22 / 05 / 2024

dünyadaki ilk cami

dünyadaki ilk cami

İslam aleminin kutsal mekanı olan camilerin kökenlerinin ne kadar eskiye dayandığını hiç düşündünüz mü? İşte dünyanın en eski 16 camisi...

Memurlara 22 bin TL maaş müjdesi! Hükümetten son dakika açıklaması geldi: Meclis'in ilk düzenlemesi memur zammı! 

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, 28'inci dönemin ilk kanun teklifinin, en düşük memur maaşının 22 bin lira şeklinde düzenleneceği teklif olacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Dünya devi o modeli dünyada ilk kez Türkiye’de üretilecek! Dünyanın gözü o şehirde olacak!

Dünya devi Toyota, ilk şarj edilebilir hibrit aracını yeni Toyota C-HR'yi Dünyada ilk kez Sakarya'da üretecek. Toyota, Sakarya'da senede 75 bin adet batarya üretimine de imza atacak.

Maçkolik’in halka arzıyla, Türkiye sermaye piyasalarında bir ilk yaşanacak!

Dünyadaki tüm futbol ve basketbol spor dallarıyla ilgili güncel gelişme ve haberleri takip eden ve iddia sonuçlarını da yayınlayan internet sitesi Maçkolik halka arz oluyor. Maçkolik’in halka arzıyla birlikte bir ilk yaşanacak.

Türk Hava Yolları, Şampiyonlar Ligi’ne sponsor olan dünyadaki ilk havayolu şirketi…

Futbolseverler, her yıl büyük bir merakla UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki maçları izlemeyi bekler. 2023 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi finali de 10 Haziran’da İstanbul’da yapılacak. Şampiyonlar Ligi’nin sponsoru Türk Hava Yolları (THY) oldu. Böylece  Türk Hava Yolları UEFA Şampiyonlar Ligi’ne sponsor ola

Bayburt'a 300 milyon dolarlık reaktör yatırımı! Türkiye'de ilk kez kurulacak

Türkiye'de ilk kez Bayburt'a şarj istasyonu reaktörü fabrikası kurulacak. İlk etapta 250-300 kişiye istihdam sağlaması planlanan fabrika dünyadaki tüm şarj istasyonlarına reaktör üretecek.

Bitcoin 40 bin doların altına düştü!

Dünyadaki en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, Ağustos'tan beri ilk defa 40 bin doların altına geriledi. Ether, Solana ve Litecoin gibi kripto paralar da dün Çinli emlak devi Evergrande’deki borç krizi sebebiyle düşük seyretti.

Aydın Efeler'in konut, dükkan ve cami projesi mecliste!

Aydın'ın Efeler ilçesinde yapılması planlanan konut, dükkan ve cami projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kripto para piyasalarında ilk düzenlemeyi yapan ülke kazanacak!

Kripto para piyasası küresel çapta gündemden düşmüyor. Uzmanlara göre, kripto para piyasalarında gerekli düzenlemeyi ilk yapan ülkeler kazanan olacak.

'Deprem Fatihi' depremde yüzde 99 kontrol sağlıyor!

Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve depremin etkisinin yüzde 99 daha hafif hissedilmesini sağlayan dünyadaki ilk izolatör 'Deprem Fatihi', test edildi.

Hotelya'nın dünyadaki toplam proje sayısı 700’e ulaştı!

Dünyanın birçok ülkesinde beş yıldızlı otellere hizmet veren Hotelya, şimdi de Marriott Grubu bünyesindeki The Luxury Collection markasının Reges Çeşme projesine, fit-out işlerini üstlenen More Contract’ın çözüm ortağı oldu. Bu durumda Hotelya’nın tüm dünyadaki toplam proje sayısı 700’e ulaştı.

Rusya’nın dış borcu ilk çeyrekte yüzde 8.3 azaldı!

Rusya Merkez Bankası, ülkenin dış borcunun bu yılın ilk çeyreğinde 40.8 milyar dolar azalarak 450 milyar dolara gerilediğini belirtti.

Miranda Kerr: Dünyadaki en sevdiğim yer, evim!

Ünlü model Miranda Kerr Miranda Kerr, “Dünyadaki en sevdiğim yer, evim. Deşarj olduğum, beslenmiş hissettiğim, ilham aldığım, eğlendiğim ve sevdiklerimle güzel anılar biriktirdiği mekanım...” dedi.

Sancaktepe Belediyesi’nde yeni dönem ilk meclis toplantısı yapıldı!

31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra Sancaktepe Belediyesi yeni dönem ilk meclisi Başkan Av.Şeyma Edöğücü yönetiminde yapıldı.

dünyadaki ilk cami Haberi

dünyadaki ilk cami

1) Hiyan Camii, Çin, 742.



2)Emevi Camii, Suriye, 715.



3)Zeytuna Camii, Tunus, 709.



4) Sana Camii, Yemen, 705.



5) Mescid-i Aksa, Filistin, 705



6) Hüseyin Camii, Irak, 680.



7) Ukbe Camii, Tunus, 670.



8) Kufe Camii, Irak, 639.



9) Mescid-i Haram, Suudi Arabistan, 638.



10) Çeraman Cuma Mescidi, Hindistan, 629.



11)Cevatha Camii, Suudi Arabistan, 629.



12) Kum Cuma Mescidi (Kilakarai Cuma Mescidi), Hindistan, 628.



13) Huaisheng Camii, Çin, 627.



14) Mescid-i Kıbleteyn, Suudi Arabistan, 623.



15) Kuba Mescidi, Suudi Arabistan, 622.



16) Amr bin el As Camii, Mısır, 622.





Yeni...