06 / 05 / 2024

Dünyamızın Kadastrosunu Yapalım toplantısı

Dünyamızın Kadastrosunu Yapalım toplantısı

Dünya Kadastro Zirvesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayesinde ‘Dünyamızın Kadastrosunu Yapalım’ temasıyla 20-24 Nisan’da İstanbul’da düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz kentsel dönüşüm için rantsal dönüşüm diyenlere seslendi! İnsanımızın canıyla oynuyorlar!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kentsel dönüşüm için 'rantsal dönüşüm' diyen kesimlere seslenerek 'insanımızın canıyla oynuyorlar' açıklaması yaptı. 

İstanbullulara müjde! Otobüs, vapur, metro ulaşım ücretlerine indirim geliyor! Yeni düzenleme yarın başlıyor...

İstanbulluların yüzünü güldürecek yeni gelişme, İBB ve UKOME tarafından geldi. Toplu taşıma ücretlerinde yapılacak yeni düzenleme 1 Kasım itibariyle yürürlüğe girecek. İşte detaylar...

İstanbul'da Kentsel Dönüşüm: Büyükçekmece'de 12 blok ve 130 bağımsız riskli yapının yıkımı başladı!

İstanbul Büyükçekmece'de olası depremde yıkılma riski olduğu tespit edilen 12 blok ve 130 bağımsız bölümden oluşan binaların yıkım çalışmaları başladı.

Emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor?

Mart başında başlayan emlak vergisinin ilk taksidini ödeme süresi yarın sona eriyor. Peki emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor? 

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde çalışmak isteyenlere müjde! KPSS şartı aranmıyor! Son başvuru tarihi 25 Mayıs!

EGM’den, KPSS şartı aranmaksızın personel alımı gerçekleştirileceği duyuruldu. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmek üzere gerçekleştirilecek personel alımlarına ilişkin kadrolar paylaşılırken, son başvuru tarihinin 25 Mayıs 2023 olduğu öğrenildi.

Temassız kartların ilk kullanımında şifre istenecek!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) son dakika açıklaması geldi. Temassız kartların ilk kullanımında şifre istenecek. İşte ayrıntılar..

OGM tam 54 ilde KPSS şartsız işçi alımı yapacak! Bu tarihleri sakın ama sakın kaçırmayın! 

İş arayan pek çok kişinin beklediği müjde geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Orman Genel Müdürlüğünün tam 54 ilde KPSS şartsız işçi alımı yapılacağı belirtildi...Bu tarihleri sakın ama sakın kaçırmayın...

Orman Genel Müdürlüğü 54 ilde KPSS şartsız işçi alımı yapacak! Bu tarihleri sakın kaçırmayın! 

Kamu kurumlarının KPSS şartsız personel alım ilanlarını araştıranlar için son dakika müjdesi geldi. Orman Genel Müdürlüğü tam 54 ilde KPSS şartsız işçi alımı yapılacak! Bu tarihleri sakın kaçırmayın...

Altın ve gümüşte ibre tersine döndü! Altın ve gümüşü olanlar hemen baksın! Fiyatlar yükselecek mi, düşecek mi?

Altın ve gümüş fiyatları, önceki seansta yaşanan keskin düşüş sonrasında dolar rallisindeki duraklamanın etkisiyle haftanın ilk gününde artış gösterdi. Peki altın ve gümüşte düşüş sürecek mi? Altın yükselecek mi? İşte ayrıntılar...

Altın resmen füze gibi fırlayacak! Altın medyumu İslam Memiş tarih ve rakam verdi! Herkes gözünü dört açsın

Spot altın geçtiğimiz hafta 1700 doları geçti. ABD tarım dışı istihdam verilerinin açıklanmasından sonra hafifçe gerileyen altın fiyatları için Altın medyumu İslam Memiş'ten altının füze gibi fırlayacağı tarihi açıkladı. Herkes gözünü dört açsın...

Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılması Kararında Değişiklik!

6306 Sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar bugünkü 31855 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Altın ve gümüşte bomba tahmin! Paraşütsüz düşecek

Uluslararası Gümüş Enstitüsü tarafından bir rapor yayınlandı. Raporda, savaşın etkisinin gümüş fiyatları üzerinden bir süre sonra kalkacağı ve gümüşün ons fiyatının 25.14 dolardan 23.90 dolara düşeceği belirtildi.

Dünyam Tasarım Mimarlık Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Anonim Şirketi kuruldu!

Dünyam Tasarım Mimarlık Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Anonim Şirketi Kartal'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Çamur tarafından kuruldu.

Dünyamızın Kadastrosunu Yapalım toplantısı Haberi

Dünyamızın Kadastrosunu Yapalım toplantısı

Dünya’da ilk kez İstanbul’da yapılacak Kadastro Zirvesi’yle ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 80 ülkeden uzman, mühendis ve akademisyenlerin katılacağı zirvenin harita-kadastro alanında Türkiye’nin önünü açacağını söyledi. 


85 ülkeden katılım var

Güllüce, zirveyle dünya nüfusunun yüzde 75’inin henüz sahip olamadığı ve bilgisine erişemediği arazilerin kayıt altına alınmasını sağlayacak yeni çözümler üretme, ülkelerin arazi yönetim politikalarını ve sistemlerini geliştirecek yeni fikirleri tartışmanın hedeflendiğini belirtti. 85 farklı ülkeden 3 bine yakın katılımcının İstanbul’da buluşucağını söyleyen Bakan Güllüce zirve sonunda da ‘İstanbul Kadastro Deklerasyonu”‘yayımlanacağını kaydetti. Bakan


Güllüce, “Bu yıl 168. kuruluş yıl dönümü kutlanmakta olan köklü Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz, sahip olduğu derin tecrübeyi, teknolojiyi iyi kullanan ve çok dinamik bir yapıya sahip olan haritacılık sektörümüzle birleştirerek, yurtdışına açılarak...