19 / 05 / 2024

Dünya Tasarım Başkentliği

Dünya Tasarım Başkentliği

İstanbul 2018 Dünya Tasarım Başkentliği için aday olacak. Büyükşehir Belediye Meclisi, kentin adaylık kararını oy birliğiyle onayladı..

Evi kirada olanlar dikkat! Kira gelir vergisinde geri sayım başladı: İşte istisna şartları!

Konut ve iş yeri gibi gayrimenkullerinden kira geliri elde edenler, yıllık beyanname düzenleyerek vergi ödüyor. Kira gelir vergisinde geri sayım başladı. Peki kira gelirinde istisna tutarı ne kadar? 

Düve alımının hibe desteği açıklandı! Düve alımı hibe desteği 2023 ne kadar oldu?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi düve alım desteği açıklaması yaptı. İşte Bakan Kirişçi'nin açıklamasının tüm detayları...

Dünya, Türkiye’ için kolları sıvadı! Her ülkeden çok önemli yardımlar geliyor!

Türkiye dün Kahramanmaraş merkezli, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremle asrın felaketini yaşarken tüm dünya yardım için seferber oldu.

Yup Studio Mimarlık Ve Tasarım Anonim Şirketi kuruldu!

Yup Studio Mimarlık Ve Tasarım Anonim Şirketi Şişli'de 120 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kubilay Ilgın ve Ayşe Aybüke Samast ortaklığında kuruldu.

Roe Mimarlık Ve Tasarım Anonim Şirketi kuruldu!

Roe Mimarlık Ve Tasarım Anonim Şirketi Şişli'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Feyza Nur Karaca ve Ömer Eyüp Bozan tarafından kuruldu.

Dünya Bankası açıkladı! 50 yılın en kötü senaryosu! Altını olanlar derin nefes alın! Kritik seviye resmen belli oldu

Altın fiyatları son 7 aydır düşüş eğiliminde hareket ediyor. Analistlere göre altının ''50 yılın en kötü senaryosu'' yorumları yapılmaya başlarken Dünya Bankası'ndan altın için derin nefes aldıracak kritik seviye açıklandı. 

Emekli 2023 zammında geri sayım başladı! İşte emeklilere verilecek en düşük ve en yüksek maaşlar!

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren emekli 2023 zammında geri sayım başladı. Peki emekli maaşları ne kadar artacak? 

Peugeot 208 ve SUV 2008'in kabini yeni vites tasarımına kavuşacak! İşte dikkat çeken detaylar

Fransız otomobil devi Peugeot ilgi gören modelleri 208 ve SUV modeli 2008'in iç tasarımında yenilikçi bir çizgiyle değişime gidiyor.  Peugeot 3D i-Cockpit ortamına uyum sağlayan yeni vites tasarımında hangi düğme ne işe yarıyor açıklandı.

Wert Yapı Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Wert Yapı Tasarım Limited Şirketi Şişli'de Rıfat Özgün Öztürkçine tarafından kuruldu.

Nissan Juke'ta şimdi düşük faiz kampanyası başladı! İşte Nissan Juke 24 Mayıs 2022 fiyat listesi!

2022 model Nissan Juke'ta şimdi düşük faiz kampanyası başladı. Peki araba almak isteyenlerin en çok araştırdığı modeller arasında yer alan Nissan Juke fiyatları ne kadar? İşte Nissan Juke 24 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Çarpıcı iç ve dış tasarımıyla yeni Kia Ceed HB! İşte 25 Mart 2022 Fiyat listesi!

Kia yeni Ceed HB modelinin mart ayına ilşikin fiyat listesini açıklandı. Peki çarpıcı iç ve dış tasarımıyla Kia Ceed HB modeli ne kadardan başlıyor? İşte Kia Cedd HB fiyatları...

Oppo K10 için geri sayım başladı! İşte şok eden 2022 Mart Fiyat Listesi...

Oppo 2021 yılı Aralık ayında K9 modelini tanıtmıştı. Şimdi ise Oppo K10 için geri sayım başladı! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

OnePlus Nord 2T'nin tasarımı belli oldu! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

OnePlus Nord 2T'nin tasarımı belli oldu! İşte OnePlus Nord 2T ve OnePlus 10 Pro'nun 2022 Mart fiyat listesi...

Dünya Tasarım Başkentliği Haberi

Dünya Tasarım Başkentliği

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Şubat ayı toplantılarının son birleşimini Saraçhane Belediye Sarayı’nda Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet’in başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda İstanbul’un 2018 Dünya Tasarım Başkentliği için aday olması, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. İBB Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nün Belediye Meclisi’ne sunduğu raporda, İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkentliği’nin ardından 2012 Avrupa Spor Başkenti unvanını başarıyla taşıdığı belirtildi. Dünya çapında halen yaklaşık 74 Tasarım Haftası düzenlendiği vurgulanan raporda bunun tasarımın küresel bir bilinç kazandığına işaret ettiği kaydedildi.


İSTANBUL BAŞKENTLİĞE YAKIŞIR

İstanbul'un, Dünya Tasarım Başkenti unvanını da layıkıyla taşıyabilecek potansiyele sahip olduğu vurgulanan raporda, “Gerçekleştiği takdirde ülkemizin küresel ölçekte yenilikçi tasarımın merkezi olması yolunda büyük mesafe alacak ve ekonomimize yüksek katma değerli bir geri dönüş sağlayacaktır”...