27 / 04 / 2024

dünyanın en fazla gökdeleni olan şehir hangisi

dünyanın en fazla gökdeleni olan şehir hangisi

Dünyada en fazla gökdelenin yer aldığı şehirlerden biri İstanbul. Uluslararası bina verileri toplayan Emporis sitesi, dünyada en fazla gökdelenin yer aldığı şehirleri sıraladı. Listede İstanbul da yer aldı.

Dünyanın en zengin beş iş insanı 2020 yılından beri servetlerini ikiye katladı!

İngiliz uluslararası insani yardım kuruluşu Oxfam, dünyanın en zengin beş iş insanının 2020 yılından beri servetlerini iki katından fazla artırdığını, buna karşılık 5 milyar insanın daha da yoksullaştığını belirtti.

Borsa İstanbul, 2022 yılında dünyanın en fazla kazandıran borsası oldu!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Borsa İstanbul’un dünyadaki borsalar arasında dolar bazında yüzde 105 ile en fazla getiriyi sağladığını açıkladı. Buna göre Borsa İstanbul 2022 yılında dünyanın gelir şampiyonu oldu.

Elon Musk'ı geride bırakıp dünyanın en zengini olan Avrupalı "Terminatör" kim? İşte dudak uçuklatan o servet

Twitter'ı satın aldıktan sonra hisse senetlerinin değerinin düşmesiyle serveti eriyen Elon Musk 'ı geride bırakarak dünyanın en zengin ismi olan Bernard Arnault, 38 yılda dev bir servetin sahibi oldu. Arnault'un serveti pek çok ülkenin GSYH'sinden daha fazla...

Dünyanın en zenginleri hangi şehirlerde yaşıyor?

Uluslararası emlak şirketi Savills´in yaptığı araştırmalara göre dünyada en fazla milyarderin yaşadığı şehir ABD´nin New York kenti oldu. Peki dünyanın en zenginleri hangi şehirlerde yaşıyor?

İşte dünyanın en iyi 10 gökdelen projesi!

Emporis tarafından yayınlanan dünya çapında 300’den fazla gökdelen arasından seçilen en iyi 10 bina listesi açıklandı. Dünyanın en iyi 10 gökdelen projesi sıralandı. Sıralamada “Soyak Kristalkule” 7. sırada yer aldı.

Soyak Kristalkule dünyanın en iyileri arasına girdi!

Emporis tarafından yayınlanan dünya çapında 300’den fazla gökdelen arasından seçilen en iyi 10 bina listesi açıklandı. Sıralamada dünyanın en iyi binaları arasında ''Soyak Kristalkule'' 7. sırada yer aldı.

Dünyanın en iyi projesi İstMarina satısta şampiyon!

GECEN ay International Property Awards tarafından 'Dünyanın En İyi Yapı Geliştirme' projesi seçilen DAP Yapı'nın İstMarina projesi, Emlak Konut GYO bağımsız bölüm raporuna göre, gelir kaleminde en fazla satısı gerçeklesen proje oldu.

İstiklal Caddesi dünyanın en pahalıları arasında!

İstiklal, Bağdat ve Abdi İpekçi caddeleri, dünyanın en pahalı ilk 10 caddesi arasına girdi. İstiklal Caddesi aynı zamanda mağaza kiralarının en fazla arttığı lokasyon oldu.

İşte dünyanın en gözde emlak piyasaları!

Emlak araştırmalarıyla bilinen Cushman & Wakefield (C&W), 6 aylık dönemde dünyanın en fazla emlak yatırımı yapılan şehirlerini sıraladı. İşte dünya emlak piyasasının nabzını tutan şehirler...

Dünyanın en güvenli havayolu şirketi Air New Zealand oldu!

Dünyanın en güvenli havayolu şirketinin Yeni Zelanda Havayolu şirketi Air New Zealand olduğu açıklandı. Alman havayolu kazaları araştırmaları bürosunun oluşturduğu listeye göre geçen sene birinci olan Finlandiyalı Finair üçüncü sıraya geriledi...

Dünyanın En Büyük Damla Sulama Projesi Jain’e teslim!

Hindistan’ın en büyük mikro sulama şirketi olan Jain Sulama Sistemleri, Karnataka’da dünyanın en büyük entegre mikro sulama projesini kazanarak farkını bir kez daha ortaya koydu.

Mukarnas Spa Resort dünyanın en iyi otelleri arasındaki yerini aldı!

Dünyanın en büyük otel değerlendirme sitesi HolidayCheck 'in her yıl geleneksel olarak yaptığı oylama sonucunda Mukarnas Spa Resort dünyanın en iyi otelleri arasındaki yerini aldı.

Dünyanın en büyük ev tekstili fuarı Heimtextil devam ediyor!

Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen ve dünyanın en büyük ev tekstili fuarı olarak kabul edilen Heimtextil Fuarı'nın ikinci gününde, dünyanın önde gelen tekstil ve ev tekstili üreticileri yeni ürünlerini pazarlama imkanı buluyor...

dünyanın en fazla gökdeleni olan şehir hangisi Haberi

dünyanın en fazla gökdeleni olan şehir hangisi

Dünyada en fazla gökdelenin yer aldığı şehirlerden biri İstanbul. Uluslararası bina verileri toplayan Emporis sitesi, dünyada en fazla gökdelenin yer aldığı şehirleri sıraladı. Listede İstanbul da yer aldı. 


İşte o şehirler...


25- Rio de Janeiro, Brezilya 


Şehirde toplam 2 bin 595 tane gökdelen bulunuyor.



24- Osaka, Japonya 


Şehirde toplam 1490 tane gökdelen bulunuyor.



23- Jakarta, Endonezya 


Şehirde toplam 443 tane gökdelen bulunuyor.



22- İstanbul


İstanbul da en fazla gökdelenin yer aldığı şehirler listesinde yer aldı. 


İstanbul'da 2 bin 312 tane gökdelen bulunmasına rağmen, diğer şehirlerdekilere kıyasla daha az katlı olmalarından dolayı geride kaldı.



21- Pekin 


Şehirde toplam 925 tane gökdelen bulunuyor.



20- Kuala Lumpur, Malezya. 


Şehirde toplam 608 tane gökdelen bulunuyor.



19- Mumbai, Hindistan 


Şehirde toplam 1596 tane gökdelen bulunuyor.



18- Panama City 


Şehirde toplam 241 tane gökdelen bulunuyor.



17-...