28 / 04 / 2024

Dünyadaki güzel hapishaneler

Dünyadaki güzel hapishaneler

Rehabilite etmek için tasarlanan Champ-Dollon, Otago, Bastoy gibi hapishaneler, mahkûmlarını dışarıdaki hayata hazırlıyor. İşte dünyanın en lüks 7 hapishanesi...

Ucuz fiyata dubleks ev almak isteyenlere güzel haber: Ekonomik dubleks evlerin fiyatı 604 bin 900 TL'den başlıyor!

Son dönemlerde prefabrik evler yoğun talep göremeye başladı. Ucuz fiyata dubleks ev almak isteyenlere güzel haber: Ekonomik dubleks evlerin fiyatı 604 bin 900 TL'den başlıyor.

Çiftçiler bu yıl tarladan çok umutlu! Yetkili isim, makarnayla ilgili çok güzel haberi verdi

Türkiye'de son dönemde fiyatı artan ürünler arasında yer alan hububat ve buğday ürünleriyle ilgili güzel haber geldi. İhracatçıları Birliği Başkanı Nihat Uysallı, çiftinin yüksek rekolte beklediğini ve makarna fiyatlarında artış olmayacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Süleyman Bülbül'den Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin devrine ilişkin soru önergesi!

CHP Aydın Milletvekili Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Vakıflar Genel Müdürlüğüne devrini Meclis’e götürdü.

Kanal İstanbul Türkiye'nin dünyadaki gücünü artıracak!

Yaz aylarından başlanılması planlanan Kanal İstanbul projesine yönelik açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje ile Türkiye'nin dünya genelinde güç ve etkinliğinin artıracağını dile getirdi. 

Murat Kurum: Türkiye'ye örnek bir dönüşümü de güzel İzmir'imizde yapıyor olacağız!

İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi'nde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında koordinasyon toplantısı düzenlendi. Murat Kurum, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye örnek bir dönüşümü de güzel İzmir'imizde yapıyor olacağız" dedi.

Türkiye'nin en güzel 10 dağ evi!

Şehir kalabalığından uzak yaşamayı sevenlerin en büyük tercihleri arasından dağ evleri bulunuyor. Türkiye'nin dört bir yanında bulunan sırtını yamaçlara yansıyan dağ evleri birbirinden eşsiz manzaraya sahip. Türkiye'nin en güzel dağ evlerini sizler için derlendi.

Yason Burnu'na dolgu yapılmasına Mustafa Adıgüzel'den tepki!

CHP'li Mustafa Adıgüzel, Yason Burnu'ndaki çevre düzenlemesi ve dolgu yapımına tepki gösterdi. Adıgüzel, "Geri dönüşümsüz çevreye zararları var" dedi...

Miranda Kerr: Dünyadaki en sevdiğim yer, evim!

Ünlü model Miranda Kerr Miranda Kerr, “Dünyadaki en sevdiğim yer, evim. Deşarj olduğum, beslenmiş hissettiğim, ilham aldığım, eğlendiğim ve sevdiklerimle güzel anılar biriktirdiği mekanım...” dedi.

Dünyanın en güzel ve en pahalı 10 evi!

Ev insanın en çok huzur bulduğu, rahat ettiği yerdir. Ancak bazı evler ihtiyacın ötesine geçmiş durumda. İşte dünyanın en güzel ve en pahalı 10 evi...

Türkiye'de en güzel araziler AVM'lere çevriliyor!

Türkiye ekonomisiyle ilgili konuşan Prof. Dr. Emre Alkin “Türkiye’nin üretmekle ilgili sorunu yok. Türkiye’nin üretmekten bıkmış insanları var. En güzel arazileri AVM’lere çevirelim, daha fazla para kazanalım düşüncesiyle ve inşaat furyasıyla insanları sanayiden soğuttuk” diye konuştu.

Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşümün sonucu güzel olacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada çok yakın bir zamanda Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşüm sonucunun güzel olacağını söyledi.

Evin değerini düşük gösterme devri bitiyor!

Evin değerini düşük gösterme devri bitiyor. Kurulacak ‘Taşınmaz Değerleme Sistemi’ ile her şehir ve ilçeye hatta mahalleye özel değer haritaları çıkarılacak.

Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi tamamlanıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanarak iç döşeme çalışmaları devam eden Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi'nde sona gelindi.

Dünyadaki güzel hapishaneler Haberi

Dünyadaki güzel hapishaneler

1) Fuhlsbuettel Hapishanesi Almanya





Hamburg’un uluslararası havaalanının yeri olarak bilinen ve Nazilere ait bir toplama kampı olarak görev yapan bu hapishane, 2011 yılında mahkûmların yaşam kalitelerini iyileştirmek için yenilenmiş. Hapishanenin yeni düzeni bir hücreden çok öğrenci yurdunu andırıyor. Ayrıca her hücrenin kendine ait bir banyosu ve bir tuvaleti bulunuyor. 



2) Bastoy Hapishanesi Norveç





Hapishane demeye bin şahit isteyen cezaevi, Norveç’te bir adanın tamamından oluşuyor ve 115 mahkûma ev sahipliği yapıyor. Minimum güvenliğe sahip olan Bastoy, dünyanın ilk ekolojik cezaevi olarak biliniyor. Adada görevli sadece beş gardiyan bulunuyor. Mahkûmların tek sorumluluğuysa 08.30-15.30 saatleri arasında adadaki çiftlikte veya marangozhanede çalışmak. 




3) Otago Hapishanesi Yeni Zelanda





Hapishaneden çok bir ev gibi dekore edilen Otago Hapishanesi, mahkûmlarına aşçılık, tarım, mühendislik eğitimi gibi konularda eğitim veriyor....