19 / 05 / 2024

istanbul Dünya Tasarım Başkentliği 2018

istanbul Dünya Tasarım Başkentliği 2018

İstanbul 2018 Dünya Tasarım Başkentliği için aday olacak. Büyükşehir Belediye Meclisi, kentin adaylık kararını oy birliğiyle onayladı..

Dünya, Türkiye’ için kolları sıvadı! Her ülkeden çok önemli yardımlar geliyor!

Türkiye dün Kahramanmaraş merkezli, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremle asrın felaketini yaşarken tüm dünya yardım için seferber oldu.

Dünya Bilge Mühendislik İthalat İhracat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Dünya Bilge Mühendislik İthalat İhracat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Dünya Bilge Mühendislik İthalat İhracat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Beyoğlu'nda yapıldı.

Dünya Teknik Mühendislik İmalat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dünya Teknik Mühendislik İmalat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Hakan Çalışkan tarafından kuruldu.

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi kiralık ofis!

İstanbul'un merkezi Yeşilköy'de konumlanan İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde ofislerin kiraları metrekare bazında değişiyor. Metrekare kira ücreti ise 72 TL olarak belirlendi. İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde kiralık ofisler 113 metrekare büyüklükten başlıyor.

Kanal İstanbul, dünya ticaretinin rotasını Türkiye'ye çevirecek!

Kanal İstanbul'un sadece bulundukları bölgeye has projeler olmadığını dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje ile dünya ticaretinin rotasının Türkiye'ye çevrileceğini dile getirdi. 

Dünyam Tasarım Mimarlık Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Anonim Şirketi kuruldu!

Dünyam Tasarım Mimarlık Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Anonim Şirketi Kartal'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Çamur tarafından kuruldu.

Yeşil Rapido - Nefes Alan Bir Dünya İçin Tasarım toplantısı 3 Mart'ta!

Yeşil Rapido - Nefes Alan Bir Dünya İçin Tasarım toplantısı 3 Mart 2021 tarihinde saat 18:30'da gerçekleştirilecek.

İstanbul'a yaptığımız ulaştırma yatırımının her biri dünya çapında eserler!

İstanbul Havalimanı 3. Bağımsız Pisti'nin açılış töreninde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul'a yaptığımız ulaştırma yatırımının her biri dünya çapında eserler" dedi.

Dünya Zemin Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dünya Zemin Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Habip Koçak ve Hasan İssi tarafından kuruldu...

İstanbul Çevre Peyzaj Tasarım Mimarlık Mühendislik Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Çevre Peyzaj Tasarım Mimarlık Mühendislik Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ersin Yalçınkaya tarafından kuruldu...

Binali Yıldırım: İstanbul'a dünya çapında 7 büyük proje yaptık!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım, İstanbul'a dünya çapında 7 büyük proje yaptıklarını söyledi.

Meydan İstanbul, Dünya’nın En İyi Perakende Geliştirme Projesi seçildi!

Meydan İstanbul “Dünya’nın En İyi Perakende Geliştirme Projesi” seçildi. Bunun yanında “Avrupa’nın En İyi Mimari Projesi” ve “Avrupa’nın En İyi Sosyal Alanları” ödüllerinin de sahibi Meydan İstanbul AVM olmayı başardı. 

İzmir'de hızlı kentleşme gündemde!

Dünya Tasarım Örgütü işbirliği ile uluslararası 'Dünya Tasarım Konuşmaları' organizasyonu İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Organizasyonda, hızlı kentleşme, iklim değişikliği ve göç gibi yerel sorunlar görüşüldü.

istanbul Dünya Tasarım Başkentliği 2018 Haberi

istanbul Dünya Tasarım Başkentliği 2018

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Şubat ayı toplantılarının son birleşimini Saraçhane Belediye Sarayı’nda Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet’in başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda İstanbul’un 2018 Dünya Tasarım Başkentliği için aday olması, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. İBB Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nün Belediye Meclisi’ne sunduğu raporda, İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkentliği’nin ardından 2012 Avrupa Spor Başkenti unvanını başarıyla taşıdığı belirtildi. Dünya çapında halen yaklaşık 74 Tasarım Haftası düzenlendiği vurgulanan raporda bunun tasarımın küresel bir bilinç kazandığına işaret ettiği kaydedildi.


İSTANBUL BAŞKENTLİĞE YAKIŞIR

İstanbul'un, Dünya Tasarım Başkenti unvanını da layıkıyla taşıyabilecek potansiyele sahip olduğu vurgulanan raporda, “Gerçekleştiği takdirde ülkemizin küresel ölçekte yenilikçi tasarımın merkezi olması yolunda büyük mesafe alacak ve ekonomimize yüksek katma değerli bir geri dönüş sağlayacaktır”...