16 / 05 / 2024

dünyanın 6. yüksek barajı

dünyanın 6. yüksek barajı

Türkiye'nin 1., dünyanın 6. en yüksek barajı olan Deriner 249 metre yüksekliğinde. Baraj 12 Aralık Çarşamba günü Başbakan Erdoğan tarafından hizmete açılacak...

Buğdayda kırmızı alarm! Dünyanın sadece 2 aylık buğday devir stoku kaldı!

Türkiye buğday üretiminde mart ayı yağışları ile beraber rekoltede hedefi tutturmayı beklerken, dünya kritik dönemece girdi. IAOM Avrasya Bölge Başkanı Eren Günhan Ulusoy, Çin hariç, dünyanın 2024 yılı Haziran ayı sonrası hasat sezonuna 2 aylık stokla gireceğini söyledi.

Limak İnşaat, 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesinde 50'nci sıraya yükseldi!

Limak İnşaat, uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) tarafından hazırlanan “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” 2022 listesinde 2021'e göre 6 basamak birden yükseldi ve 50. sırada oldu. İşte ayrıntılar...

Dünyanın en yüksek maaş veren şirketi işçi arıyor

Dünyanın en yüksek maaş veren şirketleri arasında yer alan Tesla, işçi sayısında artışa gidecek. Ancak hangi birime işçi alınacağı ve detaylar henüz netleşmedi.

Kahramanmaraş'taki dünyanın en saçma binası yıkılıyor!

Google'da 'Dünyanın en saçma binası' şeklindeki aramada ilk sırada çıkan Kahramanmaraş'taki 18 katlı İl Özel İdare binasının yıkımı başladı. Kasım'da gerçekleştirilen ihaleyi 6 milyon 600 bin  TL teklifle kazanan müteahhit firma, binanın yıkımı için start verdi.

Dünyanın ilk yüzer ekolojik otelini Türkler yapacak!

Türk mimarlık firması Hayri Atak Mimari Tasarım Stüdyosu, Katar’a dünyanın ilk yüzer ekolojik otelini yapacak. Dünyada bir ilk olacak Eco-Floating Hotel, 2025 yılında hizmete açılacak.

Limak İnşaat dünyanın en büyük 61'nci müteahitlik şirketi oldu!

Limak İnşaat, Uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record'un (ENR) hazırladığı “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” 2020 listesinde 2019 yılına kıyasla 6 basamak birden artarak 61’inci sıraya yerleşti.

Dünyanın en yüksek 25 gökdeleni!

Günümüzde Uzak Doğu ve Orta Doğu'da çokça örneğine rastlayabileceğimiz gökdelenler hayata geçirildikleri kentlerin adeta birer simgesi haline gelip turistlerin ilgi odağı oldu İşte dünyanın en yüksek 25 gökdeleni...

Dünyanın en yüksek rakımlı karayolu tüneli trafiğe açıldı!

2015 yılında Mila Dağı'nda inşasına başlanan dünyanın en yüksek rakımlı karayolu tüneli 26 Nisan Cuma günü trafiğe açıldı.

İstanbul dünyanın havacılık merkezi olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yaptığı açıklamada "Bundan sonra İstanbul Havaalanı'ndan dünyanın her yerine, dünyanın her yöresinden insan yolculuk yapacak" dedi.

Türkiye yüksek hızlı trene sahip dünyanın 8’inci ülkesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "Hedef 2023 Büyük Türkiye Zirvesi"nin açılışında konuştu. Türkiye’yi yüksek hızlı trene sahip dünyanın 8’inci ülkesi yaptıklarını belirten Turhan, ulaşım çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Dünyanın en yüksek ahşap binasının inşaatı bitti!

Dünyanın en yüksek ahşap binasının inşaatı tamamlandı. Norveç'te yapılan bina 18 katlı ve 85 metre uzunluğunda olacak.

Dünyanın en pahalı gökdeleni Lahta Center Türklerin eseri!

St.Petersburg’da Rönesans İnşaat’ın ana müteahhidi olduğu, “Lahta Center”, Dubai’deki Burj Khalifa’yı geride bırakarak dünyanın en yüksek maliyetli gökdeleni oldu.

Dünyanın 24 katlı en yüksek milli kütüphanesi Cakarta'da!

Endonezya Milli Kütüphanesi, 24 katıyla dünyanın en yüksek kütüphane binasına sahip olma özelliğine sahip. 

dünyanın 6. yüksek barajı Haberi

dünyanın 6. yüksek barajı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü'nce yaptırılan, 249 metre yüksekliğiyle kemer baraj sınıfında Türkiye'nin birinci, Avrupa'nın üçüncü, dünyanın 6'ıncı en yüksek barajı olan Deriner'in yapımına 1998 yılında başlandı. Hacmi 3 milyon 400 bin metreküp olan barajda, 1 milyar 920 milyon metreküp su depolanacak. Baraj 12.12.2012 günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılıp, hizmete...