01 / 05 / 2024

dünyadaki gökdelen projeleri

dünyadaki gökdelen projeleri

Dünyadaki gökdelen projeleri hızla artarken, 2015 yılında bu konuda yeni bir rekor kırıldı. Le Figaro gazetesinde yer alan habere göre, dünyadaki gökdelen sayısı 1.040'a ulaştı.

Manhattan'da gökdelen sayısı giderek artıyor!

Dünyanın merkezi olarak kabul edilen ve New York'un en önemli beş bölgesinden biri olan Manhattan'da gökdelen inşaatları hız kesmeden devam ediyor. Öyle ki bölge son yıllarda şantiye alanına döndü.

Kanal İstanbul Türkiye'nin dünyadaki gücünü artıracak!

Yaz aylarından başlanılması planlanan Kanal İstanbul projesine yönelik açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje ile Türkiye'nin dünya genelinde güç ve etkinliğinin artıracağını dile getirdi. 

Miranda Kerr: Dünyadaki en sevdiğim yer, evim!

Ünlü model Miranda Kerr Miranda Kerr, “Dünyadaki en sevdiğim yer, evim. Deşarj olduğum, beslenmiş hissettiğim, ilham aldığım, eğlendiğim ve sevdiklerimle güzel anılar biriktirdiği mekanım...” dedi.

Yusufeli Barajı 100 katlı gökdelen yüksekliğine ulaşacak!

Tamamlandığında dünyanın en yüksek üçüncü barajı olacak olan Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 100 metreye ulaştı. Yusufeli Barajı, 275 metrelik gövdesiyle 100 katlı bir gökdelen yüksekliğine ulaşmış olacak.

Çin dünya gökdelen sayısında rekor kırdı!

Çin 2018 yılında 88 gökdelen inşaasıyla dünya gökdelen sayısında Avrupa ve Amerikayı geride bıraktı. Çin dünya gökdelen sayısında rekor kırdı.

Mega projeler dünyadaki yatırımcıların ve turistlerin ilgisini çekmeli!

Dijital Şehircilik Zirvesi'nde konuşan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Elmas, mega projelerin dünyadaki yatırımcıların ilgisini çekecek güçte olması gerektiğini söyledi...

Maslak Oto Sanayi arsasına gökdelen geliyor!

Sarıyer Maslak’ta oto tamir atölyelerinin yer aldığı yaklaşık 7 dönümlük araziye gökdelen dikiliyor. 120 metrelik gökdelenin inşa edileceği parselde 37 yıldır içinde oto tamir atölyelerinin de bulunduğu 4 blok iş yeri vardı...

Dünyadaki milyonerlerin serveti 70 trilyon doları aştı!

Fransa'daki danışmanlık hizmeti şirketi Capgemini tarafından hazırlanan 2018 Dünya Servet Raporu'na göre dünyadaki milyonerlerin serveti 70 trilyon doları aştı...

Londra'nın silüetini değiştiren 8 gökdelen!

Dünyadaki gökdelen çılgınlığı gittikçe büyüyor. Tasarımları ve yükseklikleriyle Londra'nın çehresini değiştiren gökdelenler, görenleri büyülüyor. İşte Londra'nın silüetini değiştiren 8 gökdelen...

Gökyüzünden dünyaya gökdelen sarkıtılacak!

Dünya’dan 50 bin kilometre yükseklikteki bir asteroitten yeryüzüne gökdelen sarkıtılması planlanıyor. Yüzeye temas etmeyecek binadan yerküreye paraşütle atlanacak.

New York'ta gökdelen tasarımları sıra dışı!

New York'ta gökdelen tasarımları sıra dışı tasarlanıyor. BD’de bir mimarlık şirketinin projesi gökdelenlerin ‘dikine inşa’ özelliğini değiştirdi.

TOKİ Düzce Gölyaka sözleşmeleri imzalanıyor!

219 konutun Yedek Hak Sahipleri'ne teslim edileceği TOKİ Düzce Gölyaka projesinde sözleşmeler 19 Eylül'den itibaren imzalanmaya başlanacak.

TOKİ Düzce Gölyaka sözleşme dönemi!

Düzce Gölyaka 2.etap yedek hak sahipleri için sözleşme imzalanacak. İşte TOKİ Düzce Gölyaka sözleşme dönemi...

dünyadaki gökdelen projeleri Haberi

dünyadaki gökdelen projeleri

DÜNYADA yüksek binaların sayısı hızla artarken, 2015 yılında bu konuda yeni bir rekor kırıldı. Le Figaro gazetesinde yer alan habere göre, geçen yıl 200 metrenin üzerinde yüksekliğe sahip 106 binanın inşaatı tamamlandı. Böylece dünyadaki gökdelen sayısı 1.040'a ulaştı. 2000 yılında dünyada yalnızca 265 gökdelen vardı. 


Türkiye'de kaç gökdelen var?


Vatan



Haber Milliyet gazetesinde şu şekilde yer aldı;

 ‘Council on Tall Buildings and Urban Habitat’ (CTBUH- Kentsel Yaşam ve Yüksek Yapılar Konseyi) tarafından hazırlanan 2015 yılı raporuna göre, geçtiğimiz yıl içerisinde inşa edilen gökdelen sayısı rekor bir artış gösterdi. CTBUH tarafından yayınlanan yıllık rapora göre 2015 yılında inşa edilen 200 metre üzeri yüksek yapı sayısı 2014’ü (97) geride bırakarak 106’yı buldu. Bu rakamın 2016’da daha da artması bekleniyor.

Son verilerle dünyadaki gökdelen sayısı bini...