19 / 05 / 2024

2018 Dünya Tasarım Başkentliği

2018 Dünya Tasarım Başkentliği

İstanbul 2018 Dünya Tasarım Başkentliği için aday olacak. Büyükşehir Belediye Meclisi, kentin adaylık kararını oy birliğiyle onayladı..

Dünya, Türkiye’ için kolları sıvadı! Her ülkeden çok önemli yardımlar geliyor!

Türkiye dün Kahramanmaraş merkezli, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremle asrın felaketini yaşarken tüm dünya yardım için seferber oldu.

Dünya Bilge Mühendislik İthalat İhracat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Dünya Bilge Mühendislik İthalat İhracat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Dünya Bilge Mühendislik İthalat İhracat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Beyoğlu'nda yapıldı.

Dünya Teknik Mühendislik İmalat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dünya Teknik Mühendislik İmalat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Hakan Çalışkan tarafından kuruldu.

Dünyam Tasarım Mimarlık Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Anonim Şirketi kuruldu!

Dünyam Tasarım Mimarlık Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Anonim Şirketi Kartal'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Çamur tarafından kuruldu.

Yeşil Rapido - Nefes Alan Bir Dünya İçin Tasarım toplantısı 3 Mart'ta!

Yeşil Rapido - Nefes Alan Bir Dünya İçin Tasarım toplantısı 3 Mart 2021 tarihinde saat 18:30'da gerçekleştirilecek.

Dünya Zemin Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dünya Zemin Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Habip Koçak ve Hasan İssi tarafından kuruldu...

İzmir'de hızlı kentleşme gündemde!

Dünya Tasarım Örgütü işbirliği ile uluslararası 'Dünya Tasarım Konuşmaları' organizasyonu İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Organizasyonda, hızlı kentleşme, iklim değişikliği ve göç gibi yerel sorunlar görüşüldü.

Dome + Partners mimarlık Avrupa'ya tasarım ihraç edecek!

Kazakistan, Gürcistan, Azerbaycan, Libya, Gana ve Rusya'da 10 irtibat ofisi bulunan mimarlık şirketi Dome + Parners, dünyada tasarım ofisleri açmaya başladı.

Facade Dış Cephe Tasarım Uygulama Ve Sistem Çözümleri Limited Şirketi kuruldu!

Facade Dış Cephe Tasarım Uygulama Ve Sistem Çözümleri Limited Şirketi Korkut Güneş tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Türk müteahhitler dünya kupası hazırlıklarına talip!

Rusya, FIFA 2018 Dünya Kupası için 13 kentte 50 milyar doları aşan altyapı projeleri hedefliyor. Türk müteahhitleri çok sayıda inşaatı kapsayan bu projelerde yer almak üzere çalışmalara başladı.

Rusya'nın 2 stadı, 2018 Dünya Kupası'na yetişmeyecek!

Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 2018 Dünya Kupası'nda iki stadın planlanandan daha geç hazır hale getirileceği duyuruldu.

Tasarım Tomtom Sokakta Projesi başladı!

Modacı ve tasarımcılar tarafından düzenlenen ''Tasarım Tomtom Sokakta Projesi'' etkinliği başladı.Etkinlik, 23 Ekim pazar gününe kadar devam edecek.

Imaj Düşler Tasarım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Imaj Düşler Tasarım Ticaret Limited Şirketi bugün Özkan Benli tarafından 10 bin TL sermaye bedeli ile Esenyurt'ta kuruldu.

2018 Dünya Tasarım Başkentliği Haberi

2018 Dünya Tasarım Başkentliği

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Şubat ayı toplantılarının son birleşimini Saraçhane Belediye Sarayı’nda Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet’in başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda İstanbul’un 2018 Dünya Tasarım Başkentliği için aday olması, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. İBB Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nün Belediye Meclisi’ne sunduğu raporda, İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkentliği’nin ardından 2012 Avrupa Spor Başkenti unvanını başarıyla taşıdığı belirtildi. Dünya çapında halen yaklaşık 74 Tasarım Haftası düzenlendiği vurgulanan raporda bunun tasarımın küresel bir bilinç kazandığına işaret ettiği kaydedildi.


İSTANBUL BAŞKENTLİĞE YAKIŞIR

İstanbul'un, Dünya Tasarım Başkenti unvanını da layıkıyla taşıyabilecek potansiyele sahip olduğu vurgulanan raporda, “Gerçekleştiği takdirde ülkemizin küresel ölçekte yenilikçi tasarımın merkezi olması yolunda büyük mesafe alacak ve ekonomimize yüksek katma değerli bir geri dönüş sağlayacaktır”...