27 / 04 / 2024

İstanbullulara müjde! Otobüs, vapur, metro ulaşım ücretlerine indirim geliyor! Yeni düzenleme yarın başlıyor...

İstanbullulara müjde! Otobüs, vapur, metro ulaşım ücretlerine indirim geliyor! Yeni düzenleme yarın başlıyor...

İstanbulluların yüzünü güldürecek yeni gelişme, İBB ve UKOME tarafından geldi. Toplu taşıma ücretlerinde yapılacak yeni düzenleme 1 Kasım itibariyle yürürlüğe girecek. İşte detaylar...



İstanbul'da toplu taşıma ücretlerinde yaşanan artışlardan sonra milyonlarca İstanbulluyu ilgilendiren yeni bir karar alındı. Peki toplu taşımaya indirim mi geliyor? Toplu taşıma ücretleri ne kadar olacak? İşte ayrıntılar...

TOPLU TAŞIMADA İNDİRİME GİDİLİYOR...

Yapılan açıklamaya göre açık çevrim kartlarının ve sınırlı kullanım biletlerinin ücretlerinde yüzde 33 indirime gidilmesine karar verildi.

OTOBÜS, VAPUR, METRO ULAŞIM ÜCRETLERİ DEĞİŞİYOR!

Alınan yeni kararla birlikte, İstanbul'da otobüs, vapur, metro ve tramvay hatlarında kredi ve banka kardı ya da ön ödemeli kart ile yapılan ödemelerde yüzde 33 indirim uygulanacak.

İstanbul Kart dışında toplu taşımada kredi kartı, banka kardı veya ön ödemeli kart kullananlar yüzde 33 indirimli olarak toplu taşıma hizmetinden faydalanacak.

İstanbullulara müjde! Otobüs, vapur, metro ulaşım ücretlerine indirim geliyor! Yeni düzenleme yarın başlıyor...

30 TL'LİK TEK GEÇİŞLİK BİLET 20 TL OLACAK!

Ayrıca 30 TL olan tek geçişlik bilet ücreti 20 TL'ye, 50 TL olan iki geçişlik bilet ücreti 38 TL'ye, 80 TL olan üç geçişlik bilet ücreti ise 60 TL'ye düşürüldü. Marmaray'ı kapsayan tek geçişlik bilet ücreti ise 80 TL'den 60 TL'ye düşürüldü.

Toplu taşımada yapılan tarife değişikliği 1 Kasım 2023 itibari ile geçerli olacak.

EN SON ZAM AĞUSTOS AYINDA GELMİŞTİ!

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi 2023 Ağustos ayı toplantısında, elektronik bilet, taksi dolmuş, taksi ve minibüs ücretlerine yüzde 51.52'lik zam yapılması kararı almıştı. Yeni fiyatlar toplu ulaşımda 11 Ağustos Cuma günü, taksi ve minibüslerde ise 14 Ağustos Pazartesi günü uygulanmaya başlanmıştı.

Kabul edilen zam teklifi kapsamında, tam elektronik bilet ücreti 9,90 TL'den 15 TL'ye, öğretmen elektronik bileti 7,09 TL'den 10,74 TL'ye, tam abonman ücreti 777 TL'den 1177 TL'ye, öğrenci elektronik bileti 4,83 TL'den 7,32 TL'ye, öğrenci abonman ücreti ise 140 TL'den 212 TL'ye, yükseldi.  Marmaray  en kısa 15 TL, en uzun 33 TL oldu.

İstanbul'da toplu taşıma 2 gün ücretsiz: İBB açıkladı! 29 Ekim Pazar günü metro, metrobüs, tramvay bedava!

Geri Dön