29 / 04 / 2024

İstanbul Tasarım Bienali'nde dünyanın farklı yerlerinden tasarımcılar buluşacak!

İstanbul Tasarım Bienali'nde dünyanın farklı yerlerinden tasarımcılar buluşacak!

Bu yıl ilk kez İstanbul'da düzenlenecek Tasarım Bienali'nde dünyanın farklı yerlerinden tasarımcılar buluşacak. Bienalin öncesinde tasarım atölyeleri de bu ay başlıyor



İstanbul'da bu yıl ilk kez bir 'Tasarım Bienali' düzenlenecek. Git gide sanat dünyasında yükselen kent böylece bu kez de dünyanın farklı yerlerinden tasarımcılar İstanbul'un kamu oyunda yaşadıkları değişim tartışılan Taksim Meydanı ve Haydarpaşa gibi noktalarına dikkat çekecek. İKSV tarafından Emre Arolat ve Emre Arolat ve Joseph Grima küratörlüğünde düzenlenecek bienalin teması da İstanbul'un farklı ve yaratıcı potansiyeline dikkat çekmek amacıyla 'Kusurluluk' olarak belirlendi. Bienalin küratörlerinden Emre Arolat, bienalde çözüm üretilmeyeceğini ama somut konulara dikkat çekileceğini söylüyor: "Bienal çözüm önerisi üretmez ama onun yerine belki çözülmesi gereken konulara dikkat çekebilir bunları ortaya koyabilir. Kentsel dönüşüm özellikle somut olarak odaklanacağı bir konudur. Kentsel dönüşümün yapılış biçimi, aktörleri, tahayyülleri, ortaya koyduğu fikirler tartışma konusu olabilir. Taksim'in şu anki durumu, Haydarpaşa bunlardan biri. Çok iyi çözümler üretmelerini değil bunların yaratacağı sorunları ortaya koymalarını ve bugüne kadar tasarımla çok ilişki kurmamış insanlara tasarım üzerinden özgürleşme imkanı sağlayabileceğine dair bir ışık yakmayı istiyoruz."

TASARIMIN DEĞİŞİMLERİ
Emre Arolat bienal İKSV tarafından Emre Arolat ve Emre Arolat ve Joseph Grima küratörlüğünde  13 Ekim-12 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

FİSUN YALÇINKAYA/Sabah


Geri Dön