da gerçekleşecek!

Dünya Yatırım Ajansları Birliği – WAIPA’nın Başkanlık görevini yürüten T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı; bu yıl 19.’su düzenlenen “ Dünya Yatırım Konferansı ” na İstanbul’da ev sahipliği yapıyor.

Dünya Ticaret Merkezi inşaat çukurundan 77 bin ton su çekildi!

14 yıldır kaderine terk edilerek dev bir bataklığa dönüşen Dünya Ticaret Merkezi temel çukuruna dolan yaklaşık 100 bin ton yağmur suyundan 77 bin tonu, bir aylık sürede çekildi...

dünya su rezervi Haberi

dünya su rezervi

Dünya nüfusu büyük bir hızla artarken su rezervleri giderek yetersiz kalıyor. Sorun suyun azlığından değil, kötü yönetiminden, eski altyapılardan ve yetersiz yatırımlardan kaynaklanıyor... 


ÜLKEMİZDE ilk kez olarak su ile ilgili mevzuat tek yasada toplanıyor, özellikle Karadeniz bölgesindeki dere yataklarına imar yasağı getiriliyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın su yasa taslağı üzerinde bir yıldır sürdürdüğü çalışmalar son aşamasına geldi. Bir yandan su kaynaklarının korunması için önlemler alınmaya çalışılırken diğer yandan Türkiye'nin en küçük ili Yalova, susuzluğun ilk sinyalini verdi. Kentin su şebekesini besleyecek su kalmadı. 1995 yılında il olan, yüz bini aşan nüfusuyla Yalova, küçük olmakla birlikte tarım açısından önemli bir beldemiz. Çınarcık, Gökçedere, Kirazlı, Kılıçköy ve Taşköprü, meyvecilik ve sebzecilik yapılan geniş ovalara sahip. 

Kentin toplam yüzölçümünün yüzde 82'si tarım arazisi....