05 / 05 / 2024

İstanbul 2018 Dünya Tasarım Başkentliği'ne aday olacak!

İstanbul 2018 Dünya Tasarım Başkentliği'ne aday olacak!

İstanbul 2018 Dünya Tasarım Başkentliği için aday olacak. Büyükşehir Belediye Meclisi, kentin adaylık kararını oy birliğiyle onayladı..



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Şubat ayı toplantılarının son birleşimini Saraçhane Belediye Sarayı’nda Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet’in başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda İstanbul’un 2018 Dünya Tasarım Başkentliği için aday olması, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. İBB Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nün Belediye Meclisi’ne sunduğu raporda, İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkentliği’nin ardından 2012 Avrupa Spor Başkenti unvanını başarıyla taşıdığı belirtildi. Dünya çapında halen yaklaşık 74 Tasarım Haftası düzenlendiği vurgulanan raporda bunun tasarımın küresel bir bilinç kazandığına işaret ettiği kaydedildi.


İSTANBUL BAŞKENTLİĞE YAKIŞIR

İstanbul'un, Dünya Tasarım Başkenti unvanını da layıkıyla taşıyabilecek potansiyele sahip olduğu vurgulanan raporda, “Gerçekleştiği takdirde ülkemizin küresel ölçekte yenilikçi tasarımın merkezi olması yolunda büyük mesafe alacak ve ekonomimize yüksek katma değerli bir geri dönüş sağlayacaktır” denildi. Raporda, 2014 yılı adaylığı için yapılan başvurunun kısıtlı bir hazırlıkla gerçekleştiğini belirtilerek, “İstanbul, daha disiplinli bir çalışma ile hak ettiği unvana sahip olacaktır” ifadelerine yer verildi.


Sloganı 'Daha iyi bir dünya'


1957 yılında ‘’Daha İyi Bir Dünya İçin Tasarım’’ sloganıyla kurulan ve 50’den fazla ülkede 150 bin tasarımcı üyesi bulunan Uluslararası Endüstriyel Tasarım Örgütleri Konseyi (ICISD), 2008’den bu yana her 2 yılda bir bir kenti ‘’Dünya Tasarım Başkenti’’ olarak belirliyor. Torino (2008), Seul (2010), Helsinki (2012), Cape Town(2014), Taipei ise (2016)’da Dünya Tasarım Başkenti unvanını aldı.


Yeni Şafak


Geri Dön