05 / 05 / 2024

dünyanın bisiklet şehri

dünyanın bisiklet şehri

Damimarka'da bir danışmanlık şirketinin yaptığı araştırmalar sonucunda Amsterdam dünyanın en iyi bisiklet şehri seçildi...

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren kuruluşa göre İstanbul dünyanın en iyi 19’ncu şehri!

Kentsel uzmanlık kuruluşu Resonance Consultancy’nin yaşanabilirlik, sevilebilirlik ve refah düzeyini kriter alarak gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Londra dünyanın en iyi şehri oldu. İstanbul ise listede 19’ncu sırada yer aldı.

Dünyanın en pahalı 10 şehri açıklandı! Listedeki Ankara detayı şok ediyor

Veri, yazılım ve danışmanlık hizmetleri sunan ECA International tarafından dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı. Listenin başını Hong Kong'un çektiği sıralamada, Ankara çalışanlar için en ucuz şehir olarak tanıtıldı.

Ekrem İmamoğlu: İstanbul, dünyanın aynı anda en çok metro yapılan şehri oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı İmamoğlu, Ataköy-İkitelli Metro Hattı test sürüşü videosunu sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak "İstanbul, dünyanın aynı anda en çok metro yapılan şehri oldu" dedi. 

Dünyanın ilk akıllı orman şehri Meksika’da kurulacak!

Meksika Cancun’da ilk akıllı orman şehri inşa edilecek. Dünyanın ilk akıllı orman şehrinde 130 bin kişi ve 7,5 milyondan fazla bitki yaşayacak…

Dünyanın en yaşanılabilir 100 şehri belli oldu! 

Araştırma sitesi Numbeo dünyanın yaşanabilir illerini yayınladı. O iller içine Türkiye'den de bir şehir girdi.

Dünyanın en yaşanılabilir ve en yaşanamaz şehri açıklandı!

Avusturya'nın başkenti Viyana bir kez daha 'dünyanın en yaşanılabilir şehri' olarak seçildi. Dünyanın en yaşanamaz şehri ise Bağdat olarak belirlendi.

Dünyanın en uzun bisiklet yolu Kanada'da inşa ediliyor!

Dünyanın en uzun bisiklet yolu Kanada'da hayata geçiriliyor. Projenin 2017'ye kadar tamamlanması planlanıyor.

Hedef İstanbul'u dünyanın ilk 5 alışveriş şehri arasına yerleştirmek!

İSF İcra Kurulu Başkanı Çağlar: "Perakende sektöründe artık sınır ötesi alışveriş büyük değer taşıyor. İstanbul, bu anlamda müthiş bir potansiyele sahip. Bizim hedefimiz 2023'e kadar İstanbul'u dünyanın ilk 5 alışveriş şehri arasına yerleştirmek." dedi.

Dünyanın en büyük yeraltı şehri ilgi odağı oldu!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi sürecinde ortaya çıkartılan dünyanın en büyük yeraltı şehrinin bulunduğu alan, bilim çevrelerinin de ilgi odağı oldu.

Nevşehir'deki dünyanın en büyük yeraltı şehri ilgi odağı!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi sürecinde ortaya çıkartılan dünyanın en büyük yeraltı şehrinin bulunduğu alan, bilim çevrelerinin de ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

İstanbul dünyanın en hızlı büyüyen 3. şehri!

ABD’li araştırma kuruluşları Brookings Enstitüsü ve JP Morgan Chase tarafından hazırlanan “Global Metro Monitor 2014” raporuna göre İstanbul, dünyanın en hızlı büyüyen üçüncü şehri seçildi.

Apple Danimarka'da dünyanın en büyük veri merkezini kuracak!

APPLE, Danimarka'nın Jylland yarımadasındaki Viborg şehri yakınlarında dünyanın en büyük veri merkezini kuracağını açıkladı.Bina inşaatı ise yaklaşık 10 yıl sürecek..

İzmir, dünyanın en hızlı büyüyen ikinci şehri oldu!

Dünyanın en hızlı büyüyen 300 metropolü açıklandı. Buna göre, İzmir, dünyanın en hızlı büyüyen ikinci şehri seçildi. Listede, İstanbul 3’üncü, Bursa 4’üncü, Ankara ise 9’uncu sırada yer aldı.

dünyanın bisiklet şehri Haberi

dünyanın bisiklet şehri
Hollanda'nın başkenti Amsterdam yeni bir unvana sahip oldu. Damimarka'da bir danışmanlık şirketinin 80 ülke başkentlerini inceleyerek yaptığı araştırmalar sonucunda Amsterdam dünyanın en iyi bisiklet şehri seçildi. Amsterdam'da hemen herkesin en az 1 bisikleti...