30 / 07 / 2024

Dünyanın enerji ihtiyacı

Dünyanın enerji ihtiyacı

Küresel ölçekte hazırlanan Greenpeace'in 2015 Enerji Devrimi raporuna göre, 2050 yılına kadar 1.07 trilyon dolarlık yakıt tasarrufu sağlanması öngörülüyor.

Eskişehir'in enerji verimliliği projesi dünyanın en iyi çalışmalarından biri oldu!

Kentteki kamu binalarında enerji verimliliği projesi, iklim değişikliğiyle mücadelede dünyanın en başarılı 20 projesi arasında yerini aldı.

Dünyanın en güzel ve en pahalı 10 evi!

Ev insanın en çok huzur bulduğu, rahat ettiği yerdir. Ancak bazı evler ihtiyacın ötesine geçmiş durumda. İşte dünyanın en güzel ve en pahalı 10 evi...

Kanal İstanbul, dünyanın ilk ‘Enerji Kanalı’ olabilir!

Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından biri olarak kabul edilen çılgın proje Kanal İstanbul projesi için geri sayım sürüyor. Enerji uzmanlarına göre kanal dünyanın ilk Enerji Kanalı projesi olabilir.

Fas'ta dünyanın en büyük güneş enerji santrali açıldı!

Fas'ta, dünyanın en büyük yenilenebilir enerji projesi olan, Nur Enerji Projesi’nin ilk ayağı "Nur 1" adlı güneş enerjisi santrali, Fas Kralı 6. Muhammed el sadis bin el Hasan'ın katıldığı törenle açıldı.

Dünyanın altyapı yatırımına ihtiyacı var!

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, "Dünyanın trilyonlarca dolarlık altyapı yatırımına ihtiyacı var. Bir taraftan finansman var ama bu yeterince yatırıma dönüşmüyor" dedi.

Dünyanın trilyonlarca dolarlık altyapı yatırımı ihtiyacı var!

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, "Dünyanın trilyonlarca dolarlık altyapı yatırımına ihtiyacı var. Bir taraftan finansman var ama bu yeterince yatırıma dönüşmüyor" dedi.

Samsun'daki doğazgaz çevrim santrali, dünyanın en verimli santrali oldu!

Cengiz Enerji, Samsun’da 400 milyon dolarlık yatırımla dünyanın en verimli doğalgaz çevrim santralını kurdu. 610 MW’lık kapasitesi olan doğalgaz çevrim santralı, tek başına Samsun’un kullandığı elektriğin iki katını üretecek.

Dünyanın en büyük güneş çiftliği Konya'da kurulacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız 2018 yılında üretime başlamasını hedeflediklerini bildirdi. Yıldız, "Yalnızca Avrupa'nın değil, inşallah dünyanın en büyük güneş çiftliğini kurmuş olacağız" diye konuştu.

Taner Yıldız: Konya Karapınar'da dünyanın en büyük güneş tarlasını açacağız!

Enerji Bakanı Yıldız, Konya Karapınar'da dünyanın en büyük güneş tarlasını açacaklarını belirterek, " Hedefimiz ilk etapta 600 megawatt. Bunun için 15 kat başvuru geldi " dedi...

Dünyanın ilk akıllı yolu Hollanda'da açılıyor!

Dünyanın ilk akıllı yolu Hollanda'da açılıyor. Yollar fosforla aydınlatılacak. Elektirikli araçlar da seyir halince şarj olacak. Yolda hem enerji tasarrufu sağlayacak, ham de kazaları önleyecek müthiş bir proje geliştirildi...

Çin, dünyanın 3. büyük hidroelektrik santralini kurdu!

Dünyanın en çok enerji tüketen ülkesi konumundaki Çin dünyada üçüncü, ülkede ikinci büyük hidroelektrik santrali olan Şiluodu santralini devreye soktu, 2005'de başlanan projenin tamamı 2015'te 18 ünitenin inşasıyla tamamlanacak...

Bodrum Havaalanı dünyanın 'en havalı' 25 binası arasında!

Bodrum Uluslararası Havaalanı, dünyanın 'en havalı' 25 yeni binasından biri seçildi...

Hassanal Bolkiah dünyanın en büyük sarayı Nurul Iman'da yaşıyor!

Brunei Sultanı Hassanal Bolkiah dünyanın en büyük sarayı olan Nurul Iman'da lüks yaşamını sürdürüyor...

Dünyanın enerji ihtiyacı Haberi

Dünyanın enerji ihtiyacı

Greenpeace 2050 yılına kadar küresel çapta yüzde yüz yenilenebilir enerjiye geçmek için hazırladığı yol haritasını yeni hazırladığı 2015 Enerji Devrimi raporunda sundu. 


Geçtiğimiz ay Türkiye için özel hazırlanan Enerji Devrimi raporu, Türkiye’de 10 yılda yenilenebilir enerji üretimini iki katına yükseltebilmek için izlenmesi gereken adımları sunmuştu. 


Küresel ölçekte hazırlanan rapora göre 2050 yılına kadar fosil ve nükleer enerji kaynaklarından yenilenebilir enerjiye geçişin faturası yıllık 1 milyar dolar olarak gerçekleşirken 2050 yılına kadar 1.07 trilyon dolarlık yakıt tasarrufu sağlanacak. 


Çevre korunması ve toplumsal sağlık açısından tasarruf edilecek maliyetler, 20 milyon yeni iş imkanı ve dönüşüm için gerekli yatırımlar raporda detaylı olarak sunuluyor. 


Greenpeace Uluslararası Genel Direktörü Kumi Naidoo, "Temiz ve güvenli bir enerji geleceği sunmak için en etkili ve adil yol olan yenilenebilir enerjiye geçişin...